Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 08.08.2021 18:07
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA

PEKER’DEN 50 TWEET: KUZU’YLA BAŞLAYIP SOYLU’YLA BİTİRDİ

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, ara verdiği paylaşımlarına 50 tweet’le devam etti. Bir süredir koronavirüs tedavisi gördüğünü söyleyen Peker, hayatını kaybeden eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu ile AKP'nin eski Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aliye Uzun'un bağlantısından bahsetti. Peker, Aliye Uzun'un Kuzu'yu, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile aynı masaya oturttuğunu anlattı.

YANGINLARIN FATURASI 300 MİLYARI AŞACAK

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, ağır bilançoyu açıkladı. Binlerce dönüm orman ve tarım alanının kaybedildiğini belirten Budak, “Bu rakam sadece yanan ağaçların ekonomik değeri ve turizm kayıpları. Köylerdeki kayıplar da faturaya eklenecek” dedi.

ECONOMİST YANGINLARI YAZDI: ERDOĞAN’IN İTİBARI KÜL OLDU

The Economist dergisi, Türkiye’de 10 gündür kontrol altına alınamayan yangınları kaleme aldı. Vatandaşın su bidonlarıyla yangınlara müdahale etmeye çalıştığı anlatılan yazıda “Yetenekli bir yönetici olarak bilinen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın itibarı kül oldu” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca deniz salyası, kuraklık ve binlerce yavru flamingonun ölümü de hatırlatılarak, Türkiye’nin onlarca yıl süren çevre tahribatının bedelini ödediği belirtildi.

ÜNİVERSİTE ANALİZİ: MANAVGAT’TAKİ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK YANGIN FELAKETİ

Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ) Akdeniz Bölgesi’ndeki orman yangınları üzerine yaptığı çalışma felaketin boyutunu gösterdi: Yaklaşık 57 bin hektarlık alanın yandığı Manavgat, Türkiye’de en büyük yangın felaketine sahne oldu.

AKP’LİLERİ KARŞI KARŞIYA GETİREN YIKIM

Konya'da AKP’li Selçuk Belediyesi'nin Çaltı Mahallesi’ndeki hobi bahçelerinin imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkılması kararına vatandaşlar isyan etti. AKP’li belediyenin hobi bahçelerini yıkım kararına tepki gösteren AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Metin Külünk, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya çağrıda bulundu.

CHP’Lİ BAŞARIR: OTOYOL GEÇİŞ İHLALİNİN İCRA DOSYASI BAKAN ELVAN'IN OĞLUNA VERİLDİ

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ankara-Niğde Otoyolu'nda yediği trafik cezasından dolayı tebligat yapılmadığını ve Ankara 32. İcra Dairesi'nde icralık olduğunu kaydetti. Başarır, Niğde Otoyolu'nun işletmecisi olan ERG Otoyol Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi'nin otoyol geçiş ihlalinin icra dosyasının da Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın oğlu Ahmet Nuri Elvan'a verildiğini söyledi.


EKONOMİ

DOĞALGAZ VE ELEKTRİĞE YENİ ZAMLAR BEKLENİYOR

Eski BOTAŞ Gaz Alımı Daire Başkanı Ali Arif Aktürk ve GazDay Genel Müdürü Mehmet Doğan, önümüzdeki aylarda doğalgaz ve dolaylı olarak da elektriğe büyük zam gelmesini beklediklerini söyledi. Sözcü'den Emre Deveci'nin haberine göre geçen sene dibe vuran küresel petrol ve doğalgaz fiyatları bu yıl hızla yükselirken, özellikle Avrupa'da doğalgaz fiyatlarındaki rekorlar dikkat çekiyor.

İSİMLERİ AÇIKLANMAYAN DÖRT TURİZM ŞİRKETİNİN 7.8 MİLYAR TL İKİ ENERJİ ŞİRKETİNİN 5.3 MİLYAR TL BORCU YENİDEN YAPILANDIRILDI

Reel sektörün bankalara olan borçlarının yeniden yapılandırılması son iki ayda hızlandı. Hürriyet’in haberine göre mayıs ve haziran aylarında büyük ölçekli şirketlerin 24.9 milyar liralık borcu daha yeniden yapılandırıldı. Böylece toplam yapılandırılan tutar 66.3 milyar lirayı buldu.

DÜNYA

ABD'Lİ İŞ İNSANLARI, BİDEN YÖNETİMİNİ ÇİN İLE TİCARET GÖRÜŞMELERİNİ YENİDEN BAŞLATMAYA ÇAĞIRDI 

ABD'nin büyük iş gruplarının, Biden yönetiminden Çin ile ticaret görüşmelerini yeniden başlatmasını ve ithalat tarifelerini düşürmesini istediği belirtildi.

COVİD

PROF. DR. ŞENER: TEK AŞI EŞİTTİR HİÇ AŞI

Enfeksiyon uzmanı Prof. Dr. Alper Şener, vaka sayısında yüzde 200’ü bulan artışı ikinci doz aşı yaptırmayanlara bağlayıp ekledi: “Tek aşı eşittir hiç aşı. Hiçbir aşı tipinde tek aşı yapılmaz.”

PROF. ERTUĞRUL: AŞISIZLARIN PANDEMİSİNİ YAŞIYORUZ

Önlem alınmazsa vaka sayılarında ağustos ayı boyunca sürekli artış eğilimi olacağını söyleyen enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, “Şu anda olan zaten aşısızların ve yeterli aşı olmamış, tek doz olanların pandemisini yaşıyoruz” dedi.

DİĞER

TÜRKİYE, LONDRA 1948’İN MADALYA REKORUNU TOKYO’DA KIRDI

Türkiye, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda topladığı 13 madalyayla tarihinin en çok madalya kazandığı olimpiyatı yaşıyor. Japonya’nın başkenti Tokyo’da devam eden 32. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye şu ana kadar iki altın, iki gümüş ve dokuz bronz olmak üzere toplam 13 madalya kazandı.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.