Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 20.09.2023 20:25
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Kulisvar'da bugün neler var?
DEVA PARTİSİNİN İKİNCİ ADAMI İSTİFA MI ETTİ?

DEVA Partisinde yaprak dökümü sürüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası büyük yara alan DEVA partisinde kurucular kurulunun bir çok isimi istifa ettmiş durumda. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından DEVA kurucularından Ahmet Faruk Ünsal ve ülkücü camianın saygın isimlerinden Ramiz Ongun Ali Babacan ve ekibini sert sözlerle eleştirerek istifa etmişlerdi. Seçimin ardından birçok il ve ilçe başkanı da istifalarını açıklamıştı. Seçimden önce de Mehmet Mir Dengir Fırat'ın kızı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat istifa etmişti. Bu istifayı yine parti GMYK'sında yer alan Essuma Aslan takip etti. Deva Partisinin kuruluşunda teşkilatların yapılanmasını yapan eski teşkilat işleri başkanı Nihat Ergün'de istifa etmediği kurucu olarak kalacağı belirtildi. AK Parti kuruluşunda yer alan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yapan daha sonra ise AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi kurucularında yer alan Nihat Ergün’ün istifa etmediği ancak aktif siyasete nokta koyduğu belirtiliyor.

MERYEM SÜRMEN'E ÖNEMLİ GÖREV

Trabzon'da 5 yıldır AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı olan Meryem Sürmen milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa etmişti. Milletvekili seçilemeyen Sürmen bir süredir sessizliğini koruyordu. Ak parti kulislerden aldığımız bilgiye göre Ankara Sürmen'i bırakma niyetinde değil. Meryem Sürmen'e doğu bölgesindeki bir kaç ilin koordinatörlük görevinin verileceği bize gelen duyumlar arasında. Belediye başkanlığı için de adı geçen Sürmen'in bu önemli göreve milletvekilliği çalışmalarındaki üstün performansın sebep olduğu kesin

CHP'DE ŞİMDİDE İL BAŞKANLIĞI HEYECANI

Trabzon CHP il Başkanlığı için her gün başka bir isim kulaklarımıza çalınıyor. Ortaya atılan isimler her şeyden önce 'Değişimci mi yoksa mevcut yönetim taraftarımı' diye delegeler araştırmaya başlıyor. CHP'de değişim sancısının büyük kongre yapılana kadar süreceği kesin. Eski Milletvekili Ahmet Kaya değişim tarafından kartlarını açık açık oynadı. Bunu ortahisar kongresinde de gösterdi. Diğer tarafta Sibel Suiçmez ise tarafsız ortada duruyor görünümünde. İl başkanlığı için adı geçen Mustafa Erdi Çakır gençlik kolları üzerinde oldukça etkin. Bunun yanın sıra delege sayısı yüksek ilçelerde Çakır'ı desteklemeye hazır. Trabzon örgütü tek liste taraftarı. Ekrem İmamoğlu mevcut isimler üzerinde ise şuan tarafsız duruyor. Ama istendiği net değişim karşıtı bir isim karşılarına çıkarsa yine tek isim üzerine yüklenebilirler. Şuan isimi pek dillendirilmese de yine milletvekili adayı İlker Akın'da güçlü bir aday.

BIYIK'DAN KORAY AYDIN'A ZİYARET

İYİ Parti Yomra belediye başkanı Mustafa Bıyık, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Yomra'da yapılan projeler hakkında Koray Aydın'a bilgi veren Bıyık yerel seçimler öncesinde de istişarelerde bulunmuş. Trabzon Ortahisar belediye başkanlığı için adı geçse de Bıyık her fırsatta Yomra belediye başkanı adayı olacağını dile getiriyor. Geçtiğimiz günlerde yerel bir basın organının sorularını yanıtlayan Bıyık “Yomra Belediye Başkanlığı'na adayım. Devam etmekte olan projeler var. Yomra ilçesinin kazanımları var. Hukuken devam eden kazanımlardan kaynaklanan konular var. Burada bu işi takip etmeyecek birisi olursa bu kazanımların kaybedilme ihtimali de olabilir. Yarım kalan işimizi tamamlayamaya çalışıyoruz. 20 yıl Yomra halkının karşısına adayım diye çıkmam. Yarım kalan ve devam eden işlerimiz var. Yomra'nın, Trabzon ve Karadeniz bölgesinin en yaşanabilir ilçesi olduğunu düşünüyoruz. Bunu tasdiklememiz lazım. Vatandaşlar takdir ederse bir dönem daha yaparız. Desteklemezseler de teşekkür eder ve yolumuza devam ederiz.'' dedi.



ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.