Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 18.06.2021 23:52
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA

ŞENTOP: SOYLU'NUN MEKTUBUNDA PAYLAŞILAN BİR İSİM YOK

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, '10 bin dolar alan siyasetçi' iddiasıyla ilgili konuştu. "Öncelikle şunu ifade edelim, kastettiği isim TBMM'de milletvekili olan bir kişi değil" diyen Şentop, Soylu'nun henüz bir isim zikretmediğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU: NAMUSLU SAVCILARA SON KEZ SESLENİYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin İzmir İl Başkanlığı'na yönelik silahlı saldırıya sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. “Bu ülkenin namuslu savcılarına son kez sesleniyorum” diyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: ‘’İyi geceler. Biraz konuşmamız lazım. Sabah Rumeli kökenli gençlerimizle buluşmuştum. İnanın çok mutluydum. Rumeli’yi Balkanları gelecek planlarını vatanımızı konuştuk… Sonra Deniz’i öldürdüler. İstiyorlar ki bu ülkede hiçbir genç mutlu olmasın, kaçan kaçsın kalan da ölsün.’’

DAVUTOĞLU’NDAN KANAL İSTANBUL TEPKİSİ: ATILACAK TEMEL GAYRİ HUKUKİDİR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Çerkezköy 1. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu. Konuşmasında Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker'in siyaset gündemini ısıtan iddialarından, ekonomik sorunlara, Kanal İstanbul Projesi'nden NATO Zirvesi'ne kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Kanal İstanbul Projesi'nin İstanbul için felaket habercisi olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Kanal İstanbul projesi hem İstanbul'un güvenliğini tehdit eden herhangi bir deprem anında adaya çevirerek İstanbul için felaket habercisi projedir" dedi. Atılacak temelin gayri hukuki olduğunu belirten Davutoğlu projeye çok sert tepki gösterdi ve "İstanbul üzerine kimsenin kumar oynamasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.
 
BAKAN GÜL’DEN ’10 BİN DOLAR’ MESAJI: YARGININ GÖREVİ İDDİALARIN ÜSTÜNE GİTMEKTİR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bir siyasetçinin mafyadan 10 bin dolar aldığı yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı. Gül, "Yargının görevi iddiaların üstüne gitmektir. Kim hangi belgeyi verecekse adliyelerin kapısı açıktır." ifadelerini kullandı.
 
HDP İZMİR  İL BAŞKANLIĞI'NA SİLAHLI SALDIRI: 1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İzmir'in Konak ilçesindeki HDP İzmir İl Başkanlığı'nın da bulunduğu bir binaya giren silahlı saldırgan, üç el ateş etti. Şüpheli, olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı. Saldırıda, parti çalışanı Deniz Poyraz yaşamını yitirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Kimse bu provokasyonlardan medet ummasın” açıklamasını yaparken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da saldırıyı kınadı.

PEKER’DEN İZMİR SALDIRISINA AÇIKLAMA: PROVOKASYON AMAÇLI YAPILDI

HDP İzmir'e yapılan saldırı sonrası paylaşım yapan Sedat Peker, saldırının 'provokasyon amaçlı' olduğu yazdı. Peker, "Çok daha büyüklerini ne yazık ki önümüzdeki zamanlarda yaşayacağız" dedi.


SANCAR: KATİLİN AMACI KATLİAM YAPMAKTI

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İzmir'deki kanlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün parti binamızda 40 kişinin katılacağı bir toplantı vardı. Son anda iptal oldu. Katilin amacı katliam yapmaktı" dedi.
 
BAHÇELİ: TOPLUMUN SİNİR UÇLARINI TEST EDEN KALLEŞ BİR TERTİPTİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "HDP’nin İzmir il binasına yapılan saldırı kanlı bir prova, toplumun sinir uçlarını test eden kalleş bir tertiptir" diyerek olayın içyüzünün mutlaka deşifre edilmesi gerektiğini aktardı.

AKŞENER'DEN HDP'YE YÖNELİK KANLI SALDIRIYA KINAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP İzmir İl Binası'na yapılan saldırıyı kınayarak, "Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar" dedi.
 
EKONOMİ
 
MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ YÜZDE 19'DA SABİT BIRAKTI

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini yüzde 19 düzeyinde sabit tuttu. PPK sonrası yapılan açıklamada, gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünya genelinde aşılamanın hızlanmasının küresel ekonomide toparlanma sürecini desteklediği belirtilerek, “Bununla beraber, emtia fiyatlarındaki artış eğilimi, bazı sektörlerdeki arz kısıtları ve taşımacılık maliyetlerindeki artış uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının yükselmesine yol açmaktadır” denildi.
 
KASLOWSKİ: EN KRİTİK SORUN 'KURUMSUZLAŞMA'

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi’nde konuşan TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye ekonomisinin bugün karşı karşıya olduğu en kritik sorunun 'kurumsuzlaşma' olduğunu söyledi. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan da, "Faiz indirimi enflasyon düştükten sonra gündeme gelmeli" dedi.

DÜNYA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 'F-35 VE S-400 KONUSUNDA FARKLI BİR ADIM ATMAMIZI BEKLEMEYİN' DEDİM

Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesine ilişkin, "Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin, dedim. Çünkü biz F-35'te üzerimize düşeni yaptık." ifadesini kullandı.

KABİL HAVALİMANI KONUSUNDA MUTABAKATA VARILDI

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan-ABD Başkanı Joe Biden görüşmesinde iki ülkenin Kabil Havalimanı konusunda genel bir mutabakata vardığını ve Biden’ın bu sürece destek vereceğini belirtti.
 

ZAHAROVA: TÜRKİYE'NİN KABİL'DEKİ HAVALİMANININ GÜVENLİĞİNİ ÜSTLENMESİ, ABD-TALİBAN ANLAŞMASINA AYKIRI OLUR

Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO güçlerinin çekilmesinin ardından Kabil'deki uluslararası havalimanının güvenliğini Türkiye’nin üstlenmeye devam etme teklifi ile ilgili olarak, Türkiye’nin Afganistan’da askeri varlığını bulundurmasının, ABD ile Taliban arasında varılan anlaşmaya aykırı olacağını söyledi.

COVİD

FRANSA, TÜRKİYE'Yİ "KIRMIZI ÜLKELER" LİSTESİNDEN ÇIKARDI

Fransa, Türkiye'yi Covid-19 salgınında seyahat kısıtlaması getirilen "kırmızı ülkeler" listesinden çıkardı. Bu kararla, Türkiye'den Fransa'ya gidecek yolcular için 10 gün zorunlu karantina uygulaması kalktı.

DİĞER

VEYİS ATEŞ İSTİFA ETTİ

Türkiye'den kaçan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'dan ‘10 milyon euro istediği’ iddia edilen Habertürk TV ana haber sunucusu Veyis Ateş istifa etti.

BAKAN KURUM: MARMARA DENİZİ'NDEN 9 GÜNDE 3 BİN 539 METREKÜP MÜSİLAJ TEMİZLENDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nden 9 günde 3 bin 539,9 metreküp müsilaj (deniz salyası) temizlendiğini belirtti.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.