Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 11.08.2021 10:42
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA

ORMAN YANGINLARINDA SON DURUM

Muğla Köyceğiz'de çıkan orman yangınına müdahale sürüyor.  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milas ve Bodrum'da alevlerin kontrol altına alındığını açıkladı.

ÖZTRAK: ELİNİZDE UÇAK VAR AMA UÇURAMIYORSUNUZ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, son dönemde yaşanan orman yangınlarına ilişkin, "Bir ülkedeki yönetim krizinin en büyük örneği de son günlerdeki bu yangınlardır. Elinizde uçak var ama uçuramıyorsunuz. Niye uçuramıyorsunuz, çünkü Türk Hava Kurumu’nu sevmiyorsunuz." dedi.
 
AKŞENER'E SİVAS'TA SÖZLÜ SALDIRI: FETÖ'CÜSÜN DİYE BAĞIRDI

İYİ Parti lideri Akşener, Sivas'ın Zara ilçesinde konuşma yaparken, bir grubun sözlü saldırısına uğradı. Mustafa Etiş isimli kişi Akşener'e "Kendisi FETÖ'cüdür" dedi.

AK PARTİ BAŞKAN YARDIMCISI NAVİ ÇOKAN GÖREVDEN ALINDI

Şanlıurfa'da Akçakale Belediyesi, Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan'ın görevden alındığını duyurdu. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Kamuoyu gündeminde yer alan belediye personelimizin talihsiz beyanatı ile ilgili konu adli makamlara intikal etmiştir. Soruşturmanın selameti için personelimizi başkan yardımcılığı görevinden almış bulunmaktayız. Nefret ve ırkçılık söylemini kim söylerse söylesin tasvip etmemiz mümkün değildir" ifadeleri kullanıldı. Navi Çokan, CHP için 'lanet parti', CHP'lilere yönelik ise 'Bunları asmak şart' demişti.

HEPİMİZİN PARASI TİCARİ SIR

Demirören Holding'in Ziraat Bankası'ndan aldığı 750 milyon dolarlık krediyi ödememesine ilişkin tartışmalar gündemdeki sıcaklığını koruyor. Banka Meclis gündemine taşınan konuyla ilgili 'ticari sır' dedi. İYİ Parti’nin konuyla ilgili mecliste Hazine ve Maliye Bakanı Elvan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine Bakan da 'müşteri sırrı' diyerek yanıtsız bırakmıştı.
   
EKONOMİ
 
YANGININ MANAVGAT TURİZMİNE ZARARI 3 MİLYON DOLAR

Manavgat ve Side Turistik Otelciler Birliği Başkanı Cengiz Haydar Barut, orman yangınlarının turizme verdiği zararı rakamlarla açıkladı. Turistlerin tatillerini yarıda bıraktığını belirten Barut "Bu durum 3 milyon dolarlık kayıp yaşattı" dedi.

İŞSİZLİK ORANI HAZİRANDA YÜZDE 10,6'YA GERİLEDİ

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre 823 bin kişi azalarak 3 milyon 399 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 2,5 puanlık azalış ile yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşti.
 

DEUTSCHE BANK TÜRKİYE’DE FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİNİ ÖTELEDİ

Merkezi Frankfurt’ta bulunan Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank, Türkiye’de enflasyonda geçen ayki artışın ardından faiz indirimi beklentisini öteledi.

DÜNYA
 
AB ÜYESİ 6 ÜLKEDEN BRÜKSEL'E ORTAK MEKTUP: AFGANLARI GERİ GÖNDERMEK İSTİYORUZ

Avrupa Birliği (AB) üyesi 6 ülke, Avrupa Komisyonu'na yazdıkları ortak mektupta iltica başvurusu reddedilen Afganistan vatandaşlarını ülkelerine geri göndermeye devam etmek istediklerini belirtti.
 
DİĞER

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU: YKS'DE EK YERLEŞTİRME KARARI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "YÖK, 2021-YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır." dedi.

BM İKLİM RAPORU SONRASI 50'YE YAKIN ÜLKE, HAREKETE GEÇİLMEZSE 'YERYÜZÜNDEN SİLİNMEKTEN' KORKUYOR

Birleşmiş Milletler Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin (IPCC) raporunda küresel ısınmanın önüne geçilemezse bazı bölgelerin yaşanılamaz hale gelebileceği uyarısında bulunması, iklim değişikliğinden en çok etkilenmesi beklenen ülkeleri kaygılandırdı.

COVİD

AŞI OLMAYANLAR STADYUMA GİREMEYECEK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) stadyumlara giriş şartlarını yeniden düzenledi. Buna göre aşı olmayanlar stadyumlara giremeyecek.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.