Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 27.02.2022 11:04
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Kulisvar'da bugün neler var?
DEVA PARTİSİ

ALİ BABACAN: ‘BU ÜLKEYİ HER ŞEYİYLE GÜÇLÜ KILMAMIZ LAZIM’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin yedinci olağan kurulunda konuştu. Babacan şu ifadeleri kullandı: “Güçlü ve hazırlıklı olmak zorundayız. Mesela Merkez Bankamızın rezervlerini güçlü tutmak zorundayız. Elin adamı Ukrayna’ya girmeden önce 600 milyar dolarlık döviz rezervini biriktirdi, ondan sonra girdi. Biz ne yaptık? Daha ortada daha pandemi yok… Daha enerji krizi yok… Merkez Bankası’nın dövizleri eksi 55 milyar dolara indi. Merkez Bankası’nın döviz rezervlerini 28 milyar dolardan 136 milyar dolara çıkartmıştık. Şu anda net eksi 55 milyar dolar.”


POLİTİKA                                                                                                                                                                       

ERDOĞAN ZELENSKİ’YLE GÖRÜŞTÜ: BİR AN ÖNCE ATEŞKES İLAN EDİLMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Zelenski’yle telefonda görüştü. Erdoğan görüşmede Rusya’nın saldırısında hayatını kaybeden Ukrayna vatandaşları için başsağlığı diledi, yaralananlara acil şifa temennisinde bulundu.

Erdoğan, daha fazla can kaybının yaşanmamasını ve Ukrayna’nın daha fazla zarar görmemesini sağlamak amacıyla bir an evvel ateşkes ilan edilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti.

Görüşmeye dair sosyal medyadan paylaşım yapan Zelenski, Erdoğan ve Türkiye’ye teşekkür ederek “Rus savaş gemilerinin Karadeniz’e geçişinin yasaklanması bugün, Ukrayna için askeri ve insani destek olarak son derece önemlidir. Ukrayna halkı bunu asla unutmayacak” dedi.

BAKAN ÇAVUĞOĞLU’NDAN LAVROV’A ASKERİ OPERASYONLARI DURDURMA ÇAĞRISI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la yaptığı görüşmede Ukrayna’daki askeri operasyonların durdurulması çağrısında bulundu.

Görüşmede Çavuşoğlu, askeri gerginliğin daha da tırmanmasının kimseye faydasının olmadığını vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu ayrıca arzu edilmesi halinde Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleştirilebilecek müzakerelere Türkiye’nin ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu yineledi.


DÜNYA                                                                                                                                                                 

RUSYA’NIN UKRAYNA’YI İŞGALİNİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ: ŞU ANA KADAR NELER YAŞANDI?

Rusya önceki gün üç cepheden başlattığı Ukrayna işgalinde Rus askeri birlikleri başkent Kiev’in sokaklarında gece boyunca Ukrayna güçleriyle çatıştı. Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Rus işgali nedeniyle üçü çocuk en az 198 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 33’ü çocuk 1115 kişi de yaralandı.

ZELENSKİ, RUS HALKINA SESLENDİ: SAVAŞA KARŞI ÇIKIN

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna’yı sonuna kadar savunacaklarını belirterek, Rus halkını da savaşa karşı çıkmaya çağırdı.

Zelenski, Rus işgalcilerin füzeler ve ağır silahlarla yerleşim birimlerine saldırdığını, enerji üretim kaynaklarını yok etmeye çalıştığını belirterek, “Çok sinsi taktikleri var. Roketler ve toplarla tahrip edilen konutlar, dünyanın bizimle birlikte işgali durdurması için son argümandır” dedi.
İddiaların aksine Kiev’de olduğunu vurgulayan Zelenski, “Ukrayna’yı sonuna kadar savunacağız” dedi.


ZELENSKİ, ABD’NİN TAHLİYE TEKLİFİNİ REDDETMİŞ

ABD’nin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’ye Rusya tarafından yakalanması ya da öldürülmesini önlemek için kendisini Kiev’den çıkarmayı teklif ettiği ancak Zelenski’nin bu teklife şu ana kadar olumsuz yanıt verdiği iddia edildi.

Washington Post gazetesinin ABD’li ve Ukraynalı yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD hükümeti, Zelenski’ye Rusya tarafından yakalanması ya da kaçırılmasını önlemek için kendisine Kiev’den ayrılması için yardım etmeye hazır olduğunu belirtti.

Ancak Zelenski, bu teklifleri şu ana kadar reddederek, ülkesinin başında kalacağını belirtti.

