Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 14.06.2021 10:00
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: NATO ZİRVESİ'NDE MÜTTEFİKLERİMİZLE İTTİFAKA VERDİĞİMİZ ÖNEMİN ALTINI BİR KEZ DAHA ÇİZECEĞİZ

NATO zirvesi için Brüksel'e gitmeden önce havalimanında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Müttefiklerimizle ittifaka verdiğimiz önemin altını bir kez daha çizeceğiz" dedi.

SEDAT PEKER’DEN SAATLER SONRA GELEN AÇIKLAMA

Hakkında yakalandığına ilişkin iddialar çıkan Sedat Peker, saatler sonra paylaşımda bulunarak, Dubaili yetkililerle birlikte öğle saatlerinde kaldığı yerden ayrılarak, karşılıklı sohbette bulunduklarını ve kendisine birçok suikast ihbarı ilettiklerini ifade etti. Ailesinin yanına döndüğünü belirten Peker, “Bu hikâyeyi tamamlamaktan geri durmayacağız” dedi.

SERKAN ÖZCAN: CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ TÜRKİYE’YE ZARARLI

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişin bilançosunu açıkladı. “Cumhurbaşkanlığı Sisteminin kabulünden bu yana ülke risk primi yaklaşık 150 baz puan arttı” diyen Özcan, şu ifadeleri kullandı: ‘’Türkiye sadece bu artış nedeniyle her yıl 6 milyar 750 milyon dolar daha fazla faiz ödeyecek. Ülkeyi böyle yönetirken Çin’den 3,6 değil 33,6 milyar dolar swap alsanız derde derman olmaz.’’

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN İBB’YE BELTUR AMBARGOSU

İstanbul’daki devlet hastanelerinde bulunan 48 BELTUR şubesinin, Sağlık Bakanlığı’nın kira sözleşmelerini yenilememesi nedeniyle kapandığı ortaya çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, kantin sözleşmelerinin yenilenmemesine tepki gösterdi. Karabat, “Hastane kantinleri 6 aydır kapalı. Bundan kim zarar görüyor? Öncelikle bir kamu idaresi olan belediyemiz zarara uğratılıyor, en önemlisi de bu kantinlerden yararlanan vatandaşlar ve sağlık çalışanları mağdur ediliyor” dedi.

İYİ PARTİLİ BAŞKANA SİLAHLI SALDIRININ ZANLISI TUTUKLANDI

11 Haziran sabahı belediye binası önüne giden Trabzon’un Yomra ilçesinin İYİ Parti’li Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a makam aracından indikten sonra silahla ateş edilmiş, kurşunlardan dördü belediye binasına, biri de bir bankamatiğe isabet etmiş kimse yaralanmamıştı. Silahlı saldırı düzenleyen zanlı ve olayın azmettiricisi tutuklandı.

CEZA İNFAZ DÜZENLEMESİ GELİYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda bu hafta ceza infaz kurumlarına ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi görüşülecek. 13 maddelik teklifle, 10 yıldan az ceza alan ve 15 yaşından küçük çocuğu olan annelerin cezasının infazı, çocuğun babasının ölmüş ya da cezaevinde olması durumunda ertelenecek.

EKONOMİ

MERKEZ BANKASI DÖVİZ REZERVİ ERDOĞAN’A GÖRE 100 MİLYAR DOLAR, EKONOMİSTLERE GÖRE -56 MİLYAR DOLAR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Merkez Bankası’nın döviz rezervinin 100 milyar dolar seviyesine ulaştığını’ söyledi. Cumhurbaşkanının açıklamaları sonrası ekonomist Mahfi Eğilmez, Twitter üzerinden Merkez Bankası’nın net ve brüt rezervleri hakkında açıklama yaptı. Eğilmez şunları kaydetti: “28 Mayıs 2021 itibarıyla TCMB’nin brüt rezervleri 93,7 milyar dolar, net rezervleri 13,6 milyar dolar, swap hariç net rezervleri eksi 56 milyar dolardır.”
 
