Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 16.06.2021 10:42
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA

PEKER’DEN SOYLU’YA: İŞBANKASI’NA YERLEŞTİRDİĞİN DİĞER 3 KİŞİYİ DE BİLİYORUM

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi: “İş Bankası’na soktuğun tek eleman koruma müdürün Ekrem değil. Diğer üç kişiyi de biliyorum.” açıklamasında bulundu.

CHP’DEN PEKER İDDİALARINA TEPKİ

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker'in Soylu'nun koruma müdürünün İş Bankası'na atandığına ilişkin iddiasının ardından CHP’den açıklama geldi. Bahsi geçen ismin derhal görevden alınması gerektiğini ifade eden CHP’li Özgür Özel, “Atamızın hisselerini temsil ettiğimiz, gözümüz gibi sakındığımız, tek kuruşuna dokunmadığımız İş Bankası'nın üzerine gölge düşürtmeyiz” dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: ERDOĞAN RÜŞVET ALANI ÇOK İYİ BİLİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AK Partili ve MHP'li kardeşlerime seslenmek isterim siz hiç merak etmiyor musunuz her ay 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçiyi? Bu kişi AKP'nin kilit noktası, Erdoğan rüşveti alanı çok iyi biliyor." ifadelerini kullandı.
 
AYM, HDP KAPATMA DAVASINDA İLK İNCELEMEYİ 21 HAZİRAN'DA YAPACAK

Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada ilk incelemeyi 21 Haziran'da yapacak.
 
KOBANİ DAVASI: AYHAN BİLGEN İLE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Kobani davasında Kars Belediye Eşbaşkanı iken tutuklanan Ayhan Bilgen'in de aralarında bulunduğu dört kişi hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verildi.
 
BAHÇELİ: ERKEN SEÇİM TALEBİ BEYHUDE BİR HEVESTİR

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Erken seçim talebi beyhude bir hevestir. Seçimler 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır." ifadelerini kullandı.
 
İYİ PARTİ'DEN ERDOĞAN'A 24 NİSAN TEPKİSİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Erdoğan, bir gün önce 24 Nisan'ın hesabını soracağını anlatıyor. Bir gün sonra gündeme bile gelmediğine hamd ediyor. Bunu nasıl izah edelim bilmiyorum." dedi.

ASİLTÜRK KONGREDE YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ İSTEDİ

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, “Güçlü bir Saadet Partisi teşkilâtı oluşturmak ve gençleri, Millî Görüşe kazandırmak için, benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak” dedi. Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, yarın yapacağı basın açıklamasında Asiltürk’e cevap verecek.


MEMLEKET PARTİSİ’NDE 22 İSTİFA

17 Mayıs'ta, CHP'den ayrılan Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisi'nin, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri Gürhan Dönmez ve Kağan Bahçekapılı'nın da aralarında bulunduğu 22 kişi istifa kararı aldı. Yapılan açıklamada "Yeni kurulan Memleket Partisi İstanbul il yönetimindeki ilçe atamaları ve il yönetim kurulu içerisindeki usulsüzlüklere istinaden, Memleket Partisi Eski Kurucular Kurulu Üyesi ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Dönmez, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Bahçekapılı ve 20 tane Memleket Partisi üyeleriyle beraber basın açıklamasıyla deklare ederek istifa edeceklerdir" denildi.

EKONOMİ
 
BAKAN KURUM: "MÜSİLAJIN TEHLİKELİ ATIK OLMADIĞINI VEYA TOKSİK ÖZELLİK GÖSTERMEDİĞİNİ TESPİT ETTİK"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi Koruma Eylem Planı Koordinasyon Kurulu ‘Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, "Yaptığımız ilk çalışmalar çerçevesinde bugün itibarıyla müsilajın tehlikeli atık olmadığını veya toksik özellik göstermediğini tespit ettik" dedi.
 
TÜRKİYE'DE GELİR DAĞILIMI RAKAMLARI AÇIKLANDI

TÜİK 2020 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını açıkladı. Türkiye'de en yüksek gelire sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay, geçen yıl bir önceki yıla göre 1.2 puan artışla yüzde 47.5'e yükselirken en düşük gelire sahip yüzde 20'lik grubun aldığı pay 0.3 puan azalarak yüzde 5.9'a geriledi.
   
AVM PERAKENDE CİRO ENDEKSİ YÜZDE 19,7 AZALDI

AVM Perakende Ciro Endeksi nisanda, aylık bazda enflasyondan arındırılmadan incelendiğinde yüzde 19,7 azalarak 273 puana geriledi.

DÜNYA

BİDEN'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA YAPTIĞI GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN YENİ AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğü konulardan Afganistan'ın sorulması üzerine "Uzun görüşmelerimiz oldu. Toplantımızla ilgili iyi şeyler hissediyorum" dedi.

TÜRKİYE ŞUŞA'DA BAŞKONSOLOSLUK AÇACAK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, iki ülke arasında "Şuşa Beyannamesi"ni imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak kadim şehir Şuşa'da en kısa sürede bir başkonsolosluk açmayı planlıyoruz" dedi.

DİĞER 

AİHM’DEN TÜRKİYE’YE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ HATIRLATAN İKİ HAK İHLALİ KARARI 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) bugün Türkiye aleyhine iki ifade özgürlüğü kararı verdi. Bunlardan ilki Ömür Çağdaş Ersoy’un 2012’de ODTÜ öğrencisiyken bir polis müdahalesi ardından yaptığı bir konuşma nedeniyle aldığı cezaya ilişkindi. Diğer karar ise Facebook’taki beğenileri nedeniyle işinden atılan memur Selma Melike’ye aitti. AİHM, Türkiye’nin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10’uncu maddesiyle korunan ifade özgürlüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle her iki davaya da 2 bin avro manevi tazminat ödemesine hükmetti.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.