Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 14.04.2022 11:39
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
ALİ BABACAN’DAN TWİTTER ODASINDA ‘ODTÜ PROTESTOSU’ AÇIKLAMASI: 
‘KONUŞMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ’
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, önceki akşam Twitter’da açılan “Ali Babacan ve ODTÜ öğrencileri” adlı sohbet odasına katıldı. Babacan, binlerce kişinin dinlediği odada ODTÜ öğrencilerinin kampüste gerçekleştirdiği protestoyu değerlendirdi.

BABACAN: DEVLET ÖNCE DOĞRUYU KONUŞACAK AÇIKLADIĞI ENFLASYONA HERKES GÜLÜYOR
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Asgari ücret, emekli maaşı, memur maaşı devletin açıkladığı resmi enflasyona göre artırılıyor. Halbuki gerçek enflasyon çok farklı. TÜİK’e ‘yüzde 50 artmış enflasyon’ açıklattırıp zamları da ona göre verirseniz hayatta yüzde 100, yüzde 150 artıyorsa işte bu, herkesin satın alma gücünün düşmesi demektir. Onun için devlet önce doğruyu konuşacak. Açıkladığı enflasyona herkes gülüyor. Güven sağlanmayınca ekonomi düzelmez” dedi.

BABACAN TEK HANELİ ENFLASYON İÇİN TARİH VERDİ: ‘İKİ YILDA YENİDEN TEK HANEYE İNDİRECEĞİZ’
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. Gençlere seslenen Babacan’ın gündeminde Merkez Bankası’nın döviz satışları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’de kepenk kapatan esnaf ve açıklanan işsizlik oranları vardı.

ESKİ AKP'Lİ VEKİL DEVA'YA KATILDI
21. ve 22. Dönem AK Parti Bingöl Milletvekili Mahfuz Güler, Demokrasi ve Atılım Partisi'ne katıldı. Güler'in rozetini DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan taktı. Geçen hafta 22. ve 23. Dönem Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı DEVA Partisi'ne katılmıştı.

POLİTİKA

DP LİDERİ UYSAL'DAN CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI: KAST ETTİĞİM KİŞİLER 6’LI MASA ETRAFINDA BİR ARAYA GELMİŞ LİDERLER DEĞİLDİR
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal “Türk Milleti’nin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin ölçüleri” arasında saydığı, “20 yıllık Akp döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak” ifadesine açıklama getirdi. Sosyal medya hesabından “Bu konuya dair ifadelerimin farklı mecralarda maksadım dışında yorumlandığını üzülerek gözlemliyorum” diyen Uysal, “Kast ettiğim kişiler açıkça Beştepe etrafında kümelenmiş dar çıkar gruplarıdır.  Ortak bir yaşam inşası için 6’lı masa etrafında bir araya gelmiş partiler/liderler değildir” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A 165 BİN TL TAZMİNAT ÖDEYECEK
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı 4 manevi tazminat davasına ilişkin kararlar Yargıtay tarafından onandı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 165 bin lira tazminat ödeyecek.

YARGITAY, ERDOĞAN'IN KILIÇDAROĞLU’NA AÇTIĞI ‘MAN ADASI’ DAVALARINDAKİ TAZMİNAT KARARLARINI BOZDU: “BELGELERİN SAHTELİĞİ HUSUSUNDA HERHANGİ BİR TESPİT YOK”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Man Adası belgeleri’ ile ilgili açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve akrabalarına hakaret ettiği gerekçesiyle verilen tazminat cezaları Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin verdiği üç bozma karının ikisinin gerekçesinde, “Davalı yanca dayanılan bu belgelerin sahteliği hususunda herhangi bir tespit bulunmamaktadır” denildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'MAN ADASI' AÇIKLAMASI: ASLA SUSMAYACAĞIM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir ülkeyi yöneten kişinin ailesinin, devlete vergi vermemek için Man Adası’nda şirket kurması, Türkiye’ye para transferi yapması kabul edilemez.” dedi.

KILIÇDAROĞLU: KANMAYIN SARAYDAKİ ŞAHSIN DAVALARLA YAPTIĞI ALGILARA, HEPSİNİ KAYBEDİYOR BİRER BİRER...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  daha önce tazminat kararına hükmedilen Man Adası davalarının Yargıtay tarafından bozulmasına ilişkin olarak, "Kanmayın saraydaki şahsın davalarla yaptığı algılara, hepsini kaybediyor birer birer..." açıklamasını yaptı. 

