Akyazı’da şans gecesi

Print
Haber Tarihi : 26.11.2021 12:53
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yazar Ekrem SEYMENOĞLU'nun kaleminden

Akyazı’da şans gecesi

Hafta sonu yine her şey Trabzonspor istediği gibi devam etti.


Beşiktaş, Alanyaspor karşısında kaybederken Fenerbahçe, Ali Sami Yen’de sürpriz galibiyet aldı. En büyük şampiyonluk rakipleri Lider Trabzonspor’dan iyice koptu. Fenerbahçe her ne kadar üç puan alıp moral depolasada o kadro ve üçlü sisteme inat eden hocasıyla yukarıda tutunması çok zor görünüyor. 


Pazartesi akşam maçına rağmen oldukça iyi sayıda tribünleri dolduran çoşkulu taraftarı karşısında maça iyi başlayamayan ve ilk 15 dakika topu rakibe veren bir Trabzonspor vardı. As Kalecisi cezalı, yedek kalecisi maç öncesi ısınırken sakatlanmış ve üçüncü kaleci evinden motorsiklet ile alınarak sahaya getirilmişti. Kim derdi ki böylesine şanssızlıkla başlayan bir müsabaka Trabzonspor için şans gecesine dönüşsün.


Kötü başlayan futbol sonrası silkelenen Trabzonspor, tam saldırmaya başladığı anda 19. Dakikada Ab. Ömür’ün orta-şut karışımı frikiğiyle golü buldu. Kaleci Günay dahil olmak üzere kimse ne olduğunu anlayamadı. Şaşkınlıkla birkaç saniye sonra tribünler gool sesiyle inledi. İşte o andan sonra Trabzonspor tutulamaz oldu. İlk yarı fırtına gibi esen Lider, skoru 3-0 a getirerek maçı ilk 45 dakikada koparmış oldu. Maçta ne olduysa her şey ilk yarıda oldu. İkinci yarı kısır döngüde bir Antep, bir Trabzonspor ataklarıyla doldur boşalt geçti. Maçın ilk anlarında Hugo-Edgar ikilisi üç kez arkaya adam kaçırdı ve bunların ikisi çok önemli pozisyon oldu. Maçın henüz başında yürekler ağıza geldi. Adam kaçıran Hugo, ikili mücadeleye girdiği rakibiyle birlikte yere düştü. Gözler hakeme ve Var’a çevrildi. Pozisyonu oynatan hakem, Var’dan da bir şey gelmeyince oyunu devam ettirdi. Pozisyon ceza sahasının dışında fakat Bariz gol şansıydı. Henüz ne hakem ne oyuncular maça konsantre olamamışken böylesine bir pozisyon herkesin afallamasına sebep oldu. Öyle bıçak sırtı bir pozisyondu ki verse niye verdin diyemiyorsun, vermedi nasıl vermezsin diyemiyorsun. Hugo rakibi bozuyor fakat rakipte öyle abartırcasına atlıyor ki sanki tekme yemiş gibi uçuyor. Aradan birkaç dakika geçiyor ve yine Hugo rakibine bu kez kayarak müdahale ediyor. Rakibe doğru değil topa gidiyor fakat rakipte üstüne gidince yere düşüyor, Hugo son anda topa değiyor. Son müdahaleyi gören hakem oyunu devam ettiriyor ve o dönen top Trabzonspor lehine gol oluyor. Hakem şansı derler ya kesinlikle dün gece Trabzonspor adına hakem şansı vardı. Hakem istese ilk pozisyonda kırmızıyı, diğer pozisyonda da penaltıyı verebilirdi. Hakem art niyetli demek de şaibe yaptı demek de doğru olmaz. Birileri çıkıp hemen başladı konuşmaya. Benim gördüğüm Var’da tecrübesizlerin oluşu ve pozisyonların ani gelişimi müsabakaya bu yönde şekil verdi. Trabzonspor, on kişide kalsa rakibe penaltı da verilse rakiplerini eze eze yenebilecek güçte olduğunu birçok kez gösterdi. Bunu derbilerde ve oynadığı 13 haftalık periyotta izledik. İki ezeli rakibini yenip diğeriyle çok üstün oynamasına rağmen şanssız beraberlik alarak Nağmalup lider koltuğunda oturmaktadır. Kimse bu başarıya leke sürmeye, laf atmaya kalkmasın. Kurduğu takım ortada. Sağ bek sakat, orta sahada iki kilit oyuncu sakat, as kaleci cezalı, kalede üçüncü kaleci, İki Ön liberonun biri sol bek, diğeri sağ bek oynuyor. Bu şekilde Sahaya çıkıyor ve üç puanı üç golle alıyor. Kalkıp bu takıma laf eden TAŞ OLUR TAŞ. 


Akyazı’da istekli ve çoşkulu taraftar, inanmış bir kadro, dersine çok iyi çalışmış bir teknik ekip ile Şansı da yaver giden Trabzonspor, izlemesi keyif veren futbol sergiliyor.


Saygı duyun, alkış tutun.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.