Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 28.08.2021 11:57
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AFGANİSTAN'DAN TAHLİYE SÜRECİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Afganistan'daki saldırılarda ölü sayısının 170 olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tahliye süreciyle ilgili olarak da "Sivillerimizi ülkemize taşıdık. Şu anda az sayıda teknik elemanımız bulunuyor. Bunun dışında tüm ekiplerimizi çekmiş bulunuyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A GÖÇMEN CEVABI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'da Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında Afgan göçmen akınına ilişkin Erdoğan'ın açıklamalarına cevap vererek, "Ülkemizde huzurlu yaşamak istiyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu, ayrıca "Çıkabilecek olaylar için endişeliyiz" diye konuştu.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZKAN: YALAN VE DOLAN ÜZERİNDEN İFTİRALARLA ÜLKEMİZE HAKSIZLIK YAPIYORLAR

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "(Türkiye'nin mülteci merkezi olacağı iddiaları) Hem yabancı ülkeler hem de Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın net ifadelerine rağmen yine bu yalan ve dolan üzerinden iftiralara ve ülkemize haksızlıklar yapıyorlar." dedi.

SEDAT PEKER: BENİ BURADAN KİMSE ALAMAZ

Peker, son yaptığı paylaşımlarda, '15 Temmuz'u birleşik Arap Emirlikleri finanse etti, Sedat Peker de o sebepten BAE'ye kaçtı' iddialarına ilişkin kendisinden özür dilenmesini istedi. Peker, yaptığı paylaşımda 'Birleşik Arap Emirlikleri’nde oturumum var, hakkımda çıkarılmış herhangi bir kırmızı bülten kararı yok, uluslararası hukuka göre beni bulunduğum ülkeden hiçbir ülke alamaz. “15 Temmuz’u Birleşik Arap Emirlikleri finanse etti insanlarımız onların yüzünden şehit oldu Sedat Peker de Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittiği için haindir.” diyen gazeteciler ve siyasetçiler, bu sözlerinizden dolayı benden özür dilemezseniz sizin kahpe, namussuz, şerefsiz olduğunuzu tüm dünyaya haykırmaktan geri durmayacağım." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: TOKİ VE AFAD VATANDAŞI BORÇLANDIRIRSA CHP'Lİ 11 BAŞKAN BORCUN TAMAMINI ÜSTLENECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan orman yangınlarının ardından köylülere TOKİ ve AFAD tarafından evlerin yapımı ve onarımı için belge imzalatıldığını belirterek, "İster TOKİ ister AFAD, vatandaşı herhangi bir şekilde borçlandırdığında vatandaşa yüklenen bu borcun tamamını belediye başkanlarımız karşılayacak" dedi.

SANCAR: YENİ BİR BAŞLANGIÇ ZAMANI

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, eylülde açıklayacakları deklarasyonla siyasi polemiklere nokta koyacaklarını söyledi, "Şimdi yeni başlangıç dönemidir" dedi.

EKONOMİ
   
TÜRK-İŞ: AÇLIK SINIRI 2 BİN 927, YOKSULLUK SINIRI İSE 9 BİN 533 TL

TÜRK-İŞ araştırmasının Ağustos 2021 ayı sonucuna göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı 2 bin 926.72 TL oldu.
 
DÜNYA

TALİBAN’IN İŞLETMEYİ TEKLİF ETTİĞİ HAVALİMANINDA TÜRKİYE GÜVENLİĞİ İSTİYOR

Reuters ajansına konuşan Türk yetkililer, Türkiye’nin Afganistan’ın başkenti Kabil’deki havalimanının işletmesini üstlenmesinin ancak güvenliğin de kendileri tarafından sağlanması halinde mümkün olacağını söyledi.

BAKAN AKAR ABD SAVUNMA BAKANI AUSTİN İLE GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefonda görüştü. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Afganistan'da gelinen son durumun ele alındığı görüşmede her iki taraf tahliyelerdeki iş birliği konusundaki memnuniyeti dile getirdi. Bakan Akar ayrıca, Afganistan'daki saldırılarda hayatını kaybeden ABD askerleri için Bakan Austin'e taziyelerini iletti.
   
BM: 515 BİN AFGAN ÜLKESİNİ TERK EDEBİLİR

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne göre, Afganistan sınırlarında beklenen kitlesel sığınmacı göçü henüz oluşmadı, ancak yılsonuna kadar 515 bin Afgan topraklarını terk edebilir.

COVİD

FRANSA, TÜRKİYE'Yİ COVİD ÖNLEMLERİ KAPSAMINDA YENİDEN KIRMIZI LİSTEYE ALDI

Fransa, COVID-19 seyahat kısıtlamaları doğrultusunda Türkiye'yi turuncu listeden kırmızı listeye ekledi.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.