SOYLU’DAN KILIÇDAROĞLU’NA HDP’Lİ MUSA PİROĞLU ÇIKIŞI: YOKSA BUNU DA MI BÜYÜKELÇİYE SORACAKSINIZ?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu'nun Türk polisine "şerefsiz" dediği iddiasına ilişkin bir video paylaşarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi "Kılıçdaroğlu ve yamaklarından ortağı HDP'li için tek bir söz çıkmadı. Bekliyoruz. Yoksa bunu da mı büyükelçiye soracaksınız?" dedi.

AKŞENER: “İŞE ŞU YÜZÜKLE BAŞLAYANLAR… 20 LİRASI OLMAYAN ÇOCUKLARINIZA ‘DÜNYAYI GEZİN’ DİYOR DUYUYOR MUSUNUZ? KOLUNDA NASIL BİR SAAT TAŞIYOR BİLİYOR MUSUNUZ?”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendi yüzüğünü çıkarıp “İşe şu yüzükle başlayanlar… Bu yüzüğün sahibi nerede duyuyor musunuz? Nasıl yaşıyor duyuyor musunuz? 20 lirası olmayan çocuklarınıza ‘dünyayı gezin’ diyor, duyuyor musunuz? Cebinde 10 lirası olmayan gençlere ‘aromalı kahve için’ diyor duyuyor musunuz? Kolunda nasıl bir saat taşıyor biliyor musunuz? Yerde fakir fukarayı tekmeleyen danışmanlarına ne kadar maaş veriyor biliyor musunuz? Ama bu harami düzen sürdürülemez” dedi.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: “İKTİDAR KENDİ ÇEVRESİNİN NİMETLERİNİ BÜYÜTÜRKEN HALKIMIZ PORSİYONLARINI KÜÇÜLTÜYOR, ARTIK ÖĞÜN ATLIYOR"
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Sadece 6 ayda cari açığı kapatacaklarını vadederek bile isteye Türk lirasını pula çeviren Erdoğan iktidarının yol açtığı ekonomik yıkım insanımızın hayat kalitesini, yaşama sevincini her geçen gün törpülüyor. İktidar ve ortakları kendi çevrelerinin nimetlerini büyütürken halkımız geçinebilmek için porsiyonları küçültüyor, daha da üzücü olanı artık öğün atlıyor” dedi.

KARAMOLLAOĞLU: ADAYIN AÇIKLANMASINA DAHA ZAMAN VAR
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Türkiye çok seçim geçirdi ama bugünkü gibi sadece adaylar üzerinde durulan bir seçime hiç rastlamadık. Onun için biz diyoruz ki adayın isminin açıklanmasına daha zaman var." dedi.

MUHARREM İNCE'DEN HÜKÜMETE TARIM ELEŞTİRİSİ: "İTHALATTAN VAZGEÇECEKSİN, UKRAYNA'DAKİ ALEXSANDER YERİNE POLATLI'DAKİ ALİ AMCA'YA VERECEKSİN"
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ankara’da buğday tarlasında partisinin tarım politikalarını açıkladı. Devletin gücünün üretimden geldiğini söyleyen İnce, "Köprüye geçiş garantisi veriyorsan çiftçiye de alım garantisi vereceksin, dolar üzerinden vereceksin. Üretim planlamasını en az 5 yıllık yapacaksın. İthalattan vazgeçeceksin, çiftçiye vereceksin. Ukrayna'daki Alexsander yerine Polatlı'daki Ali Amca'ya vereceksin" diyerek hükümeti eleştirdi.
 
ÖZEL: SEÇİMİ KAZANMASI GARANTİ BİR ADAYIMIZ OLACAK
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin soru üzerine, “Bizim temel değerlendirmemiz, Sayın Genel Başkanımızın çizdiği çerçeve dâhilindedir. Göstereceğimiz aday, 13. Cumhurbaşkanı olacak. Seçimi kazanması garanti bir adayımız olacak. Bizim aday tartışmalarına vurgumuz budur. Kesin kazanacak adaydır.” dedi.

