Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 21.06.2023 16:42
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Kulisvar'da bugün neler var?
İYİ PARTİDE İSTİFALARIN ÖNÜ ALINAMIYOR

İYİ Parti'de seçim sonrası istifa dalgası sürüyor. Seçim sonrası yaşanan hayal kırıklığı ile istifalar peş peşe geldi. İYİ Partinin üst düzey kurucularının içinde olduğu, il ve ilçe başkanlarının da katıldığı istifa dalgasına katılan son isim İYİ Parti'de STK ve Kanaat Önderlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Keçeciler oldu. Keçeciler ''Siyaset duygularla yapılır, ideallerle yapılır ama biraz da zekâ katmanız gerek. Bugünkü siyaset tarlasının temizlenmesi gerekiyor.'' diyerek değişim olmadığı için istifa ettiğini dile getirdi. Meral Akşener kendi üzerinden söylemler üzerinden gelen istifaları sert bir dille eleştirmişti. Partide Akşener'in istifasını isteyenler ve istemeyenler ciddi bir gruplaşmaya yol açmış durumda. Aytun Çıray, Ahat Andican, Emine Küçükali, Taylan Yıldız ve Murat Keçeciler ’in istifasının ardından İyi partinin de ciddi bir yapılanmaya gitmesi bekleniyor.

CHP'DE İL BAŞKANLARI ANKARA'DA

CHP İl Başkanları, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP İl Başkanları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında Basına kapalı olarak bir toplantı gerçekleştirdi. CHP'nin bazı il başkanları, toplantı öncesi parti genel merkez binasına girerken basın mensuplarına Ekrem İmamoğlu ile ilgili sorularına ilginç yanıtlar verdi. CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz "İmamoğlu'nun değişim çağrılarının medya üzerinden yapmamalıydı . Partinin yetkili kurullarında konu tartışılır, konuşulur ve partimizin aklıyla vicdanıyla bir karara varılır. Bunun partimize zarar vereceğini düşünüyorum'' dedi. 

İMAMOĞLU HER FIRSATTA DEĞİŞİM VURGUSU YAPIYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'deki değişim tartışmalarına yönelik her gün yeni bir açıklama yapıyor. İmamoğlu “Değişim şarttır, değişim iyidir, eksikleri yanlışları tekrarlayarak kazanamayacağımız nettir. Başta benim partim olmak üzere bütün muhalefetin özeleştiri yapması şarttır”  diyerek ısrarını sürdürdü. İmamoğlu, değişime dair yakın bir süreçte açıklama yapabileceğini vurgularken "Bunun bir usulü vardır. Partinin kurumsallığına aykırı ve parti hiyerarşi içerisindeki saygıya aykırı asla hareket etmedim, etmem. Ama elbette ki vatandaşa karşı sorumluluğumuz, milletimiz ve devletimize karşı sorumluluğumuz her şeyin önündedir. Bunu da en doğru zaman en doğru üslupla kamuoyuyla paylaşmaktan geri durmam. Zamanı geldiğinde paylaşacağım. Geç olmadan paylaşmak zorundayım. Doğru zaman olmak zorunda. Buna yönelik çalışmalar sürüyor." dedi.

İŞTE YENİ ÇATI PARTİNİN İSMİ

DEVA, Gelecek ve Saadet partileri arasında Meclis’te ortak grup kurma görüşmelerinin detayları netleşmeye başladı. Yetkililer prensipte anlaştı. Artık ayrıntıların görüşüldüğü süreçte partinin kuruluş şablonu da temel prensipleri ile oluştu. Partinin adının “Demokrasi İttifakı” yada “Demokrasi Birliği” olabileceği söyleniyor. 

İşte Ayrıntılar

-Üç partinin eşit oranda kurucu üye vermesiyle parti kuruluşu için başvuru yapılacak. 

-Sembolik bir genel başkan seçilecek (Üç partinin de içinden biri olamayacak)

-Partinin Meclis grubunda her partiden 7’şer milletvekili yer alacak. Böylelikle grup kurulması için gerekli 20 milletvekili sayısı geçilmiş olacak. 

-Meclis grup başkanı ve grup başkanvekillikleri eşit olarak paylaşılacak. 

-Grup toplantılarında üç partinin genel başkanları dönüşümlü olarak konuşacak. Meclis İçtüzüğü'ne göre siyasi partilerin grup toplantılarında grup başkanları ya da parti genel başkanları konuşabiliyor. Bu konuşmalar TBMM TV’den de canlı yayınlanıyor. Ancak ilk kez hayata geçecek “çatı parti” formülünde Gelecek, DEVA ve Saadet Partisi Genel Başkanları konuk olarak grup konuşması yapabilecek. Bu konuşmalar TBMM TV’de yayınlanmayacak. 

-Her parti, yeni kurulacak partiden bağımsız bir şekilde, Meclis’te ve Meclis dışında kendi politik çalışmalarını sürdürecek.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.