Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 19.07.2021 13:37
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA
 
OHAL DÜZENLEMESİNDE SÜRE 3 YIL DAHA UZALTILDI

Muhalefet partilerinin ve sivil toplum örgütlerinin karşı çıktığı OHAL yetkilerinin 3 yıl daha uzatılmasını içeren torba yasa teklifi Meclis'te kabul edildi. Ek gözaltı sürelerinin uzatılmasına ilişkin hükümlerin uygulaması 31 Temmuz 2021'den itibaren 1 yıl uzatılacak.
 
KILIÇDAROĞLU: BENİ ERDOĞAN'LA KARIŞTIRMAYIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dünyaya sesleniyorum: Beni Erdoğan’la karıştırmayın. Kuvayi Milliye geleneğinden geliyorum. Kimse kaçtığı yere askerimi bekçi ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz. Geliyoruz ve şimdiden söyleyeyim, çok çetin müzakereler sizi bekliyor." dedi.

DAVUTOĞLU’NDAN AB ADALET DİVANI’NA TEPKİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın aldığı 'başörtüsü kararı' ile ilgili olarak açıklama yaptı. Davutoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada verilen karar sert tepki verdi. Davutoğlu 'Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın "Başörtüsü Kararı" İslam karşıtlığının apaçık tezahürüdür. Temel insan haklarına aykırı bu karar hukuken de vicdanen de yok hükmündedir! Bu İslamafobik kararı şiddetle kınıyor ve Adalet Divanı'nın acilen yanlıştan dönmesini diliyorum' dedi.

TÜRKKAN: ERDOĞAN BİR DAHA CUMHURBAŞKANI OLAMAYACAK

İktidarın erken seçime hazırlandığını söyleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, " Tayyip Erdoğan bir daha cumhurbaşkanı, AK Parti de bir daha iktidar olmayacak." dedi.

YAVUZ: ÇAKTIRMADAN ÇALIŞIYORUZ

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, erken seçim tartışmalarına ilişkin "Seçim görevlilerimizle sandık görevlilerimizle seçim kurulu görevlilerimizle sürekli çalışıyoruz bugünlerde ama bunu yaparken elimizden geldiği kadar ortaya çıkartmadan, çaktırmadan yapıyoruz" dedi.

AKP’Lİ YÖNETİCİYE GÖRE MİLLET İTTİFAKI’NDA 4 İSİM ADAY OLMAYACAK

AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, CHP ve İYİ Parti’nin genel başkanları ile Ankara ve İstanbul’un büyükşehir belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını düşündüğünü söyledi.

İLGEZDİ: AKP 19 YILDA UMUTLARI BİTİRDİ

CHP'li İlgezdi, AK Parti iktidarının son 19 yılda yurttaşların umudunu bitirdiğini savunarak, “Tespitlerimize göre AKP iktidarında 53 bin kişi intihar etti. Bunların 777’si 15 yaş altı kız çocuğu idi” dedi


İBB’DEN REKOR KAMPANYA

İBB sözcüsü Murat Ongun, İstanbul Vakfı tarafından düzenlenen Kurban bağışı kampanyasının 19 Temmuz'a kadar süreceğini duyurdu. Ongun yaptığı paylaşımda, ''20 milyonluk bağış 160 bin ailenin sofrasına et girmesi demek. İstanbul Vakfı’na yapacağınız bağışları 19 Temmuz Pazartesi saat 11.00’e kadar @ibbvakfi’nin web sayfasından kolaylıkla yapabilirsiniz.'' ifadelerini kullandı.

TBMM GENEL KURULU 1 EKİM'E KADAR TATİLE GİRDİ

TBMM Genel Kurulunun 1 Ekim'e kadar tatile girdiği bildirildi. Genel Kurulun son gün mesaisinin 24 saati aştığı kaydedildi.

EKONOMİ

PARA POLİTİKA KURULU TOPLANTI ÖZETİ TARİHİNDE DEĞİŞİKLİK

14 Temmuz 2021 tarihli Para Politikası Kurulu toplantı özetinin, daha önce 2021 Yılı Para ve Kur Politikası Metni ile kamuoyuna açıklanan yayımlanma tarihinde değişikliğe gidildi. Toplantı özeti, 19 Temmuz 2021 Pazartesi günü saat 14.00’te Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası resmi internet sitesinde yayımlanacak.
 
ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Asgari ücretle çalışan işçilere 75 lira destek sağlanması kararını da içeren torba kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'ndan geçerek kabul edildi.
 
COVİD

DSÖ’DEN TÜRKİYE’YE UYARI

Dünya Sağlık Örgütü, bayram dolayısıyla Türkiye için yayımladığı özel mesajda, kısıtlamaların çok hızlı gevşetilmesi sonucu Avrupa genelinde vaka ve ölümlerde yükseliş gözlemlendiği belirtilerek, "Aynı hatayı yapmayı göze almamalıyız" uyarısı yapıldı.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.