ÖZEL: “NE REFAHI? BU KADAR HALKTAN KOPUK OLUNUR MU? GELECEK GÜZEL GÜNLER’ DİYOR. ANCAK SİZİN GİTMENİZLE MÜMKÜN OLABİLİR”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dengesiz fiyat artışları özellikle dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın refah seviyelerinin geçici olarak bir parça gerilemesine sebebiyet verebilir ama emin olsunlar gelecek güzel günler bu sıkıntıların hepsine değecek” açıklamasına tepki gösterdi. Özel, “Senin dar gelirli tanımın nedir? Dar gelirli vatandaşın refah seviyesi varmış da bir adım geriye gidecekmiş? Pazar dağılırken köşede bekleyenler var. Çürümüş, alınmamış, atılmışları toplayanlar var. Çöp karıştıranlar var. Ne refahı? Bu kadar halktan kopuk olunur mu? ‘Gelecek güzel günler’ diyor. Ancak sizin gitmenizle mümkün olabilir” dedi.

CHP'LİLERDEN BAKAN SOYLU’YA TEPKİ: "YOK ÖYLE PARTİMİZE İFTİRA ATIP KAÇMAK. YARIN İDDİALARINLA İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ"
CHP yöneticileri, “Büyükelçilere sesleniyorum. Yanımıza gelip, ‘Bu süreci çok iyi yönetiyorsunuz’ deyip el altından ana muhalefetin liderine kışkırtıcılık yaptırmayın” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “İki lafından biri yalan olan Suçişleri Bakanı yok öyle partimize iftira atıp kaçmak. Bizi başkalarıyla karıştırma. Müfteri olduğunu biz biliyoruz da tüm Türkiye bir kez daha öğrensin diye yarın iddialarınla ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

BAKAN SOYLU: TÜRKİYE'DE GÖÇMEN POLİTİKASI ÜZERİNDEN SİYASET YAPAN VE OY DEVŞİRMEYE ÇALIŞANLAR SEFİLDİRLER
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Benim en büyük üzüntüm bu bilmeyenler güruhu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletimize hitap ederken, hakikaten cehaletin en yüksek noktasını ortaya koymaya çalışıyorlar. Bunu bir siyaset meselesi ve bunu bir oy meselesine döndürmeye çalışıyorlar." dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun göçmen politikası konusunda yaptığı eleştirilere bir kez daha yanıt veren Soylu, "Sefil gibiler çok açık söyleyeyim, Türkiye'de göçmen politikası üzerinden, göç politikası üzerinden siyaset yapan ve oy devşirmeye çalışanlar sefildirler. Bunun müsebbibi biz değiliz ki." açıklamasını yaptı.

ULUSLARARASI ENERJİ AJANSI KÜRESEL PETROL TALEBİ ÖNGÖRÜSÜNÜ AŞAĞI YÖNLÜ REVİZE ETTİ
Uluslararası Enerji Ajansı, Çin'de artan Covid-19 vakalarına karşı alınan sıkı karantina önlemlerinin yılın geri kalanında talep görünümünü olumsuz etkilediği gerekçesiyle bu yıl için küresel petrol talebini aşağı yönlü revize etti.

AKP’Lİ NERGİS’TEN ENFLASYON YORUMU: “VATANDAŞIMIZIN SERZENİŞLERİNİ HAKLI BULUYORUM. İNŞALLAH BUNLAR AŞILACAK”
AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, enflasyonla ilgili “Vatandaşımızın serzenişleri haklı, haklı buluyorum. Bu yangın her yerde var. Biz de bu yangını yaşayanlardanız. Etrafımızdakiler, işte kardeşlerimiz, ailemiz, geniş ailemiz. İşte onları takip ediyoruz. Onlardan geliyor. Biz de biliyoruz. Biz de tüketiciyiz. İnşallah bunlar aşılacak” dedi. Nergis, sorunun sadece Türkiye’ye özgü olmadığını belirterek, “Avrupa daha kötü. Dünyanın diğer ülkeleri daha kötü” diye konuştu.

