Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 31.07.2021 19:02
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÇIKAN YANGINLARLA İLGİLİ SORUŞTURMA YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke genelindeki orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı. Yangınların farklı noktalarda çıkmasına işaret eden Erdoğan, sabotaj ihtimalini işaret etti. Soruşturmaların devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Bu boş verip geçiştirilecek bir şey değil" dedi.

SEDAT PEKER’DEN ORMAN YANGINLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, günlerdir süren ve Türkiye'nin farklı illerinde devam eden orman yangınları ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.. 'Provokatörlerin oyununa asla gelmeyin' uyarısı yapan Peker, yangınları çıkaranların HDP'liler olduğunu söylemenin doğru bir tavır olmadığını savundu.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU 'YARDIM HESABI' AÇILACAĞINI DUYURDU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da devam orman yangınlarıyla ilgili konuşurken "Nakdi yardım" için Antalya Valiliği tarafından hesap açılacağını belirtip "Milletimiz cömerttir. Elinden gelen desteği her zaman yapar" dedi.

ÇELİK: İSTER İHMAL OLSUN, İSTER KASIT OLSUN, İSTER TERÖR EYLEMLERİ OLSUN, BUNLARIN HEPSİ EKOLOJİK TERÖRDÜR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, orman yangınlarıyla ilgili, "İster ihmal olsun, ister kasıt olsun, ister çeşitli zamanlarda gördüğümüz terör eylemleri gibi şeyler söz konusu olsun, bunların hepsi ekolojik terördür." dedi.

KILIÇDAROĞLU'DAN THK UÇAKLARI AÇIKLAMASI: YANGINLARA DERHAL BİZ MÜDAHALE EDELİM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, orman yangınları ile ilgili Türk Hava Kurumu tartışması konusunda, “Bu uçakları belediyelerimizin kiralamasına ve pilotlar ile teknisyenleri istihdam etmesine izin versinler, yangınlara derhal biz müdahale edelim.” çağrısı yaptı.

İMAMOĞLU: YANGIN BÖLGELERİNE 1 MİLYON 85 BİN FİDAN DİKECEĞİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB ve iştirakleri adına, yangın bölgelerine 1 milyon 85 bin fidan dikeceklerini açıkladı. İmamoğlu, “Yok olan ormanları geri getirmeyeceğini biliyoruz, ancak hızlıca dikeceğimiz fidanlar doğanın canlanmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

SANCAR: BİZ KONYA'YA GİDİYORUZ, MUHALEFETİ KONYA'YA BEKLİYORUZ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 7 kişinin hayatını kaybettiği Konya'daki silahlı saldırıya ilişkin olarak, "Benimle birlikte geniş bir heyet Konya’da olacak. Bütün muhalefet partilerinin liderlerini ve demokrasi güçlerini de aynı tavrı sergilemeye çağırıyoruz, onları Konya’ya bekliyoruz" dedi.


AKŞENER'DEN PAKDEMİRLİ'YE SERT SÖZLER: BECERİKSİZLİKTE BİR DÜNYA MARKASI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Beceriksizlikte bir dünya markası olan Tarım Bakanı’nı geçen sene de uyarmıştım bugün, yine uçak yok, yine müdahaleler yetersiz." paylaşımı yaptı.

EKONOMİ

DIŞ TİCARET AÇIĞI, HAZİRANDA 2,85 MİLYAR DOLAR

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre ihracat 2021 yılı Haziran ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %46,9 artarak 19 milyar 775 milyon dolar, ithalat %38,7 artarak 22 milyar 628 milyon dolar olarak gerçekleşti.

TURİZM GELİRİ İKİNCİ ÇEYREKTE 3 MİLYAR DOLAR OLDU

Turizm geliri yılın ikinci çeyreğinde 3 milyar 3 milyon 628 bin dolar oldu. Geçen yılın ikinci çeyreğinde koronavirüs salgınından kaynaklı kısıtlamalar nedeniyle turizm geliri verisi yayınlanmazken, pandemi öncesi 2019 yılının aynı döneminde bu rakam 7,9 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. 
 
DÜNYA

NOVAK, RUSYA VE TÜRKİYE İŞ DÜNYASINI İKLİM PROJELERİNİ İNCELEMEYE ÇAĞIRDI

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya ve Türkiye iş dünyasını ikili ilişkilerde yeni büyüme ve gelişim noktaları arayışına girilmesi, iklim ve temiz enerji alanında potansiyel projeleri inceleme çağrısı yaptı.

AFGAN ÖZEL ASKERİ BİRLİKLERİNİN EĞİTİMİ TÜRKİYE'DE BAŞLIYOR

NATO'nun Afgan özel askeri birliklerinin Afganistan dışındaki ilk eğitim programı Türkiye'de başlıyor. Afganistan'dan ilk kafilenin Ankara'ya uçtuğu bildirildi.

DİĞER

24 İLDE ÇIKAN 81 YANGININ 70'İ KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adana, Antalya, Muğla, Mersin, İzmir ve Osmaniye başta olmak üzere 24 ilde çıkan 81 yangının 70'inin kontrol altına alındığını ve 11 yangının ise devam ettiğini bildirdi.
 
KONYA'DA BİR EVE SİLAHLI SALDIRI: 7 ÖLÜ

Konya'da, bir eve düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırganlar evi ateşe vererek olay yerinden kaçtı.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.