Türkiye'de bugün gündem ne?

Print
Haber Tarihi : 03.05.2021 11:56
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne?
SOYLU: ‘CEP TELEFONLARINDAN ÖNCE ADALET TECELLİ ETMİYOR MUYDU?’

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün polis müdahalesi sırasında görüntü ve ses kaydı alınmasının yasaklanmasını içeren genelgesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dünyada, cep telefonlarından önce adalet tecelli etmiyor muydu?" diye sordu.

CHP’Lİ KARACA’DAN YASAK YORUMU: ‘’ORANTISIZ GÜÇ KULLANIMINI MEŞRULAŞTIRMA GİRİŞİMİ’

CHP'li Gülizar Biçer Karaca, İçişleri Bakanlığı'nın "Ses ve görüntü kaydı alınması" yasağına ilişkin, "Orantısız güç kullanımını meşrulaştırma girişimi." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'Lİ TANAL, RİZE İKİZDERE'DE İŞ MAKİNESİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Rize'nin İkizdere ilçesi Cevizlik köyünde taş ocağı projesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Tanal, çalışmaların durdurulmasını istedi ve iş makinesinin üzerine çıktı.

MERAL AKŞENER: ‘BİR İLLÜZYON USTASININ ELİNDEKİ ÜLKE, KAYIPLAR ÜLKESİ’

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik, "Kayıplar Ülkesi'ne dönüşen memleketimizde, büyük illüzyonist Sayın Erdoğan'ın Ülkemize kaybettirdiklerini, arkasında durmadığı sözlerini, bedelini milletimize ödettiği hatalarını, yapay gündemlere kurban ettiği gerçek dertlerimizi, unutmayacağız, unutturmayacağız..." eleştirilerini sıraladı.

DAVUTOĞLU’NDAN İKTİDARA ‘DESTEK PAKETİ’ TEPKİSİ: ‘’ARTIK YETER’’

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, artan intihar vakaları üzerine iktidarın pandemi destek politikasını eleştirdi: ‘’Artık yeter milletin sabrı tükeniyor, çekildiğiniz Fildişi kulelerden çıkıp, halkın halini anlayın ve derhal acil bir paket açıklayın. Bu paketi de yine 3-5 yandaşa peşkeş çekeceğiniz bir paket haline dönüştürmeyin.’’

ERDOĞAN İÇİN ‘ALLAH GİBİ’ DİYEN AĞAR’A YENİ GÖREV

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Bize Allah gibi geliyor" diyen AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, partisi tarafından yeni bir göreve getirildi. Ağar Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Marmara Bölge Koordinatörlüğü görevine atandı.

METROPOLL: AKP’NİN OYLARI %15,5 ERİDİ, MHP VE HDP BARAJ ALTI

MetroPOLL Araştırma, ‘Türkiye’nin Nabzı Nisan 2021’ kapsamında anket düzenledi. Ankete göre kararsız, protesto ve cevapsız oylar dağıtılmadan AKP’nin oy oranı yüzde 27, CHP’nin yüzde 18, İYİ Parti’nin yüzde 11, HDP’nin yüzde 8, MHP’nin yüzde 9, Saadet Partisi’nin ve DEVA Partisi’nin yüzde 2, Gelecek Partisi’nin ise yüzde 1. 24 Haziran 2018 milletvekili seçimleri resmi sonuçlarına kıyasla AKP oyları yüzde 15,5 oranında erimiş durumda. 2018 yılında barajı geçebilen HDP ve MHP ise yüzde 8 ve yüzde 9 ile baraj altında.

İSTANBUL’DA PAREKENDE VE TOPTAN FİYATLAR ARTTI

İTO verilerine göre, kentte, nisanda geçen yılın aynı ayına kıyasla perakende fiyatlar yüzde 16,34, toptan fiyatlar yüzde 17,52 artış kaydetti.

THY’DEN ŞAHSİ GELİRE KAMUFLAJ

Türk Hava Yolları (THY), üst düzey yöneticilerinin yaptığı 1 yıllık harcamayı açıkladı. Kuruluşun faaliyet raporuna göre, THY ve raporda adı verilen bağlı 2 şirketteki yönetim kurulu üyeleri ile üst düzey yöneticileri için 2020’de maaş ve diğer olanaklar dahil, toplam 19 milyon 466 bin 996 lira harcandı.

1.100 TL'LİK TAM KAPANMA DESTEĞİ 2 MİLYONDAN FAZLA HANEYE ÖDENECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tam kapanma sürecinde 2 milyonun üzerinde haneye, hane başı 1100 lira sosyal yardım programı ödemesi yapılacağını açıkladı.


PCR TESTİ ZORUNLULUĞU 15 ÜLKE İÇİN KALDIRILDI

Türk Hava Yolları, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye'ye girişlerde uygulanan PCR testinin 15 Mayıs'tan itibaren İngiltere, Çin, İsrail, Japonya, Ukrayna, Güney Kore ve Tayland'ın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerden gelen yolculardan talep edilmeyeceğini duyurdu.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN TURİSTİK KARARI: ‘’SONUÇLARI ÇOK AĞIR OLDU’’

Türk Tabipleri Birliği (TBB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “En fazla turist nereden geliyorsa onlara PCR testi yapmadan alabilmeyi hedefliyorlar. Ama bunun sonuçları çok ağır olur” dedi. Fincancı, ‘tam kapanma’ sürecini de ‘orta oyunu’ diye niteledi.


AKP’Lİ BELEDİYEDEN SKANDAL LİSTE

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, Atatürk düşmanlığıyla bilinen Yavuz Bahadıroğlu’nun kitabından 1000, Atatürk’e hakaretten ceza alan Mustafa Armağan’ın kitabından 84 adet sipariş verirken, Atatürk'ün Nutuk kitabından ise bir adet satın alması tepkilere neden oldu.

KUBİLAY ÇİÇEK'TEN VARANK'A SANAYİLİ GÖNDERME

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın tasarruflu olduğuna ilişkin paylaşımını alıntılayarak, "Fren Ali ama neye Sanayiye olmasın sakın?" yanıtını vermişti. Buna cevap DEVA Parti Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek’ten geldi. 

Trabzon sanayi sitesinde Ali Babacan’ın esnafı ziyareti ve kahvaltı yaparken fotoğrafını paylaşan Başkan Kubilay Çiçek, Trabzonlu Bakan Varank’a gönderme yaptı.

Başkan şunları yazdı

“Ejder meyveli smoothie, starex eşliğinde aloevera yok. Biraz Trabzon simidi , biraz yöresel kahvaltılıklar , samimiyetle demini almış çay ve bolca tevazu var.

Sayın Varank, sanayi esnafı sizi de bekliyor, söyleyecekleri varmış.”



ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.