Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 10.06.2021 17:21
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MİLLETTEN UMUDUNU KESENLER ŞİMDİ DE SUÇ ÖRGÜTLERİNE BEL BAĞLAMIŞ DURUMDA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, "Milletten umutlarını kesenler, gırtlaklarına kadar iç içe girdikleri terör örgütleri yetmemiş olacak ki, şimdi de suç örgütlerine bel bağlamış durumdalar." dedi.

PEKER: RUMLARIN MALLARINA NASIL ÇÖKTÜĞÜNÜZÜ ANLATACAĞIM

Suç Örgütü Lideri Sedat Peker, bir kez daha Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’i hedef aldı. Peker Twitter hesabından Demirören’e hitaben şunları yazdı: ‘’Pambıkören sizin haram servetinizin nerde başladığını tarihçesiyle anlatacağım. Babanın hangi kişilerin öldürülmesiyle onların malına nasıl el koyduğunu da Rumların mallarına nasıl çöktüğünü de Pambıkören Kemer Country’deki arsayı avukat Osman Hacıvekiloğlu’nun koordinasyonunda nasıl ele geçirdiğini de anlatacağım. Total’i Oyak grubuna nasıl fahiş fiyatla sattığını herkese göstereceğim.’’
 
KILIÇDAROĞLU’DAN CUMHURBAŞKANI ADAYI AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin, "Biz cumhurbaşkanı adayımızın Millet İttifakı olarak bir araya gelip oturup konuşacağız" açıklaması yaptı.
 
SANCAR: NEDEN 7 HAZİRAN?

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisine yönelik kapatma başvurusunun yapıldığı tarihe dikkat çekti. Sancar, "Bu davanın tamamen siyasi nitelikte olduğunun en önemli kanıtlarından biri başsavcılığın 7 Haziran’ı seçmiş olmasıdır. Neden 7 Haziran’ı seçiyor? 8’ine veya 10’una bırakabilir oysa. Bu da kesin olarak sarayın bir hamlesidir." dedi. 
 
AKŞENER'DEN KANAL İSTANBUL TEPKİSİ: BU İHANETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kanal İstanbul ile ilgili, "Bu proje, haddizatında bir proje değil, düpedüz bir soygun planıdır. Ama ant olsun, şart olsun, bu ihanete geçit vermeyeceğiz." dedi. Projede yer alacaklara da seslenen Akşener, "Boşuna avuçlarınızı ovuşturmayın. Bu devran dönüyor. Milletimiz yetkiyi verdiğinde, bir kuruş bile alamazsınız. Bu vicdansızlığa ortak olmayın." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A VİDEOLU CEVAP: SÖZ UÇAR YAZI KALIR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında kendisine ve hizmetlere yönelik eleştirilerine sosyal medya hesabı üzerinden videolu paylaşımla cevap verdi. “Söz uçar icraat kalır” ifadelerini kullanan İmamoğlu, Erdoğan’a cevap olarak şunları yazdı: ‘’Yaptığımız ileri biyolojik arıtma tesisleri, yapımı devam eden dev tesisler, 2017’de durdurduğunuz 10 metro inşaatını tekrar başlatmamız, istihdam ofisleri, en güçlü sosyal projeler, icraatlerimizin sadece bir kısmı...’’
 

TİP MİLLETVEKİLİ AHMET ŞIK, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, Bahçeli'nin Şık için söylediği "Devlet katil olsaydı, bugün bulunduğu yer TBMM değil, mezarlık olurdu" sözlerinin açıkça hedef gösterme ve ölümle tehdit etme olduğu ifade edildi.

CHP’Lİ VELİK VARLIK FONU GENEL MÜDÜRÜ’NÜN MAAŞINI AÇIKLADI: O DA ÇİFT MAAŞLI

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Salim Arda Ermut'un, aynı zamanda TÜPRAŞ Yönetim Kurulu üyeliğine atandığını duyurdu ve Ermut'un iki kurumdan birden maaş aldığını iddia etti.

EKONOMİ 
 
KANAL İSTANBUL'A İLK KAZMA 26 HAZİRAN'DA VURULACAK

Kanal İstanbul'un temeli 26 Haziran'da atılacak. 6 köprüden ilkinin temel atma törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.
 
BAKAN ELVAN: BES'TE DEVLET KATKISI 5,1 MİLYAR TL'YE ULAŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, sigorta ve emeklilik sektörünün banka sahibi olabilecek büyüklüğe ulaşabilmesi için kamu olarak tüm yasal ve idari düzenlemeleri yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Bakan Elvan, BES'te katılımcı sayısının 13 milyonu bulduğunu hatırlattı ve 2020'de yıl BES’e devlet katkısının 5.1 milyar liraya ulaştığını aktardı.
 
BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: KKTC'DE 10 YIL İÇERİSİNDE 314 KİLOMETRE DAHA YOL YAPIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, KKTC'de 10 yıl içerisinde 221 kilometre bölünmüş yol ve 93 kilometre 1. sınıf yol olmak üzere 314 kilometre daha yol yapımı gerçekleştireceklerini bildirdi.

DÜNYA

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, ERDOĞAN-BİDEN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN KONUŞTU: "HER BAKIMDAN KRİTİK, OLUMLU GEÇECEĞİNE İNANIYORUZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasında 14 Haziran'da gerçekleşmesi planlanan ikili görüşmeye ilişkin, "Her bakımdan önemli ve kritik bir görüşme olacak. Biz olumlu geçeceğine inanıyoruz" dedi.

PENTAGON DUYURDU: AFGANİSTAN İÇİN TÜRKİYE İLE GÖRÜŞÜYORUZ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ABD'nin çekilmesinden sonra Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenliği için Türkiye ile ön görüşmeler yaptıklarını ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki kararına saygı duyduklarını söyledi.

COVİD

KOCA: ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GÖNÜLLÜLER YERLİ AŞI OLABİLECEK

Yerli aşı çalışmaları hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Önümüzdeki hafta yerli aşımızın son fazı olan Faz-3 insan çalışmaları için gönüllülerimizi aşılayacağız. Türk aşısı son aşamaya geldi." diye konuştu.

DİĞER

SÖZEN’DEN MÜSİLAJ AÇIKLAMASI: ERDOĞAN ARITMA TESİSLERİNİ DURDURDU

İBB eski Başkanı Nurettin Sözen, AK Partili İbrahim Aydemir’in müsilaj nedeniyle CHP’li yerel yönetimleri suçlamasına tepki gösterdi. Kanal İstanbul yapıldığı zaman Marmara’nın tamamen biteceğini ifade eden Sözen, Erdoğan’ın belediye başkanı olmasından sonra biyolojik arıtma projelerinin durdurulduğunu ve atık sular denizin dibine deşarj edildiğini söyledi.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.