Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 13.06.2023 15:37
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Kulisvar'da bugün neler var?
UN'A DESTEK BİTTİ ZAM KAÇINILMAZ!

TMO’nun fırınlara sağladığı ucuz un desteğinin sona ermesi ile fırıncıların aldığı un bir anda iki katından fazlaya çıktı. Hal böyle olunca fırıncılar zam istemek için hazırlıklara başladı. Mevcut piyasa şartları, her kaleme gelen zamlar nedeniyle ekmek fiyatlarının da zamlanması neredeyse kaçınılmaz oldu. Tabi bu zam bugün konuşulup yarın gelecek bir şekilde olmuyor. Önce fırıncılar odası bir rapor halinde düzenleyip kurula veriyor. Kurul karar alması ile birlikte zam ya yapılıyor yada yeniden görüşme sağlanıyor. Buda aşağı yukarı bir kaç ayı alıyor. Diğer illerde de seçim sonrası fiyatların artış gösterdiğini düşünürsek Trabzon'da da ekmeğe zam eli kulağında diyebiliriz. Bir kaç ay sonra zamlı ekmek vatandaşın sofrasında yer alacak.

SOYLU'YA PARTİ İÇİ OPERASYON MU YAPILIYOR?

Seçim sürecinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya görev verilmemiş ve Milletvekili olarak görevine devam etmişti. Soylu'ya yakınlığı ile bilinen Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu ise Milletvekili adayı olarak gösterilmedi. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bakanlık üst düzey bürokrasisinde iletişim amacıyla kullanılan WhatsApp grubundan kendisi çıkmadan çıkarıldığı belirtiliyor. Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın seçimin ardından emniyet genel müdürlüğü, istihbarat daire başkanlığına ziyaretlerinin ardından özellikle valilik ve emniyetde ciddi kadro değişimlerine gitmesi bekleniyor. Bürokraside yapılacak en büyük değişimin İç işleri bakanlığında olacağı düşünülürken, Soylu'nun arkasında görünen Devlet Bahçeli'nin bu olaylara nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor. Erdoğan sonrası Ak Parti'nin lideri olarak görünen Süleyman Soylu'ya ve ekiplerine yapılan bu değişimin 'Süleyman Soylu'ya operasyonmu düzenleniyor?' sorularını da beraberinde getirdi. Berat Albayrak cephesinin de hareketlendiği ve Soylu için düğmeye bastığı söylenirken, Ak parti kulislerinde Süleyman Soylu'nun sessizliğinin çok sürmeyeceği ve harekete geçeceği söyleniyor.

İMAMOĞLU DAVALARLA ENGELLENMEYE Mİ ÇALIŞILIYOR?

YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı İmamoğlu'na İçişleri Bakanlığı’nın ihbarı üzerine Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin “ihaleye fesat karıştırma” suçlamasıyla yeni bir dava açıldı. İmamoğlu’na açılan yeni davanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ongun, "Bu dava da, Danıştay kararına rağmen açılmış, siyaseti dizayn etme davasıdır. Yıllar sürecek bu davalarla, siyaset dizaynına milletimiz izin vermeyecektir." diyerek tepki gösterdi. Ekrem İmamoğlu “değişim” diyerek büyük bir hareketi başlatmaya hazır olduğu bugünlerde DAHA ÖNCE DANIŞTAY TARAFINDAN İNCELENMİŞ, VE HERHANGİ BİR SORUN GÖRÜLMEMİŞ DOSYA ÜZERİNDEN... yeniden bir dava ile önünün kesilmeye çalışması oldukça manidar.CHP genel merkez kongresi öncesi peş peşe gelen bu davalar ile Ekrem İmamoğlu engellenmeye mi çalışıyor ? sorularını gündeme getirdi. 

DEVA PARTİSİNDE Kİ ZAYIF HALKALAR KİM?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından partilerin meclisteki dağılımı da belli oldu. Buna göre mecliste AK Parti’nin 263, CHP’nin 130, MHP’nin 50, İYİ Parti’nin 44, DEVA’nın 15, Saadet Partisi’nin 10, Gelecek Partisi’nin 10 milletvekili olmuş oldu. DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nin vekilleri meclisete sayıları yetersiz olduğu için grup oluşturamıyor. Ak parti geçmişi olan isimlerle Milletvekiliği seçimlerine giren DEVA Partisinin eski vekillerine temas için harekete geçtiği konuşuluyor. Ak parti kulislerinde transfer yapılabilecek ‘zayıf halkalar’ tesbit edilerek bu isimlerin kıramayacağı kişilerle temasının sağlanması planlanıyor. DEVA Partisinin milletvekili olan isimlerin %80'e yakını eski Ak Partili. Ali Babacan'ın bir yandan teşkilatdaki dengeleri sağlamaya çalıştığı, bir yandan da eski dostlarını mecliste elinde tutmaya çalıştığı söyleniyor. 
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.