İBB DEVRE DIŞI BIRAKILDI, PLANI BAKANLIK YAPTI: "MECLİS TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ UYGULAMA"
İBB Meclisi’nde AKP’li meclis üyelerinin önerge vererek Başakşehir’deki bir arazi için yapmak istediği imar planı değişikliği sürecinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girdi. CHP’li Meclis Üyesi Filiz Öztürk Çelik, “AK Parti artık işi o kadar büyüttü ki kendilerinin çoğunlukta olduğu İmar Komisyonundaki arkadaşlarının yetkisini bile gasp etti. Bu İBB Meclisi’nin tarihinde görülmemiş bir uygulama. Artık İBB’yi bypass ederek işlerini bakanlık eliyle yürütüyorlar” diye tepki gösterdi.

MANSUR YAVAŞ, 85 ÜLKENİN BÜYÜKELÇİ VE MİSYON ŞEFLERİYLE İFTARDA BULUŞTU
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 85 ülkenin büyükelçi ve misyon şefleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Yavaş, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar geçen süre içerisinde, söz verdiğimiz gibi Ankara’nın huzurun başkenti olması için gayret ediyoruz” dedi.

BABACAN VE DAVUTOĞLU'NDAN SONRA ESKİ AKP'Lİ BAKAN DA YENİ PARTİ KURUYOR
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Bakan Ali Babacan’ın ardından AKP'li eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in de yeni parti kurma hazırlığında olduğu öğrenildi.

EKONOMİ

KIRMIZI ET KARARI RESMİ GAZETE'DE: DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK
Cumhurbaşkanlığı'nın 'Et Piyasasının Düzenlenmesine İlişkin Kararı' Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından kesimi ve satışı yapılan/yaptırılan sığırlar için yetiştiricilere, 2 bin 500 lira destek ödemesi yapılacak. Bu durumun fiyatlara olumlu yansıması bekleniyor.

İSİG: 2022 YILININ İLK ÜÇ AYINDA 347 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), 2022 yılının ilk üç ayında "iş cinayetlerinde" 347 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İSİG, raporunda “Geçinemeyen işçilerin banka ve tefecilerden aldıkları borçları geri ödeyememeleri ve yapılan baskılar nedeniyle intiharlarda artış olabilir” değerlendirmesi yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI İSTİHDAM DESTEĞİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU
İşbaşı eğitim programları kapsamında, işverenlerin en az 5 sigortalı çalışana sahip olması, programa katılanların en az yüzde 70'ini 60 günden az olmamak üzere program süresinin en az 3 katı kadar süreyle istihdam etme taahhüdünde bulunması gerekecek

TÜRK VATANDAŞLIĞI BAŞVURUSUNDA DEĞİŞİKLİK
Yabancıların Türk vatandaşlığı için başvuru koşullarında değişiklik yapıldı. Buna göre, Türk vatandaşlığına başvuruda alınacak gayrimenkul değerinin 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltildiği bildirildi.
 
TÜRK START-UP'LARI YILIN İLK ÇEYREĞİNDE 1,3 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM ALDI
Türk start-up'ları, yılın ilk çeyreğinde aldığı yaklaşık 1,3 milyar dolarlık yatırımla 2021 genelinde elde ettiği 1,5 milyar dolarlık yatırım tutarına yaklaştı.

ESK, RAMAZAN AYI BOYUNCA ALDIĞI BÜYÜKBAŞ HAYVAN BAŞINA 2.500 LİRA DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPACAK
Et ve Süt Kurumu (ESK), ramazan ayı boyunca kesimi ve satışı yapılan veya yaptırılan sığır başına yetiştiriciye 2 bin 500 lira destekleme ödemesi yapacak.

İHRACATÇILAR MERKEZ BANKASI'NA ZORUNLU DÖVİZ SATIŞINDA ORANIN SEKTÖREL BAZDA BELİRLENMESİNİ İSTİYOR
İhracatçının döviz bozdurma zorunluluğunun yüzde 25’ten yüzde 40’a çıkarılmasının gündeme gelmesi, özellikle döviz girdisi yüksek sektörlerde tepkilere neden oldu. Her sektörün döviz yükümlülüğünün farklı olduğunu söyleyen ihracatçılar, sektörel bazda oran getirilmesi gerektiğini savunuyor.

KULİS: AKP VE KABİNE, ASGARİ ÜCRET İLE İKRAMİYE ARTIŞINDA TERS DÜŞTÜ
Son Kabine toplantısından asgari ücret ve emekliye verilecek bayram ikramiyesine ilişkin düzenleme çıkmadı. Kulislere göre AKP ve kabine, asgari ücret ile ikramiye artışında ters düştü. Hükûmet, zam yapılması halinde “arz talep” dengesinin değişeceğini, enflasyonun yukarı yönde hareket edeceğini hesaplıyor.

