Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 10.06.2023 16:42
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Kulisvar'da bugün neler var?

İMAMOĞLU LİDERLİK Mİ İSTİYOR YOKSA..?


Ekrem İmamoğlu'nun 'Değişim' çıkışının yankıları sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Değişimi insanlar istiyor. İdeallerim uğruna her hususta görev almaktan asla çekinmem” diyor. Kılıçdaroğlu 'işte kongre diyor, ben aday olmam ama..?' diye ekliyor. Kılıçdaroğlu'nun çok iyi tanıdığı bir isim onunla konuşmasını bu şekilde açıklıyor   'Telefonda konuştuk, böyle gidersek kaybederiz. Büyük kentler istediğim gibi çıkmadı' diyor ama aynı Kılıçdaroğlu seçimden sonra çıktığı bir televizyon programında 'Büyük şehirlerde ve şehir merkezlerinde biz kazandık' diyor. Kılıçdaroğlu'nun aksine Ekrem İmamoğlu ise oldukça net ve kararlı. Her zamanki duruşunu sergiliyor ve bundan geri adım atmayacak gibi duruyor. Değişim için elinden geleni yapacağı kesin. Bu belirsizlikler ve sonsuz çelişki ne zaman bitecek belli değil. Bu puslu havada il kongreleri için de start verildi. Trabzon'da adı geçenler arasında Ahmet Kaya, Murat Özçilingir ve İlker Akıncı isimleri konuşuluyor.


DEVA VE GELECEKTE BİRLEŞME GÖRÜŞMELERİ


DEVA ve Gelecek partilerinde grup kurma görüşmeleri liderler düzeyinde sürüyor nihai hedef ise birleşme. Seçimlerin ardından Meclis'te altıncı grubu kurmak için harekete geçen DEVA Partisi ile Gelecek Partisi arasındaki görüşme trafiği liderler düzeyinde devam ediyor. İki partinin liderleri Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu, görüşmeler sona erene kadar kamuoyuna açıklama yapmama kararı aldı. Tüm görüşmeler liderler seviyesinde ve gizlilikle sürdürülüyor. Konu ile ilgili henüz bir anlaşma gerçekleşmezken birleşmenin olmaması yönünde olumsuz bir gidişatında olmadığı belirtiliyor. Saadet partisi de birleşmeye yeşil ışık yakmış fakat bunun Saadet partisi çatısında olması gerektiğinde diretmesi ve partilerin iç yapılarındaki ciddi farklılıklar nedeniyle bu olmamıştı. Fakat Saadet partisi ile de ipler koparılmamış iş birliği halinde farklı partiler olarak hareket etme kararı çıkmış durumda. Deva Partisinden aldığımız duyumlar ise Deva çatısı altında bir birleşme iki eş başkan yönetimi oluşması üzerinden devam ediyor. 


İYİ PARTİDE MUHALEFETE SERT TEPKİ ''NANKÖRCE ÇİRKEFLEŞMEYE BAŞLADINIZ!''


Cumhurbaşkanı seçiminin ardından başlayan muhalefet cephesinde hesaplaşmalar sürüyor. İYİ Parti'de yaşanan karışıklıkta bunlardan biri. Parti içi kargaşa devam ederken, partinin genç yüzlerinden Mehmet Aslan parti içi muhalefete sert bir çıkış yaptı. Aslan, isim vermeden yaptığı paylaşımında "Size siyaset yapma fırsatı verdi ama siz istediğiniz ama hak etmediğiniz yerlere gelemediniz diye nankörce çirkefleşmeye başladınız!" yazdı. Mehmet Aslan "Meral Akşener olmasaydı İYİ Parti olmazdı. Size siyaset yapma fırsatı verdi ama siz istediğiniz ama hak etmediğiniz yerlere gelemediniz diye nankörce çirkefleşmeye başladınız! Sizden zaten bir şey olmayacağı işte bu sefil karakterinizden belli… Bilin ki Liderimiz Meral Akşener." sözleri ile Meral Akşener'e desteğini açıkça belli etti


DEVA GMYK'SI BUNA ONAY VERECEK Mİ?


2020 Yılında iki partide kurulacağı zaman özellikle Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ciddi bir çaba harcamış ama tüm cabalar sonuçsuz kalmıştı. Bir TV programında Davutoğlu görüşmeleri şöyle aktardı Birlikte olmak için çok çaba sarf ettim. Ama Sayın Babacan ve arkadaşları ayrı bir şekilde çıkacaklarını ifade ettiler" dedi. Peki geçen üç yılda ne değişti ve üç yıl önce DEVA neden Gelecek partisine hayır demişti? İşte o günlere geri dönüyoruz Ali Babacan, Davutoğlu'nun bu isteğini o günlerde ekibine getirmiş, daha sonrada GMYK da masaya yatırılmıştı. Parti kuruluş safasın da olan DEVA'nın genç, vizyonlu ekibinin neredeyse tamama yakını buna ret oyu verdi. Bu nedenle gerçekleşmeyen birleşmenin ardından 3 yıl geçti. Hayaller geçen seçim ve alınan mağlubiyetle rafa kalktı. Peki 3 yıl sonra DEVA GMYK'sında ne değişti? Aynı isimler bu kez birleşmeye neden onay vermeli, yada vermemeli?

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.