Namağlup lider Trabzonspor

Print
Haber Tarihi : 18.10.2021 15:25
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yazar Ekrem SEYMENOĞLU'nun kaleminden

Namağlup lider Trabzonspor
Maçın ilk dakikasında Trabzonspor net pozisyondan yararlanamadı. Hemen akabinde gelen ani atak sonrası gol atacakken kalesinde golü buldu. Maçın başında gelen gol adeta şok etkisi yarattı.

Tribünler öylesine güzel, taraftar öylesine coşkuluydu ki gelen golün etkisi takımın üzerinden çok çabuk gitti. Fenerbahçe 11 kişi oynadığı anlarda maçın kontrolünü sağlayan taraf olmayı başardı. Fırtına ise geç açılan taraf oldu. Özellikle rakibin eksik kalmasıyla oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. İstatistiklere bakıldığında belki de iki takım arasında oynanan hiçbir maçta böylesine rekor istatistiklerin yaşanmadığı anlaşılacaktır. Taraftar belki de ilk defa bir Fenerbahçe derbisinde böylesine organize, böylesine zekice davrandı.

 
Rakibi ve hakemi baskı altına almayı başardı. Hakemin erken kartlarını kullanmasına ve en ufak bir pozisyonu bile es geçmemesine katkı sağladı. Rakibi sürekli ıslıkladı, hakemi de uğultuyla etkisi altına aldı. Hakem ilk pozisyonunda anında kartını çıkardı. Biraz akabinde gelen ikinci pozisyonda yine aynı oyuncuya kartını anında çıkardı. Baktığımızda iki pozisyonda da hakeme kart çıkardığı için ceza veremezsiniz. İki pozisyonda da umut vaat eden atak söz konusu, iki pozisyonda da faul var. İlk pozisyon zaten tartışmasız herkesin kabul edeceği bir faul. İkinci pozisyonda ise birçok farklı yorum var. Erman hoca ve Bünyamin hoca faul kart var dedi.

 
Yayıncı kuruluşta ne ilginçtir ki üç isim faul yok dedi. Sanki bir yerlerden talimat gelmiş de yayıncı kuruluşun çalışanları aynı noktada birleşmiş. Pozisyonda KİM önce dizini Djaniny önüne koyarak baldırına müdahale ediyor sonrasında kolu ve dirseğiyle arkasından ittiriyor ve bir adım önde bulunan Djaniny öne doğru düşüyor. Bu konuda en doğru yorumu Bünyamin hocadan dinledim. Kendisi koyu Fenerbahçelidir, yakinen tanırız biliriz. Omuz omuza mücadelelerde futbolcu yan tarafa düşer, bu doğal konumda şarjdır. Burada oyuncu öne doğru düşüyor çünkü KİM dirsek ile oyuncuyu ittiriyor ve burada omuz omuza şarj söz konusu değildir. Faul geldiğinde bu pozisyonda kart doğal olarak gelmek zorundadır. Hatta bariz gol şansından direk kırmızı bile düşünülebilir, dedi. Kendisine kesinlikle katılıyorum. 

Penaltı konusunda zaten herkes hem fikir. Cornelius’a sarıldı ve indirdi. Bariz gol şansından kırmızı bile verilebilecek pozisyonda muhtemelen maçın son dakikalarında olması nedeniyle zaten bir önceki pozisyonda kırmızı kartını kullanan Şansalan, iyi niyet çerçevesinde pozisyonu Sarı ile değerlendirdi. Pozisyonu yapan Szalai’ nin genel anlamda iyi niyetli ve futbol oynamaya çalışan bir oyuncu olması da bu pozisyonda sarı kart kullanılmasını sağladı. Hakem genel anlamda iyi ve cesur maç yönetti. Ufak tefek faul hataları ve es geçmeleri oldu. Kritik kararlarda yani kırmızı ve penaltılarda haklıydı. Altay, defalarca dakikalarca zaman geçirdi fakat hiç kart görmedi. Uğurcan ilk geç aut kullanışında kart gördü. Nwakame çok şiddetli itiraz yaptı, kart görmedi ama Gustavo itirazında direk sarı kart gördü.

 
Fenerbahçeli Valencia, sürekli rakibi bozdu, tahrik etti, el kol hareketleri yaptı fakat çok geç sarı kart gördü. Fenerbahçenin golünün öncesinde Mesut topu el ile önüne alarak avantaj sağladı ve gol pası verdi. 9 haftalık periyotta Liderlik koltuğuna oturan ve yaklaşık 5 maçta rakiplerinin net penaltısı bir türlü verilmeyen ve kollanan Fenerbahçe, ne gariptir ki bugün hakemlerden, federasyondan ağlıyor.

Oysaki rakiplerine hata yapıldığında sayın ALİ KOÇ, olabilir, hakemlerde hata yapar diyordu ve MHK konusunda Kulüpler Birliğinde çekimser iki kulüpten biri bugüne kadar FENERBAHÇE imiş. Güler miyiz, Ağlar mıyız, bilemiyorum…

Maça gelecek olursak Avcı ve ekibi, sabırla, kontrollü şekilde oyuna yön vererek acele etmeden maçın kontrolünü eline geçirerek üç puanı üç golle almayı başardı. Erken ve zorunlu değişiklikler yapmak zorunda kaldı. Buna rağmen süreci iyi yöneterek galibiyeti aldı. Cornelius’ un oyuna dahil olmasıyla forvet hattında Trabzonspor güçlendi ve etkili ortalar ile tehlike yaratmayı başardı. Sonucunda net bir penaltı kazanarak da değişikliğin meyvesini aldı. Değişiklik daha erken yapılabilir miydi, yapılabilirdi. Bence hazır Nwakame sakatlanmışken oyuna Cornelius atılarak hücumda etkili olabilirdi. Yusuf Sarı 70 lerde girebilirdi. Gervinho etkisiz kaldı. Djaniny, aldı, verdi, sağa sola koşular yaptı fakat tam bir forvet gibi oynamadı. Bitiricilik konusunda bu nedenle Cornelius girene kadar etkili olunamadı. Bakasetas oyunda yine etkisini göstererek maçı eline aldı ve maestro gibi yönetti.

 
Trabzonspor güzel oyunu, harika taraftarı ile Namağlup Lider oldu. Fırtına Koptu Geliyor…
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.