Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 02.09.2021 09:41
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YENİ ANAYASA MESAJI

Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Her ne şekilde olursa olsun önümüzdeki yılın ilk aylarında kendi hazırlığımızı milletimizin takdirine sunmakta kararlıyız" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: MİLLET İTTİFAKI'NIN BİRDEN FAZLA CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLİR

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet ittifakı olarak birden fazla cumhurbaşkanı adayımız olabilir" dedi.

BAHÇELİ'DEN SEÇİM BARAJI AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim barajına ilişkin yaptığı açıklamada, "Cumhur İttifakı'nın kararı yüzde 7 olarak tescillendi" dedi.

METROPOLL: ‘CUMHUR’ %34, ‘MİLLET’ %32

MetroPOLL Araştırma’nın verilerine göre, AKP ve MHP’den oluşan ‘cumhur ittifakı’ yüzde 34, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nden oluşan ‘millet ittifakı’ ise yüzde 32 oy oranına sahip olduğu açıklandı.

DAVUTOĞLU’NDAN ADLİ YIL MESAJI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, adli yıl açılışı ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Davutoğlu, mesajında "Adamına göre değil, hukuka göre adaletin dağıtıldığı mahkeme salonları yerine sosyal medyada hak aranmadığı bir Adli Yıl dilerim!" dedi.
 
ÖZTRAK'TAN “BÜYÜME” YORUMU: “HÜKÜMET BİZİ YOKSULLAŞTIRAN BÜYÜME İLE TANIŞTIRDI”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye'nin 2021 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 21,7'lik büyümesinin baz etkisiyle olduğunu ve sağlıklı bir büyüme olmadığını söyleyerek, "Hükümet bizi hem istihdam yaratmayan hem de yoksullaştıran büyüme ile tanıştırdı." dedi.
 
TÜRKKAN'DAN SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİNE TEPKİ: TROLLERİN EFENDİSİ İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NI KAPATIN SAMİMİ OLUP OLMADIĞINIZI GÖRELİM

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, hükûmetin hazırlıklarını yaptığı sosyal medya düzenlemesine ilişkin olarak, "Trollerin efendisi İletişim Başkanlığı'nı kapatın samimi olup olmadığınızı görelim. Getirmek istedikleri bu yeni sosyal medya düzenlemesi otoriterliği de aşacak, totaliter rejime doğru hızlı hızlı koşacak." dedi.

ANKARA’DAKİ SURİYELİLER KAYITLI OLDUKLARI İLLERE GÖNDERİLECEK

Ankara Valiliği Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 2 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Ankara ili mülki sınırları geçici koruma kaydına kapatılırken kentteki Suriyeliler kayıtlı oldukları illere gönderilecek.

 
EKONOMİ
 
KAVCIOĞLU: MERKEZ BANKASI REZERVLERİ 115-120 MİLYAR DOLAR BANDINA GELDİ

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, brüt rezervlerinin artmaya devam ettiğini belirterek, 85-90 milyar dolar seviyelerinde olan rezervin, 115-120 milyar dolar bandına geldiğini söyledi.
 
TÜRKİYE İKİNCİ ÇEYREKTE BAZ ETKİSİYLE YÜZDE 21,7 BÜYÜDÜ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ikinci çeyrek GSYH verilerine göre, Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde, salgının ekonomik aktiviteye darbe vurduğu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,7 büyüdü. Bir önceki çeyreğe göre büyüme ise yüzde 0,9 oldu.
 
JP MORGAN VE GOLDMAN'DAN TÜRKİYE GÜNCELLEMESİ

JP Morgan ve Goldman Sachs, Türkiye için büyüme tahminlerini revize etti. JP Morgan büyüme tahminini yüzde 6,8'den 8,4'e çıkarırken Goldman Sachs büyüme tahminini yüzde 7,5'ten 9,5'e yükseltti.
 
İSTANBUL'DA ENFLASYON 27 AYIN ZİRVESİNDE

İstanbul Ticaret Odası (İTO) hesaplamalarına göre ağustos ayında İstanbul'da perakende fiyatlar aylık yüzde 1,88 arttı. İstanbul'un yıllık enflasyonu ise yüzde 18,89 artarak, 2019 Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. 
 
DÜNYA

ERDOĞAN, ÖZBEKİSTANLI MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye- Özbekistan ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'ın bağımsızlığının 30'uncu yıl dönümünü kutladı. Özbekistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ve Taşkent'te ilk büyükelçilik açan ülke olmakla iftihar ettiklerini belirten Erdoğan, bu yıl ayrıca iki ülke arasında Ebedi Dostluk ve İşbirliği Anlaşması'nın da 25'nci yıl dönümü olduğunu ifade etti.
 
TALİBAN SÖZCÜSÜ BBC'YE KONUŞTU: 2 GÜN İÇİNDE YENİ HÜKÜMETİ AÇIKLAYABİLİRİZ, KADIN BAKAN OLMAYACAK

Afganistan'da 20 yıl sonra yönetimi yeniden ele geçiren Taliban'ın sözcüsü Şer Muhammed Abbas Stanikzai, yeni hükümeti 2 gün içinde açıklayabileceklerini söyledi. Taliban sözcüsü, yeni hükümette kadın bakan olmayacağını ve ABD'nin desteklediği eski hükümette görev yapanlara da yeni yönetimde yer verilmeyeceğini söyledi.


COVİD

TRENLERDE AŞI KARTI VE PCR TESTİ ZORUNLULUĞU 6 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Şehirlerarası trenlerde seyahat edecek yolcuların 6 Eylül’den itibaren aşı kartlarını ya da 48 saat içinde yaptırılan negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri gerekecek.

DİĞER

İSTANBUL’DA ORMANLARA GİRİŞ YASAĞI 30 EYLÜL’E KADAR UZATILDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte ormanlara girmek ve piknik yapmaya dair yasağın 30 Eylül’e kadar uzatıldığını açıkladı.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.