DÜNYA

ERMENİSTAN BAŞBAKANI PAŞİNYAN: TÜRKİYE İLE MÜZAKERELERDE DURGUNLUK YAŞANMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ
Paşinyan, Ermenistan parlamentosunda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Ermenistan ilişkilerinin normalleşme sürecini değerlendirdi. Nikol Paşinyan, "Türkiye ile müzakerelerde durgunluk yaşanmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Sürecin sonuçlarının o kadar hızlı olmayabileceğini anlıyor ve bunu uluslararası ortaklarımıza da anlatıyoruz. Fakat hızlı sonuçlar olmazsa durgunluk yaşanması tehlikesi vardır. Bu tür bir durgunluğu önlemek için küçük adımlarla ilerleyebilmeniz gerekir. Uluslararası ortaklarımız Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesini tam destekliyor." ifadelerini kullandı.

FİNLANDİYA: NATO'YA BAŞVURUP BAŞVURMAYACAĞIMIZLA İLGİLİ KARARI BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE VERECEĞİZ
Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, birkaç hafta içinde NATO'ya katılmak için başvuru yapıp yapmayacakları konusunda bir karar vereceklerini belirtti.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA 7 HAFTADA 20 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ
Ukrayna gazeteciler sendikası, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ederek çıkardığı savaşın 7. haftası itibariyle 20 gazetecinin hayatını kaybettiğini belirtti.

MACRON: AVRUPA'NIN TÜRKİYE VE RUSYA İLE İLİŞKİLERİ YENİDEN DÜŞÜNMESİ ÖNEMLİ
Macron, Le Point dergisine verdiği özel demeçte, Avrupa'nın daha geniş bir barış, ekonomik iş birliği ve serbest dolaşım alanı düşünmesi gerektiğini belirtti. "Avrupa'nın Türkiye ve Rusya ile ilişkilerini yeniden düşünmesi önemli. Aksi takdirde Avrupa barış içinde yaşayamaz." ifadesini kullanan Macron, Rusya'nın Çin'e yöneldiğini aktardı.

YELLEN: YAPTIRIMLARI BALTALAYANLARA KAYITSIZ KALMAYIZ
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya'ya yönelik yaptırımları baltalayanlara ise kayıtsız kalmayacaklarını belirterek, Çin'in Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesine yardımcı olmasını umduğunu söyledi.

RUSYA’DAKİ NETFLİX KULLANICILARI, NETFLİX’E DAVA AÇTI
Rusya'daki Netflix kullanıcıları, Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rusya'daki hizmetlerini askıya alan şirkete, "haklarının ihlal edildiği" gerekçesiyle dava açtı. 

BİDEN, ARTAN AKARYAKIT FİYATLARINA KARŞI PUTİN’İ SUÇLADI
ABD Başkanı Biden, artan akaryakıt fiyatlarına ilişkin konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Putin'i "diktatör" olarak nitelendirerek, "Ailenizin bütçesi, arabanızın deposunu doldurma gücünüz, dünyanın öbür ucundaki bir diktatörün savaş ilan edip, soykırım yapmasına bağlı olmamalı" ifadelerini kullandı. 

AVRUPA GÜVENLİK VE İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI, UKRAYNA’NIN DEVAM EDEN İŞGALİNE İLİŞKİN HAK İHLALİ RAPORU AÇTI
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın Ukrayna'nın işgaline yönelik yürüttüğü soruşturmanın raporunda "Rusya askerî güçlerinin hak ihlali gerçekleştirdiğine dair kanıtların bulunduğu" bildirildi. İhlaller arasında, "yaşam hakkı ihlali", "cinsel şiddet", "yargısız infaz", "zorla göç", "canlı kalkan kullanma", "gazetecilerin ve insan hakları savunucularının kaybolmasının" yer aldığı aktarıldı.   

