Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 04.06.2023 22:27
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
İYİ PARTİ'DE HESAPLAŞMA ZAMANI

Seçimin ardından siyasi partiler kongre sürecine giriyor. CHP ve İYİ Parti’de hesaplaşma, AK Parti’de vitrin değişikliği yapılıyor.Seçim öncesi ilçe ve il kongrelerini yapan İYİ Parti’nin olağan kongre tarihi geçtiğimiz hafta kamuoyuna duyuruldu. 24-25 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecek İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı’nda hem Meral Akşener'in masadaki tutumu, hemde seçim sonuçları masaya yatırılacak ve hesaplaşma başlayacak.Bir İyi Parti yöneticisinin “Biz yerimizde sayarak Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmasının faturasını ödüyoruz”  sözleri ne kadar sert bir kongre süreci geçeceğinin en önemli kanıtı. Bu süreç sonucunda Meral Akşener'in aday olmaması dillendirilsede bu pek ihtimal dahilinde görülmüyor. En çok merak edilen ise Koray Aydın'ın tavrı. Aydın teşkilatlanmayı kuruluşta üstlenen ekibin başında geliyordu. Eski bakanın kesinlikle aday olmayacağı ve süreci uzaktan takip ederek güçlü ekibi destekletyeceği dile getiriliyor.

ERDOĞAN İSTANBUL'U GERİ İSTİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin töreni sonrasında TBMM'den ayrılırken Meclis koridorlarında milletvekilleri ve partililer hem sevgi gösterilerinde bulundular hem de birlikte fotoğraf çektirdiler. Bu anlarda kameralarda yayındaydı. Erdoğan ile resim çekilmek isteyen Beylükdüzü heyetine  Cumhurbaşkanı, İstanbul ve Beylikdüzü ile ilgili bir sitemde bulundu. Recep Tayyip Erdoğan    “Beylükdüzü’nü halledemediniz” dedi. Beylükdüzü İlçesinin uzun süre belediye başkanlığını Ekrem İmamoğlu yapmıştı. Ekrem İmamoğlu'ndan sonra ise belediye başkanlığını Trabzonlu Mehmet Murat Çalık üstlenmişti. 2019'dan bu yana İstanbul'a özel bir önem veren Erdoğan partinin tüm teşkilatlanmalarında da yerel seçimlerden sonra değişime gitmişti. Buna rağmen Ekrem İmamoğlu ve ekibinin seçimde ciddi bir çalışma yürütmesi ve İstanbul'da Kemal Kılıçdaroğlu' na %51'in üzerinde net bir sonuç çıkarması Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a odaklanmasına neden oldu.Tüm ülkede seçimi başarı ile kazanan Erdoğan bu sebepten ötürü gerek balkon konuşmasında, gerekse yemin töreninde İstanbul vurgusu yapması ve seçim akşamı yerel seçim için start vermesi bu işi ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor.

ALİ BABACAN ŞİMDİ NE YAPACAK?

29 Aralık 2020’de 1. Olağan Kongre'sini yapan DEVA Partisi’nin yıl bitmeden kongresini yapması bekleniyor. Deva partisi genel merkezinde toplantı üzerine toplantı yapılıyor. GMYK'da sesler yükseliyor, tartışmalar gazetecilere kadar aksediliyor, genel başkan yardımcıları toplantıyı terkediyor. İllerde ki büyük sıkıntıyı bugüne kadar gideremeyen genel merkez nabzı düşürmenin yollarını arıyor. DEVA Partisinin en güçlü olduğu illerde teşkilatların dağılmanın eşiğine gelmesi, eski il başkanlarının görevlerine (İsterseniz sizi geri atayalım) denmesine rağmen kabul etmemeleri ve genel merkezde görev beklemeleri Ali Babacan ve ekibini zora sokmuş durumda. Eski bakan Sadullah Ergin'in istifa eden önceki ekibinin il başkanlarını arayarak organize etmeye çalışması, il başkanlarının Milletvekili olan Genel Başkan yardımcılarının geri dönmelerini istememeleri nedeniyle listeler bir türlü şekillenemiyor. İstanbul, Ankara, İzmir,Bursa, Balıkesir, Trabzon, Kocaeli gibi güçlü teşkilatlarını kaybetmenin eşiğine gelen Babacan'ın vereceği kararlar partinin geleceğinde büyük etkisi olacağı düşünülüyor. Tüm bu kadar sorunun yanında birde genel merkezde bakanlıklarda görev alması planlanan ve seçimin kaybedilmesi ile boşa düşen genel başkan yardımcıları ve GMYK üyeleri var.Kısacası Ali Babacan'ı çok zor bir yaz dönemi bekliyor.

CHP'DE O DEĞİŞİM OLURSA..?

CHP tabanı için bir iç hesaplaşma başlamış durumda. MYK üyelerinin istifalarını vermelerine rağmen sular durulmuş değil. Bir yanda Kılıçdaroğlu'nu destekleyen bir ekip varken bir yanda da partinin tüm teşkilatlarında bir gençleşmeye gidilmesi gerektiğine inanan bir ekip var. CHP kendi içinde çok ciddi parçalanmışlık içinde ve çözüm önerileri konusunda da yani hem sorunların tespit edilmesi hem de çözüm önerileri konularında kendi aralarında bir uzlaşma zemini bulmaları mümkün görülmüyor.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın kendine destek olacak illerle ortak hareket etmenin peşinde. Ekrem İmamoğlu'nun bu noktada birleştiriliciliği ve ona olan büyük desteği ne yönde kullanacağı çok önemli. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ile İstanbul'da ki görüşmenin rutin bir görüşme olduğunu söylesede bu görüşmenin tekrarlanacağı ve Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlere kadar partinin başında devam etmek istediğini Canan Kaftancıoğlu ve Ekrem İmamoğlu'na ilettiği söyleniyor. Eğer İmamoğlu yargılandığı davadan sıyrılı partinin başına geçerse tüm illerde büyük bir değişimin ayak sesleri olacağı ve partinin büyük bir değişime gireceği tüm platforumlarda konuşuluyor.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.