Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 15.08.2021 10:51
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA

KARADENİZ’DE CAN KAYBI 57’YE YÜKSELDİ

Karadeniz Bölgesi’nin batısında 11 Ağustos’ta başlayan aşırı yağış sonucu Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta sel ve su baskınları meydana gelmiş, Bartın’ın Ulus ilçesi, Kastamonu’nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ile Sinop’un Ayancık ilçesi selden etkilenmişti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Kastamonu’da 48, Sinop’ta sekiz ve Bartın’da bir kişinin hayatını kaybettiğini, dokuz kişinin hastanelerde tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

DSİ’DEN ‘HES PATLADI’ İDDİALARINA YANIT

Hidroelektrik santralinin bağlı olduğu Tesla Enerji'den yapılan açıklamada da, "Hidroelektrik santralinin kapağının patlayarak sele yol açtığının belirtilmesi hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Bozkurt’taki santral, su depolaması olmayan regülatör tipi bir hidroelektrik santraldir. Özetle açılabilecek veya ani gelen suyun şiddetiyle patlayacak bir kapağı bulunmamaktadır" denildi

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: BOZKURT’TA YAPILAŞMAYA İZİN VERİLMEMELİYDİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Sel sebebiyle, ciddi hasarlar meydana geldi. Can kayıpları var. Bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Oradaki yapılaşmaya izin verilmemeliydi" dedi.

DAVUTOĞLU’NDAN PARTİSİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, ''Parti hayatımda ve özel hayatımda kadınları erkeklerden hiç ayırmadım. Partimizde de 'Kadın kolları' gibi bir ayrım yapmadık. Bunu yapan tek partiyiz, diğer partilerde bu yok. Biz parti kurarken kapsayıcı olmasına özen gösterdik. Geçmişte hicap duyduğum bir partide ve başında bulundum. Gelecek Partisi asla AK Parti'nin devamı değildir'' açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A TAŞ KÖPRÜ GÖNDERMESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sel felaketinin yaşandığı Sinop'un Ayancık ilçesini ziyaret ederek burada incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Eğer iklim değişikliğinin getireceği felaketler var ve biz bunları biliyorsak ülkeyi yönetenlerin de bilmesi lazım. Karadeniz’in bütün nehirlerinde kemer şeklinde köprüler var. Bunlar 150-200 yıllıktır. Bu köprülerden hiçbiri sel dolayısıyla yıkılmadı ama yeni yapılan köprülerin hepsi yıkıldı. Karadeniz’den yaşlı birini dinleyin o size yapılması gerekenleri anlatacaktır" dedi.

SOYER: DEPREM SONRASI DÜNYA BANKASI’NDAN SAĞLANAN KREDİ AYLARDIR ERDOĞAN’I BEKLİYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem sonrası Dünya Bankası’ndan sağlanan kredi için aylardır Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan onay beklendiğini söyledi.

MHP YARDIM KAMPANYASINI SONLANDIRDI

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla orman yangınlarında hayvanları telef olan köylülerin acısını hafifletmek ve bütçelerine katkı sağlamak amacıyla 2 Ağustos'ta başlatılan kampanyanın sonlandırıldığını bildirdi. Durmaz, yaptığı yazılı açıklamada, partisinin il, ilçe teşkilatları ve belediyelerince, orman yangınlarında hayvanları telef olanlara beşer keçi ve koyun ile ikişer düve yardımı gerçekleştirilmesi amacıyla başlatılan kampanyanın, 4372 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca yardımların tüm sorumluluğu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) verildiğinden, yardım kampanyasının bugün itibarıyla sonlandırıldığını duyurdu.

TBMM’DE İKLİM ARAŞTIRMA KOMİSYONU 

TBMM İklim Araştırma Komisyonu’nun taslak raporunda küresel iklim değişikliğine bağlı olarak gelişen aşırı hava olaylarının şiddetleneceği ve bunun ‘Türkiye’nin normali‘ haline geleceği vurgulandı. Raporda, yapısal tedbirler alınması gerektiği ifade edildi.

EKONOMİ

MERKEZ BANKASI’NIN REZERVLERİ EKSİ 41 MİLYAR DOLARA DAYANDI

Güney Kore ile anlaşmaya rağmen Merkez Bankası’nın Swap hariç net rezervlerinin eksi 41 milyar dolar seviyesinde olduğu açıklandı. 6 Ağustos’ta biten haftada Merkez Bankası’nın döviz rezervleri 3.6 milyar dolar artarak 109.1 milyar dolara yükseldi. Swap’la borç alınan döviz hariç net rezervler ise BloombergHT editörü Barış Esen’in paylaştığı verilere göre 30 Temmuz itibarıyla – 41.4 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.

DÜNYA

ABD’DEN AFGANLARA İLİŞKİN HAMLE

Taliban'ın Afganistan'da ilerleyişini sürdürmesi nedeniyle Türkiye'ye doğru başlayan Afgan göç akını hala yakıcı bir sorun olarak tartışılırken, ABD'li yetkililer Biden yönetiminin ABD hükümetine çalışan Afganları geçici olarak barındırmak için birçok ülkeyle gizli görüşmeler yaptığını açıkladı.

COVİD

ÇİN, DSÖ’NÜN ARAŞTIRMA TALEBİNİ YİNE REDDETTİ

Dünya Sağlık Örgütü, Koronavirüs vakalarının ilk ortaya çıkışının araştırılması konusunda sık sık çağrılarda bulunuyor. Koronavirüs’ün kökenini araştırmak için yeni ekip oluşturduğunu duyuran DSÖ, tüm hükümetleri Kovid-19'un kökenlerine yönelik çalışmaları hızlandırmak ve "durumun politik niteliğini yok etmek için" iş birliği yapmaya çağırdı. Çin, DSÖ'nün bu yöndeki isteğini reddederek, virüsün kaynağını bulma konusunda "siyasi" çabalar yerine "bilimsel" çabaları tercih ettiğini bildirdi.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.