Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 17.06.2021 16:58
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA

AYM’DEN İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NA KİŞİSEL VERİLERE ERİŞİM YETKİSİ

Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na tüm kamu kurum ve kuruluşlarından kişisel veri alabilme yetkisi tanıdı.

PEKER, CEM KÜÇÜK’Ü HEDEF ALDI

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük’ün Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Paramount Hotel’de (Royal Palace) ücretsiz kaldığını öne sürerek fatura göstermesini istedi.
 
AKBAŞOĞLU: ŞUŞA BEYANNAMESİ İLE BU BÜYÜK ZAFER TESCİLLENMİŞTİR

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Şuşa Beyannamesi ile büyük zaferin tescillendiğini belirterek, "Geçmişten geleceğe çok daha büyük, emin adımlarla ilerleyeceğimiz bölgeye ve bütün dünyaya ilan edilmiştir." dedi.
 
SOMA KARARINA CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN SERT TEPKİ

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Katliamı davasında karar açıklandı. Karara tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ‘’Soma kararı, saray rejiminin başındaki kişinin kararı.’’ dedi.
 
BEŞTAŞ: VEYİS ATEŞ O SÖZLERİ PARAYLA SÖYLÜYORDU

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalar yapan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Veyis Ateş var ya, hani o TV’de “terörle arasına mesafe koymayanları biz ilke olarak yayınlarımızda yer vermeyiz” diyen var ya, işte parayla o sözleri söylüyorlardı. HDP’ye saldırarak, iktidar ve mafyaya yaranan tiplerdi. Onlar gazeteci olamazlar." dedi. 
 
AKŞENER'DEN BİDEN ELEŞTİRİSİ: İŞTE SİZE, KANKA DİPLOMASİSİNİN TÜRKİYE’Yİ GETİRDİĞİ SON NOKTA

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, katıldığı NATO Zirvesi'nde ABD Başkanı Biden'a "Dostum" demesi ile ilgili, "Dünün 'Ey Biden’ı', bugünün 'Dostum Biden’ı' oluverdi. İşte size, Sayın Erdoğan’ın bipolar dış politika anlayışının son örneği… İşte size, kanka diplomasisinin Türkiye’yi getirdiği son nokta… Allah sonumuzu hayretsin." dedi.

ASİLTÜRK, SAADET PARTİSİ YÖNETİMİNİ TOPA TUTTU

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, ‘millet ittifakı’nı destekleyen partinin ‘bulunduğu konumu’ eleştirirken, yeni bir teşkilat kurulması gerektiğini ifade etti. Parti tepki gösterdi. Saadet Partisi, Parti Sözcüsü Birol Aydın imzasıyla Twitter hesabı üzerinden yazılı açıklama paylaştı. Açıklamada, yanlış politika ve tutumlara karşı hangi saiklerle hareket ettiklerinin milletin malumu olduğu, kamuoyu tarafından geniş kesimlerce takdir edildiği kaydedildi.

GAZETECİ AĞIREL: İŞ ADAMI KORKMAZ 12 GAZETECİYİ MAAŞA BAĞLADI

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, işadamı Sezgin Baran Korkmaz’ın Habertürk TV programcısı Veyis Ateş’le yaptığı telefon görüşmesinde maaşa bağladığı 12 gazetecinin ismini verdiğini söyledi.

BARO YÖNETİCİLERİNE 2 YIL HAPİS İSTEMİ

Ankara Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cuma hutbesini eleştiren bir açıklama yayınlamaları nedeniyle açılan soruşturmada ‘kamu görevlisine dini inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklaması nedeniyle görevinden dolayı hakaret’ suçlamasıyla iddianame hazırlandı. 2 yıl hapis isteminde bulunuldu.
 
EKONOMİ
   
BAKAN VARANK: HASSAS SERVO MOTORLARI TÜRKİYE'DE ÜRETEREK YURT DIŞINA CARİ AÇIK VERMEYECEĞİZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bulunan WAT Motor fabrikasını ziyaret ederek, "WAT Motor, elektrikli, endüstriyel ve servo motorların üretimini gerçekleştiriyor. Hassas servo motorları Türkiye'de üreterek yurt dışına cari açık vermeyeceğiz" dedi.
 
FITCH TÜRKİYE’NİN BÜYÜME BEKLENTİSİNİ DÜŞÜRDÜ

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, martta yüzde 6,7 olarak açıkladığı 2021 yılı Türkiye büyüme beklentisini aşağı yönlü revize etti. Kurumdan yapılan açıklamada, “2021’in kalanı için sarkma riski yüksek olsa da mart ayında açıkladığımız yüzde 6,7 büyüme tahmini yüzde 6,3 olarak güncelliyoruz” dendi. Fitch’in 2022 büyüme beklentisi 3,7, 2023 büyüme beklentisi ise yüzde 4,5.

BITCOIN İŞLEMLERİNİ MASAK DENETLEYECEK

Kripto para piyasasına ilişkin taslakta sona gelindi. Taslağa göre, Aracı kurumlar için sermaye şartı olacak. Şüpheli hareketleri MASAK denetleyecek. Suiistimallere karşı teminat mecburiyeti getirilecek. Kripto para kuruluşları vergilendirilecek. Mevcut platformlara, yeni düzene uyum için süre tanınacak.
 

DÜNYA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BUGÜN AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ. BÜTÜN DÜNYA BİLSİN Kİ YARIN DA YANINDA YER ALACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Milli Meclisi’ne hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün bütün imkânlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız. Bütün dünya bilsin ki yarın da yanında yer alacağız." dedi.

BM’NİN 149 ÜLKELİK ‘MUTLULUK RAPORU’NDA TÜRKİYE 93. SIRADAN 104’E GERİLEDİ

Birleşmiş Milletler'in 149 ülke arasında yaptığı değerlendirmeyle belirlediği Dünya Mutluluk Raporu'nda ilk üç sırada Finlandiya, Danimarka ve İsviçre yer aldı. Bir önceki raporda 93. sırada olan Türkiye ise 104. sıraya geriledi. Rapora göre en mutsuz ülke de yine Afganistan oldu.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.