Kulisvar bugün parti genel merkezlerinde?

Print
Haber Tarihi : 30.05.2023 14:44
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Kulisvar bugün parti genel merkezlerinde?
İMAMOĞLU HAREKETİ BAŞLATTI

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Fethi töreninde seçim sonuçlarını değerlendirdi.

İmamoğlu değişim isteyerek, “Bu ülkedeki değişim iradesini sil baştan inşa etmek zorundayız. Mücadele kararlılığına sahip olduğumuz konusunda hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

CHP MYK'sında ise değişim sesleri yüksek sesle dile getirilmeye başlanırken Özgür Özel, partisinin kapalı bir toplantı gerçekleştireceğini kaydederek "Hiçbir şey olmamış gibi siyaset yapacağımızı düşünmesin hiç kimse" sözleri ile değişime yeşil ışık yaktı. Seçim sonrası parti üst düzey kurmayların istifalarını verdikleri Kılıçdaroğlu' nun ise ''Şimdi zamanı değil yerel seçimler var'' dediği gelen kulisler arasında. Kılıçdaroğlu' nun kongre içinde erteleme talep etmeye hazır olduğu ve yerel seçimler sonrası bir kongre yapma isteğinin olduğu söylenirken parti içi muhalefet bunu kabul etmesinin mümkün olmadığı görülüyor.

DEVA PARTİSİ'N DE KILIÇLAR ÇEKİLDİ

Millet İttifakı’nın seçimleri kaybetmesi ile özellikle CHP cephesinden en çok vekil adayını alan DEVA Partisine ciddi eleştiriler geldi. Bu eleştirilerle boğuşan DEVA Partisi Genel başkanı Ali Babacan bir yandan da genel merkezindeki kaynayan kazanı durultmanın peşinde. Vekil olan genel başkan yardımcılarının mevcut durumu, kaybedilen seçimler nedeniyle bürokrasiye atanması beklenen üst düzey yöneticilerin ve il başkanlarının boşa düşmesi partide ciddi sorunları beraberinde getirdi. İlk tur seçiminden sonra yapılan GMYK'de kendini gösteren sorun il başkanları toplantısı ile zirve yaptı. İkinci turunda kaybedilmesi ile il ve ilçe teşkilatlarına kadar sirayet eden tepkiyi biraz olsun alabilmek için illere gönderilen genel başkan yardımcıları ciddi tepkilerle karşılaşarak moralleri bozuk şekilde Ankara'ya döndü. Dün yapılan Genel başkanlar toplantısının ardından bugünde DEVA Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu (GMYK)' nın toplanacağı belirtildi. Ali Babacan'ın ciddi bir yol ayrımında olduğu ve il, ilçe teşkilatlarının vekil olan hiçbir yöneticiyi geriye istemedikleri ve değişim için ciddi tepki gösterdikleri konuşuluyor.

İYİ PARTİDE FATURA MERAL AKŞENER'E KESİLDİ

Erdoğan'ın 3. kez Cumhurbaşkanı seçildiği 28 Mayıs seçiminin ardından İYİ Parti'de de iç hesaplaşma başladı. Seçim sonrası İYİ Parti'de fatura Meral Akşener'e kesilirken "Kurultay'da karşısına aday çıkaracaklar" iddiasının artık vücut bulmaya başladığı söylendi. İYİ Parti'nin bugün düzenlenecek Başkanlık Divanı toplantısında bir önceki seçime göre yaşanan oy kaybı değerlendireceği söylendi. İYİ Partide kurmayların Meral Akşener'in dik durmaması ve masaya geri oturması nedeniyle oldukça tepkili olduğu ve bunu yüksek sesle dile getirecekleri söyleniyor. Kulislerin aktardığı bilgilere göre Akşener'e muhalif ekip bugün İstanbul'da bir toplantı yaparak süreci değerlendirecek. Bu doğrultuda 24-25 Haziran'daki kurultayda da Akşener'in karşısına bir adayın çıkarılabileceği konuşuluyor. Bu adayın daha önce 28 Mayıs gecesi yaptığı paylaşımda Akşener'i açık açık istifaya davet eden İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Parti Kurucular Kurulu Üyesi Ethem Baykal olabileceği konuşuluyor. Kulislerde en çok merak edilen diğer bir konu ise teşkilatlar ve kongre üzerinde ciddi bir etkisi olan Koray Aydın'ın kimin yanında yer alacağı.

ERDOĞAN'DAN KABİNEYE KRİTİK DOKUNUŞ

Erdoğan'ın 3. kez Cumhurbaşkanı seçildiği 28 Mayıs seçiminin ardından Türkiye'yi büyük bir ekonomik sınav bekliyor. Erdoğan ile görüşen eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, kabinede görev almaktan şeref duyacağını ancak kilit görevlere atama yetkisi ve doğru olduğuna inandığı Ortodoks politikalarına dönüş konusunda güvence istedi. Öte yandan Hazine Bakanlığı için Nebati yerine Çağlayan Çetin'in adı konuşuluyor. Kulis bilgisini aldığımız yönetici "Şimşek bazı garantiler istedi karşılığında Erdoğan'ın da bazı istekleri var. Şimşek de KKM' nin hemen durdurulması veya faizin sert şekilde hemen yukarı çekilmesinin doğru olmayacağını biliyor. Dolayısıyla geçiş kademeli olmalı. Bu Erdoğan-Şimşek anlaşmasını kolaylaştırabilir." yorumunu yaptı. Aynı kaynaklar Mehmet Şimşek'in Ekonomiden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine getirilme ihtimalinin de masada olduğunu söylediler.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.