BAKAN VARANK: DÖNÜŞEN ENDÜSTRİYE YENİ TEDARİKÇİLER KAZANDIRMAYI İSTİYORUZ

'Türkiye'nin Otomobili' ile Türkiye'nin iddiasını ortaya koyduğunu belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Değişen, dönüşen endüstriye yeni tedarikçiler kazandırmayı istiyoruz" dedi.
 
KANAL İSTANBUL'UN İLK KÖPRÜSÜNÜN DETAYLARI BELLİ OLDU

Haziranın son haftası temelinin atılması beklenen ilk köprü, "gergin eğik askılı" olarak Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü dâhil) Projesi Başakşehir-Bahçeşehir-Nakkaş Kesimi işi kapsamında, Sazlıdere geçişini sağlayacak şekilde inşa edilecek.

PEKER’İN İDDİALARI ZİRAAT BANKASI’NIN DEĞERİNİ DÜŞÜRDÜ

Organize Suç Örgütü Lideri Peker'in Ziraat Bankası ile ilgili iddialarının ardından söz konusu bankanın marka değerinde ciddi düşüş yaşandı. Brand Finance’in raporuna göre, Demirören Grubu’na verdiği 750 milyon dolarlık kredinin ödenmemesi ile gündeme gelen Ziraat'in marka değeri, yüzde 41'lik rekor düşüşle 1 milyar 616 milyon dolardan 952 milyon dolara geriledi.

HIZLI TREN GARANTİLERİ HAZİNEYİ BOŞALTTI

Kamu-özel işbirliği (KÖİ) projesi ile yapılan ve 29 Ekim 2016'da açılan Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı, yolcu garantisi nedeniyle vatandaşın sırtına yük olmaya devam ediyor. 2020'de Ankara Tren Garı için 5 milyon yolcu garantisi verilmişti, ancak yolcu sayısı 740 binde kaldı. Gelmeyen yolcular nedeniyle yüklenici şirkete ödeme yapılacak. Bu kapsamda Hazine'nin yüklenici Cengiz-Kolin-Limak ortaklığına 7.5 milyon dolar ödeyeceği belirtildi.

DÜNYA
 
OECD’DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Hükümet pandemide işini ve aşını kaybedip daha da yoksullaşan halka yeterli yardımı yaptığını iddia ederken, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Türkiye'nin pandemide zora düşen halkına karşılıksız yardım yapmaktan ziyade krediyle borçlandırma yoluna gittiğini rapor etti. Türkiye'nin de üyesi olduğu OECD'nin 31 Mayıs'ta yayınladığı raporunda iktidarın pandemiden olumsuz etkilenen savunmasız durumdaki hane halklarını ve reel sektörü borçlandırmasının sürdürülemez olduğuna dikkat çekti.


DİĞER

AKP'Lİ VEKİLDEN SKANDAL 'ENSAR' SAVUNMASI: HERKES ÇOCUĞUNA SAHİP ÇIKSAYDI...

Ensar Vakfı’nın odağında yer aldığı çocuk istismarının ardından TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulmasına önce karşı çıkan, ancak tepkiler üzerine razı olan AKP, Ensar Vakfı'nı savunma anlayışını komisyona da taşıdı. AKP’li Hatice Dudu Özkal, duayla başladığı konuşmasında, “Özellikle bu çocukların böyle olmasında önce aileler yani çocuğu edinen, çocuk sahibi olan herkes çocuğuna sahip olabilseydi ve kendi nefsine sahip olabilseydi, bu sapkınlıklar yaşanmazdı. Kontrolsüz tatmin duygusundan çıkan bu sapkınlıkların hepsi insani bir olaydır ve bu insani olayların üstüne birlikte gitmemiz lazım” dedi.

MÜSİLAJIN ARDINDAN YENİ KABUS

İzmir'in Dikili ilçesi kıyılarında 'Sargassum' türü yosunlar görülmeye başladı. Biyolog Prof. Dr. Barbaros Çetin, bu tehdidin deniz ekosistemini hızla çökertebileceğini ve turizm faaliyetlerini sekteye uğratacağını belirterek, uyarılarda bulundu.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.