Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 03.08.2021 10:43
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA
 
ÇELİK: FİTNE ATEŞİYLE KARDEŞLİĞİMİZİ YAKMAK İSTEYENLERE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, çok sayıda yalan haberle mücadele etmek durumunda kaldıklarını belirterek "Fitne ateşini büyütmeye çalışanlara, bu yangınlarla ormanlarımızın yanmasına nasıl müsaade etmeyeceksek kardeşliğimizi yakmak isteyenlere de müsaade etmeyeceğiz" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU'NDAN YENİ ŞAFAK YAZARI KARAGÜL'E TAZMİNAT DAVASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP orman yangınlarından PKK ile birlikte hareket etti" diyen Yeni Şafak Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül hakkında 100 bin liralık tazminat davası açtı.

DAVUTOĞLU MANAVGAT’A GİTTİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde orman yangınları nedeniyle zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu. Davutoğlu, Manavgat AFAD Koordinasyon Merkezi'nde çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra gazetecilere, bugün yüreklerin dağlandığı, ülkenin 21 vilayetini kapsayan yangınların meydana geldiğini söyledi.
 
ÖZKOÇ'TAN PAKDEMİRLİ'YE: YANGIN UÇAĞI ALMADIN, KENDİNE UÇAK TAHSİS ETTİRDİN

Orman yangınlarıyla ilgili Bakan Ekrem Pakdemirli'yi eleştiren CHP Grup Başkanvekili Ali Özkoç, "Derhal istifa etmelisin. O bakanlığa layık değilsin. Öngörüde bulunup, yangın uçağı almadın, kendine uçak tahsis ettirdin. Bu kadar yanan canın, malın en büyük sorumlularından biri sen, biri de seni o görevde tutan Tayyip Erdoğan’dır." dedi.
 
BAHÇELİ: TÜRKİYE, AFGANİSTAN'DA HER KESİMLE GÖRÜŞMELİDİR, BUNA TALİBAN DA DÂHİLDİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TürkGün gazetesinde yayımlanan röportajında, "Bu ülkenin istikrar ve iç barışına destek vermemiz tabidir, olmalıdır. Mesele bir havalimanını beklemenin çok daha ötesindedir. Netice itibarıyla orada işgalci olmayacağız. Türkiye, Afganistan’da her kesimle görüşmelidir. Buna Taliban da dâhildir" dedi.
 
ORMAN VE KIYI YAĞMALAMASININ ÖNÜ AÇILDI

Meclis’ten 17 Temmuz’da geçen ‘Turizmi Teşvik Kanunu ile bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la orman ve kıyıların yağmalanmasının önü açıldı.

GÜNDOĞMUŞ BELEDİYE BAŞKANI’NDAN SKLANDAL SÖZLER

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımız için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli ev yapılacak çok eski evi olanlar keşke bizim de evimiz yansaydı diyecekler' dedi.

EKONOMİ
 
DIŞ TİCARET AÇIĞI TEMMUZDA 4,3 MİLYAR DOLAR

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un açıkladığı Temmuz ayı dış ticaret verilerine göre ihracat geçen yılın aynı ayına göre Temmuz'da yüzde 10,2 artışla 16,4 milyar dolar oldu. Ocak-Temmuz döneminde ihracat yüzde 34,9 artışla 121,4 milyar dolar olarak kaydedildi. Temmuz'da ithalat yüzde 17 artışla 20,7 milyar dolar oldu.
 
İSO TÜRKİYE İMALAT PMI TEMMUZDA 54,0’E YÜKSELDİ

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI, Temmuzda 54,0’e yükseldi. Son anket verileri faaliyet koşullarında ocak ayından bu yana en güçlü iyileşmenin yaşandığına işaret etti. 
 
3. KÖPRÜNÜN ÇİNLİLERE SATIŞ GÖRÜŞMESİ DURDU

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 2027 yılına kadar işletme hakkını elinde bulunduran IC Yatırım Holding’in bir grup Çinli yatırımcıyla görüşmeleri durdurduğunu belirtti. 
 
DÜNYA

TÜRKİYE AB’DEN YARDIM İSTEDİ 

Güney kentlerindeki birçok bölgede çıkan orman yangınlarıyla mücadele etmekte zorlanan Türkiye, Avrupa Birliği’nden yangın söndürme uçağı için yardım talebinde bulunmuştu. AB, Hırvatistan'dan 1 Canadair uçağının, İspanya'dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçti. Söz konusu uçakların THK’nın hargarda bekletilen uçaklarıyla aynı marka olduğu öğrenildi.

ERDOĞAN, TUNUS CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Tunus’taki gelişmeler ile ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Tunus’un istikrarını, iç barışını ve huzurunu korumasının bölgenin selameti açısından da son derece mühim olduğuna işaret ederek, son günlerde Tunus’ta yaşanan gelişmeleri bu bakımdan dikkatle takip ettiklerini belirtti.


COVİD

KKTC'DE AŞISIZ KİŞİLERİN PCR TESTLERİ ÜCRETLİ OLACAK

KKTC Başbakanı Ersan Saner, aşısız vatandaşlardan devlet dairelerine giriş için 3 günlük PCR veya antijen testi isteneceğini, aşısız kişilerin PCR testlerinin ücretli olacağını açıkladı.

İSTANBUL’UN 6 İLÇESİNDE AŞSIZLARA FIRINDAN EKMEK SATILMAYACAK

İstanbul Fırıncılar Odası Esenler Temsilcisi Mustafa Çiçek, altı ilçede aşı olmayanlara fırınlarda ekmek satmama kararı aldıklarını duyurdu. Ancak oda başkanlığı böyle bir uygulama yapılmayacağını bildirdi.
 

DİĞER

BAKAN PAKDEMİRLİ: 6 İLDE 13 FARKLI YANGIN DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 32 ilde 137 yangının kontrol altına alındığını, 6 ilde 13 yangının ise sürdüğünü bildirdi.

AŞÇI’DAN YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI AÇIKLAMASI

Türk Hava Kurumu Başkanı Cenap Aşçı bugün yaptığı açıklamada kuruma ait uçakların uçması için gereken bakım maliyeti 4 milyon dolar demişti. Aşçı’nın bir yıl önce ise bu tutarı 150 bin dolar olarak açıkladığı ortaya çıktı.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.