BAKAN AKAR'DAN MARİUPOL'DEKİ TAHLİYELERE İLİŞKİN AÇIKLAMA: ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE OLUMLU BAZI GELİŞMELER BEKLİYORUZ
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mariupol'deki Türklerle birlikte sivillerin tahliyesine ilişkin, "Rusya ve Ukrayna savunma bakanlıkları ile sürekli iletişim halindeyiz. Türkiye olarak oradaki tahliyelerin emniyetli bir şekilde gerçekleşmesi için yapılması gereken ne varsa, gemi tahsisi dahil, yaptık, yapıyoruz. Bu konuda önümüzdeki günlerde olumlu bazı gelişmeler bekliyoruz" dedi.

KALIN: KRİZ DERİNLEŞİYOR
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ukrayna krizi derinleşerek devam ediyor. Yeni bir soğuk savaş dönemine girdik. Bu savaşın etkileri on yıllar sürecek." dedi.

DİĞER

YABANCILARA ÖZEL EV İLANLARINA TÜGEM'DEN TEPKİ: İNSAN HAKLARI VE EŞİTLİĞE AYKIRI
Emlak sitelerinde "Türkler aramasın, sadece yabancıya kiralık" gibi ilanların sayısı artmaya başladı. Ayrıca sadece yabancılara hizmet verdiğini belirten emlakçılar da arayan Türk vatandaşlarını "Size uygun değil" diyerek geri çeviriyor.  Son dönemde bu durum nedeniyle vatandaşlar, kiralık ev bulmakta zorlanırken kiralarda da artış yaşanmaya başlandı. Öte yandan yetki belgesi olmayan korsan emlakçılar hem mağduriyetlerine neden oluyor hem de piyasanın dengesini bozuyor.

ULUSLARARASI VESTİBÜLER DERNEĞİ: VERTİGONUN YAYGINLAŞMASININ NEDENİ STRES VE ÇALIŞMA KOŞULLARI
Uluslararası Vestibüler Derneği, “Vertigo farkındalık haftası kapsamında” pandeminin stres ile oluşan baş dönmesi tipinde önemli bir artış görüldüğünü açıkladı. Dernek Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, vertigonun dünya nüfusunun yüzde 10’unu Türkiye’de ise önemli bir kısmını etkilediğini belirterek, baş dönmesi, denge bozukluklarının tetiklenmesinde stresin ve çalışma koşullarının etkili olduğunu söyledi.

CHP’Lİ RTÜK ÜYELERİ: LİSANSA TABİ BÖLÜMLERİ VE YAYIN TEKNİĞİNİ DEĞİŞTİRDİĞİ İÇİN EURONEWS'İN LİSANS ALMA ŞARTI KALDIRILDI
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen üyeleri İlhan Taşcı ve Okan Konuralp, Euronews’in lisansa tabi bölümlerini, video kısımlarını ve yayın tekniğini değiştirdiği için lisans alma zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı.

ANNE OLDUĞU İÇİN İŞTEN ÇIKARILAN GAZETECİ ZEYNEP IRMAK ÖCAL: HİÇBİR ERKEĞİN BABA OLDUĞU İÇİN İŞTEN ÇIKARILDIĞINI DUYMADIM
Samsun’da, Gazeteci Zeynep Irmak Öcal, anne olunca, sahada aktif çalışamayacağı varsayımıyla işten çıkarıldı. Öcal, "Çok üzgünüm, şaşkınım, kırgınım. Hiçbir erkeğin baba olduğu için 'sen çocuğunla ilgilenirsin, çocuğun hasta olur, hastaneye götürmen gerekir' gibi bahanelerle işten çıkarıldıklarını ben duymadım. Ama ne yazık ki ben anne olduğum için işime son verildi. Umarım bu benim başıma gelen, ilk değil ama son olur" dedi.

ATOR BAŞKANI MAYA LOMİDZE: RUSYA’DAN TÜRKİYE’YE GELECEK TURİST SAYISI 2 MİLYONA DÜŞEBİLİR
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze Rusya’dan Türkiye’ye geçen yıl 4,7 milyon ziyaretçi geldiğini, her gün değişen jeopolitik nedenlerle bu yıl için tahmin yapmak zor olsa da 2022’de 2 milyon kişiye ulaşılırsa bunun iyi sayılacağını açıkladı.

DİSK VE KESK'TEN 1 MAYIS KARARI
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bileşenleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü İstanbul'da Maltepe Meydanı'nda kutlayacaklarını açıkladı.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.