Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 15.06.2021 15:50
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA
 
KURTULMUŞ: TÜRKİYE KÜRESEL BARIŞ İÇİN HERKESLE MÜZAKERE ETMEYE HAZIRDIR

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş "Türkiye artık sahada da masada da var olan, küresel barışı temin etmek anlamında egemen ve eşit ülke olarak herkesle müzakere etmeye hazır olan bir ülkedir." dedi.

PEKER’DEN SOYLU’YA: HEPSİNİ ANLATACAĞIM

Soylu’ya seslenen Peker, şunları kaydetti: “Sana söz veriyorum, seni Yüce Divan’da yargılatacağım. Seni rezil rüsva edeceğim. Anadolu adliyesinde ortak çalıştığın savcıları, o savcıların çocukları üzerinden yaptıkları serveti bir bir anlatacağım. Seni mahvedeceğim. Eski il müdürü Mustafa Çalışkan beyin yolladığı emniyet müdürünü, Mustafa Çalışkan bey tayin olduktan yirmi gün sonra istihbarattan sorumlu il emniyet müdür yardımcısı olarak İstanbul’a nasıl getirttiğini, Anadolu adliyesindeki sana bağlı savcılar ve İstanbul’daki istihbarattan sorumlu il emniyet müdür yardımcısıyla Thodex operasyonunu nasıl yönlendirdiğinizi, yeğenin ve oğlun vasıtasıyla bu şahısla irtibat kurup yurt dışında bu paranın büyük kısmını nasıl aldığınızı da anlatacağım.”
 
KILIÇDAROĞLU: ‘MEHMETÇİK, TALİBAN’LA BAŞ BAŞA BIRAKILMAMALI’

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Kâbil’de Mehmetçik Taliban ile baş başa bırakılmamalı. Taliban, ‘NATO ülkelerini istemiyoruz’ diye rest çekmiş durumda. Amerika’nın çekildiği yerde biz Amerika’nın jandarmalığını yapmamalıyız” değerlendirmesini yaptı.

DAVUTOĞLU’NDAN 24 NİSAN TEPKİSİ

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Erdoğan’ın Biden ile görüşmesinin ardından “Hamdolsun 24 Nisan konusu hiç gündeme gelmedi” ifadelerini kullanmasına tepki gösterdi: 1915 olaylarıyla ilgili ‘hamdolsun bu konu gündeme gelmedi’ demek, acziyettir hamasetin örtemediği edilgen bilinçaltını yansıtmaktadır. Bu konu gündeme gelmeli, Biden'a gereken cevap verilmeliydi.

AKŞENER’İ GÖREN ÇİFTÇİLER İSYAN ETTİ

İYİ Parti lideri Akşener, Adana'da çiftçilerle bir araya geldi. Bir vatandaş, tarlasında kalan soğanı ve karpuzu yere dökerek "Para yapmıyor ya para yapmıyor. Mazot yedi lira. Böyle ülke yönetilir mi? Millet görsün. Çiftçi rezil, rezil... Vatandaş seçim istiyor" sözleriyle isyan etti.
 
ÖZTRAK BAKAN SOYLU’YU İSTİFAYA ÇAĞIRDI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "İçişleri Bakanı 10 bin dolar alan siyasetçiden başlayarak, tüm bu iddialar için TBMM’de hesap vermelidir" diye konuştu. Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu istifaya çağırdı.


CHP’Lİ VEKİL: ÇİFT MAAŞLI BAKAN YARDIMCISININ 3. MAAŞINI TESPİT ETTİK

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, çift maaşlı Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Şakir Ercan Gül’ün üçüncü yerden aldığı maaşı da tespit ettiklerini söyledi. Yavuzyılmaz, bakan yardımcısının aylık toplam 81 bin 5 lira aldığını kaydetti.

DEMİRTAŞ: İFADE EDİLENLER BUZDAĞININ GÖRÜNEN YÜZÜ

HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları için, “İfşa edilenler buzdağının görünen minicik yüzü. Bir gün tüm gerçekler ortaya çıktığında Türkiye asıl şoku o zaman yaşayacak” dedi.
 
BULDAN VE SANCAR'DAN KOBANE DAVASI AÇIKLAMASI: 'BOMBOŞ BİR İDDİANAME'

Kobane davasının görülüğü Sincan'a konuşan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar "Dava toplumu hedef alıyor. Mahkeme bomboş bir iddianameyle sanıkların karşısına geçmiş" dedi.
 
EKONOMİ
 
CARİ AÇIK BEKLENTİNİN ALTINDA KALDI

TCMB, ödemeler dengesi istatistiklerini açıkladı. Buna göre cari açık nisan ayında 1.71 milyar dolar oldu. Yıllık cari işlemler açığı ise 32.7 milyar dolar olarak gerçekleşti.
 
KONUTTA BİR YILIN EN DÜŞÜK SATIŞ ADEDİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,2 artarak 59 bin 166 oldu. Bu rakam, bir yılın en düşük satış adedi oldu.
 
BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: MİLLİ ELEKTRİKLİ TRENİMİZİ BU YIL İÇERİSİNDE HİZMETE SUNACAĞIZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Elektrikli Tren Seti'nin prototip üretimini ve fabrika testlerinin gerçekleştirilmesini takiben yol testlerine başlandığını belirterek, "Trenimizi bu yıl içerisinde milletimizin hizmetine sunacağız." dedi.
 
TMSF'YE DEVREDİLEN ŞİRKETLERİN AKTİF BÜYÜKLÜĞÜ 70,3 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI

TMSF Başkanı Gülal, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin ardından TMSF'ye devredilen şirketlerin aktif büyüklüğünün 42,3 milyar liradan 70,3 milyar liraya ulaştığını belirtti.

DÜNYA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİDEN'LA İŞBİRLİĞİMİZİ ARTIRACAĞIZ

ABD Başkanı Joe Biden'la görüşmesinin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yararlı ve samimi bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Türkiye-ABD ilişkilerinde çözülemeyecek hiçbir mesele yok" dedi. Erdoğan, S-400 konusunda "Bizim düşüncemiz neyse, aynısını Başkan'a ifade ettim." ifadesini kullandı.


STOLTENBERG'DEN AFGANİSTAN YANITI: TÜRKİYE KİLİT BİR ROL OYNUYOR, HENÜZ KARAR ALINMADI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Afganistan'da kalması olasılığı hakkında henüz karar alınmadığını söyledi. Çalışmaların sürdüğünü belirten Stoltenberg, "Türkiye'nin rolü kilit" dedi.


 

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.