AB’DEN RUSYA’YA YENİ YAPTIRIMLAR: PUTİN VE LAVROV LİSTE BAŞI

Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya yönelik finans, enerji ve ulaşım gibi çeşitli alanları kapsayan ve üst düzey kişilerin malvarlığını donduran yeni yaptırımları uygulamaya kondu.

RUSYA, UKRAYNA SALDIRISI İÇİN ‘İSTİLA’ YAZAN MEDYA KURULUŞLARINI UYARDI

Rusya, Rus ordusunun Ukrayna’ya saldırısını ‘istila ve savaş ilanı’ olarak yazan bir dizi medya kuruluşuna erişimlerinin kısıtlanabileceği uyarısı gönderdiğini duyurdu.

Denetim kurumu Roskomnadzor’dan yapılan yazılı açıklamada, Eho Moskvy, İnoSMİ, Mediazona, New Times, Dojd, Svobodnaya Pressa, Krım.Realii, Novaya Gazeta, Jurnalist ve Lenizdat gibi haber kaynaklarının ‘yanlış bilgi yayma’ gerekçesiyle uyarıldığı belirtildi.

UKRAYNALI BAKANDAN DÜNYAYA ÇAĞRI: RUS PETROLÜ ALMAYI BIRAKIN

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, dünyayı Rus petrolü almayı sonlandırmaya çağırdı.
Kuleba Twitter’da şunları kaydetti: “Rusya’yı tamamen izole edin, büyükelçilerini sınır dışı edin, petrol ambargosu uygulayın ve ekonomisini mahvedin. Rus savaş suçlularını durdurun.”
Batı ülkeleri bugüne kadar açıkladığı yaptırımlarda, Rusya’nın enerji sektörünü hedef almaktan kaçınmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı enerji güvenliği danışmanı Amos Hochstein, yaptırımlara petrol ve gaz sektörünün neden dahil edilmediğini şu sözlerle açıklamıştı: “Petrol ve gaz sektörünü yaptırım paketine dahil edersek fiyatlar yükselir. Belki Putin’in satış miktarı yarıya düşer ama fiyat iki katına çıkar. Bu durumda Putin değil ABD ve müttefikleri zarar görür.”

Rusya’nın işgale başlamasıyla 24 Şubat Perşembe günü 105,8 doları gören ve 2014 yılı sonrasındaki dönemin zirvesine çıkan Brent tipi petrolün varil fiyatı, petrolün yaptırım paketine dahil edilmemesiyle 96 dolara kadar gerilemişti.

LEWANDOWSKİ’DEN RUSYA’YLA MAÇA ÇIKMAK İSTEMEYEN FEDERASYONA DESTEK

Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza, Rusya ile oynayacakları 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off maçına çıkmak istemediklerini açıkladı. Polonya milli takım kaptanı, golcü futbolcu Robert Lewandowski ise kararı destekleyerek ”Hiçbir şey olmuyormuş gibi davranamayız” dedi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                   

EKONOMİDE YOĞUN HAFTA: İYİCE SIKIŞAN HÜKÜMETİN ADIMLARI BELLİ OLACAK

Türkiye’yi pazartesi gününden itibaren daha yoğun bir ekonomi gündemi bekliyor. Büyüme, ihracat ve enflasyon gibi verilerin açıklanacağı haftada Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ekonomik yansımaları da yakından izlenecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 28 Şubat Pazartesi günü 2021 yılı ve dördüncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıklayacak. Reuters anketine katılan 25 ekonomist dördüncü çeyrekte yüzde 9 büyüme bekliyor. 2021 yılı büyüme beklentilerinin ortalamasıysa yüzde 11.Türkiye ekonomisi geçen yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,2, ikinci çeyrekte pandemiden kaynaklı baz etkisiyle yüzde 21,7, üçüncü çeyrekteyse yüzde 7,4 büyümüştü.

Türkiye yeni yıla kademeli olarak yüzde 50 ila yüzde 125 zamla girmişti. Elektrik faturalarının ocak anketlerinde AKP’ye ciddi anlamda oy kaybettirmesi sonrasıysa ilk olarak yüzde 125 zam yiyen 150 kilovatsaat üstü kullanım yapanlar için limit 210 kilovatsaate yükseltilmişti. Ancak ilgili düzenleme tansiyonu düşürmeye yetmemişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de elektrikte tarife değişikliklerini 1 Mart’a kadar tamamlamayı ve uygulamaya geçmiş olmayı hedeflediklerini belirtmişti.





ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.