Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 05.08.2021 10:32
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 187 YANGINDAN 172'Sİ KONTROL ALTINDA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, devam eden orman yangınlarıyla ilgili, "187 yangından 172'si kontrol altında, 15'i devam ediyor" dedi. Erdoğan, yangınla mücadelede muhalefetin getirdiği eleştirilere sert çıktı. "Türkiye'de muhalefet terörü esiyor." dedi.

ERDOĞAN YARGINLARIN SORUMLULUĞUNU BELEDİYELERE YÜKLEDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Yerleşim bölgelerindeki yangın vesairelerin sorumluluğu kimin? O da oradaki büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır” dedi.

AKŞENER’DEN ERDOĞAN’IN SÖZLERİNE TEPKİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan'ın canlı yayındaki açıklamaları üzerine tepki verdi. Erdoğan'ın: ‘‘Canlılar şöyle yandı böyle yandı.’ Eyvallah, ya yangın olur da ormanda canlılar yanmaz mı? Tamam da ondan sonra ne yapacağız? Hemen tedbirlerimizi aldık, dedik: Bütün bu canlıların hemen defnini yapın ardından da bütün bu canlıların sahiplerine bu canlılar kadar hemen ödemelerini yapacağız.” sözlerini paylaşan Akşener, ‘'Vicdanınıza sesleniyorum: Allah aşkına, böyle bir bakış açısı olabilir mi? Böyle bir zamanda, böyle bir yönetim anlayışı olabilir mi? Yazıklar olsun!'’  dedi.

ORMAN YANGINLARINDA SON DURUM: ALEVLER TERMİK SANTRALE SIÇRADI

Muğla Milas'ta alevler rüzgârın da etkisiyle santrale sıçradı. Kemerköy Termik Santrali personeli tahliye edildi, yanıcı ve patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldı. Ören beldesine girişler yasaklandı. İtfaiye ekiplerinin termik santralde inceleme yaptığını açıklayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Ana ünitelerde ciddi hasar yok" dedi.
 
BAKAN ÇAVUŞOĞLU: UKRAYNA'DAN 4 HELİKOPTER, İSRAİL'DEN 1 UÇAK KİRALANDI

Yangınlarla ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Ukrayna'dan yola çıkan 4 helikopter Isparta'ya indi. Bunları özel bir şirketten kiraladık. Yine bir şirketimizin İsrail'den kiraladığı uçak gelecek” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN "THK UÇAKLARI" AÇIKLAMASI: “ENGEL OLMAZLARSA, YARDIM KAMPANYASINI AÇARIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul, Adana, Eskişehir, Hatay, Mersin ve Tekirdağ büyükşehir belediye başkanlarıyla birlikte Türk Hava Kurumu Üniversitesi Türkkuşu Yerleşkesi’nde incelemeler yaptı. Kılıçdaroğlu, “Biz Türk Hava Kurumu’nu yeniden ayağa kalkması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz.” dedi. Kılıçdaroğlu, THK uçakları için “Belediye başkanlarımıza engel olmazlarsa biz yardım kampanyasını açarız, değil 4 milyon 14 milyon dolar da toplarız” diye konuştu.
 
ÖZEL: ORMAN BAKANLIĞI KURULSUN, MESELENİN SAHİBİ BELLİ OLSUN

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, günlerdir söndürülemeyen orman yangınlarıyla ilgili olarak, "Gelin, Tarım ve Orman Bakanlığı'nı da ayırın. Asli işi orman varlığımızı koruma, yenileme ve güçlendirme olan Orman Bakanlığı kurulsun. Meselenin esas sahibi belli olsun.” dedi.


İKTİDARIN YOK DEDİKLERİ UÇAKLARI CHP’LİLER BULDU

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve Ankara milletvekilleri Nihat Yeşil, Yıldırım Kaya ve Servet Ünsal, Türk Hava Kurumu (THK) Etimesgut Meydan İşletmeleri Genel Müdürlüğü önüne giderek, hükümet yetkililerinin “yok” dediği uçakları buldu.
 
YÜKSEK ASKERİ ŞURA (YAŞ) KARARLARI AÇIKLANDI

Yüksek Askeri Şura toplantısında TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu. Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarının görev süresi 1 yıl uzatıldı. Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı ise Musa Avsever oldu. Yeni terfilerle 240 olan amiral ve general sayısı da 266'ya yükseldi. YAŞ kararları sonrası emekliye sevk edilen amiraller arasında cübbe ve sarıklı görüntüleri ile gündeme gelen Tuğamiral Mehmet Sarı da yer aldı.

DÜNYA

SOMALİ’YE 30 MİLYON DOLARLIK HİBE DESTEĞİ

Türkiye, Somali'ye 30 milyon dolarlık hibe verilecek. Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer aldı. Somali'nin hibeyi, bütçe finansmanı ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amaçları için kullanacağı kaydedildi.

ABD'DEN KILIÇDAROĞLU'NA 'AFGAN GÖÇMENLERİ' YANITI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afgan mültecileriyle ilgili iddialarıyla ilgili,  Afgan mültecileri Türkiye dahil hiçbir ülkeye yönlendirmediklerini belirterek açıklamalarının neden olduğu endişeden "üzüntü duyduklarını" söyledi.
 
BELÇİKA GÖÇ BAKANI, AB'NİN TÜRKİYE İLE ANLAŞMASINI AFGAN MÜLTECİLERE GENİŞLETMESİNİ İSTEDİ

Belçika İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Sami Mehdi, artan Taliban şiddeti nedeniyle Afgan mülteci akını öncesinde AB “Türkiye Anlaşmasının” Afganları da kapsayacak şekilde genişletilmesi çağrısında bulundu.

EKONOMİ

TL’NİN REEL DEĞERİ DİPTEN DÖNDÜ

Reel efektif döviz kuru endeksi (REK) haziran ayında kayıtların başladığı 1994 yılından bu yana en düşük değere gerilemesinin ardından, temmuz ayında sınırlı yükselişle 61,31 seviyesine geldi.
 
YANGIN SÖNDÜRME EKİPMANLARINDAKİ FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARINA İNCELEME

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yangın söndürme ekipmanlarında fahiş fiyat artışları yapıldığına ilişkin iddiaların incelemeye alındığını açıkladı.
 

COVİD

DSÖ'DEN ÜÇÜNCÜ DOZ AŞILAR İÇİN MORATORYUM ÇAĞRISI

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19'a karşı üçüncü doz aşı yapan ülkelere bu kararlarını en azından eylüle dek askıya alma çağrısı yaptı.

KAHVECİLER, KIRAATHANECİLER VE BÜFELER FEDERASYONU: 2 DOZ AŞISINI YAPTIRMAYANI ALMAYACAĞIZ

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu, iki doz aşısını yaptırmayan müşterilerini bugünden itibaren, kahve ve kıraathanelere almayacaklarını açıkladı.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.