Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 11.07.2021 11:21
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA


KILIÇDAROĞLU, ‘CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ’ AÇIKLAMASINI ‘ZAMANSIZ’ BULDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin genel başkan yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun kendisinden “Cumhurbaşkanı adayımız” diye bahsetmesini “Siyasi ortamı ve millet ittifakını dikkate almadan acele söylenmiş sözlerdir” diye değerlendirdi.

GELECEK PARTİSİ’NDEN BAHÇELİ’YE VİDEOLU ‘SEROK’ GÖNDERMESİ

Erdoğan, dün Diyarbakır’da partisinin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’na katıldığında partililer tarafından “Biji Serok Erdoğan” sloganı atıldı. Genel başkanlığını AKP’den ayrılan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı Gelecek Partisi de Davutoğlu için yıllar önce aynı slogan atıldığında tepki gösteren Bahçeli’nin sessizliğine dikkat çektiği bir video hazırladı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: BU SABAH YASAĞI İPTAL ETMİŞLER! YİNE KOLLARI SIVADILAR

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Daha yeni Avrupa’dan plastik çöplerin ithalatına yasak getirmişlerdi, bu sabah yasağı iptal etmişler. Cennet vatanımızın topraklarını yabancıların çöp deposuna döndürmek için yine kolları sıvadılar" dedi.

AĞBABA’DAN, ERDOĞAN’A ‘ÇÖZÜM SÜRECİ’ TEPKİSİ: SEÇİLEMEYECEĞİNİ ANLADI, YENİ BİR AÇILIMIN YOLLARINI ARIYOR

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Çözüm Süreci’ne ilişkin, “Biz başlattık ama sonlandıran biz olamadık” sözlerine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Seçilemeyeceğini anladı, yeni bir açılımın yollarını arıyor” dedi.

KARAMOLLAOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A TASARRUF ELEŞTİRİSİ: HERKES TASARRUF YAPACAK

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Manisa İl Kongresi'ne Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ı 'Tasarruf Tedbirleri Genelgesi' üzerinden eleştirdi. Karamollaoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanından ben memnuniyet duydum. İsrafı önlemek için bir kara çıkardı. Hay Allah razı olsun. Ama arkasından da sukutuhayale uğradım. ‘Bu kararı çıkartıyorum. Ama ben hariç’ diyor. Öyle bir şey olmaz. Herkes tasarruf yapacak, Meclis'te Cumhurbaşkanlığı bu tasarruf tedbirlerine uymayacak... İsrafın çoğu oraya gidiyor zaten. Yaklaşım yanlış" dedi.

ZAM OLDU, ZULÜM OLDU, FAKİRLİK OLDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devreye girdiği 10 Temmuz 2018'den bu yana, enflasyon karnesini değerlendirdi. 10 Temmuz 2018'de ‘Erdoğan Şahsım Hükümeti' işbaşı yaptı. Damat o gün ekonominin başına getirildi. Üç yıl önce dolar kuru 4.54 TL idi şimdi 8.70 TL. Euro kuru 5.34 TL idi şimdi 10.29 TL. Altın yüzde 177 zamlandı. Merkez Bankası'nın buharlaşan 128 milyar doları ise cabası… 128 milyar dolar nerede? Hâlâ cevabı yok.

MUSTAFA SARIGÜL: AMPULÜ DEĞİŞTİRMEZSEN PATLAR, DEĞİŞTİRMENİN ZAMANI GELDİ

Manisa’da partisinin il başkanlığı kongresine katılan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, iktidarı eleştirdi. AKP’nin enerjisinin tükendiğini söyleyen Sarıgül, “Ampulü vakti saati gelince değiştirmek lazım, değiştirmezsen patlar. Ampulü değiştirmenin zamanı geldi” dedi.


‘KAPATMA’ DAVASININ İDDİANAMESİ HDP’DE: SAVUNMA HAZIRLANIYOR

HDP’ye açılan kapatma davasının iddianamesi ve 70 klasör tutan ekleri partiye dün iletildi.

 
EKONOMİ

SON BİR YILDA 46 BİN ÇİFTÇİ TARIMDAN UZAKLAŞTI

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan’ın haberine göre, girdi maliyetlerindeki hızlı artışa karşın kazancı artmayan çiftçiler, tarlalarını terk ediyor. Son bir yılda 46 bin 923 çiftçi topraklarını bırakarak, tarımdan uzaklaştı. Son 3 yılda ise 184 bin 154 tarımsal işletme kapandı. 9 milyon 635 bin ev kadını da çalışma yaşamından yoksun bulunuyor. Çalışma yaşamında olması gereken nüfusun yarısı ise işsiz. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Türkiye'deki ekonomik ve sosyal verilerin alt üst olduğunu dile getirerek, “Ekonomik ve sosyal çöküş yaşanıyor” dedi.

HAZİRAN AYINDA, KARTLI HARCAMALAR YÜZDE 58,85 ORANINDA ARTTI

Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, pandemi tedbirlerinin gevşetilmesinin ardından,  banka kartı ve kredi kartı harcama tutarı, 25 Haziran-2 Temmuz haftasında 35,4 milyar TL oldu.  Harcamalar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58,85 oranında arttı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre ise 2 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla bireysel kredi kartı borcu 167,1 milyar TL'ye ulaştı.

2021'İN İLK YARISINDA 8.5 MİLYAR DOLARLIK KISA VADELİ YABANCI SERMAYE DAHA KAÇTI

2021’in ilk 6 ayında Türkiye’den 8.5 milyar dolarlık kısa vadeli yabancı sermaye kaçtı. Sözcü’den Mehtap Özcan Ertürk’ün haberine göre ilk yarıda yabancılar hisse senetleri, devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) ve swap (para takası) kanalından toplam 8 milyar 504 milyon dolarlık portföy yatırımını ülkeden çıkardı.

DÜNYA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN İSRAİL VE FİLİSTİN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Vahdettin Köşkünde bir görüşme gerçekleştirdi. Üsküdar'da bulunan Vahdettin Köşkü'ndeki görüşmeler basına kapalı olarak gerçekleşti. Erdoğan, Türkiye olarak İsrail'in Filistin'deki zulümlerine sessiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını belirterek, İsrail'in işgal ve ilhak politikaları devam ettiği sürece bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesisinin mümkün olamayacağını vurguladı.


TÜRKİYE’YE VERİLMEYEN F-35’LER AVRUPA’YI CANINDAN BEZDİRDİ: ABD CASUSLUKLA SATMIŞ

Türkiye'ye S-400 satın alınması nedeniyle teslim edilmeyen ABD yapımı F-35 savaş uçakları Avrupalıları canından bezdirdi. Hollanda, uçak alımını yarıdan daha aza indirdi. Belçika, "Maliyeti F-16’nın iki katı" diyor. ABD'nin uçakları Danimarka’ya satmak için casusluk yaptığı belirtiliyor.

COVİD

SİNOVAC 3’ÜNCÜ FAZDAN YENİ SONUÇLAR: BEŞ AYLIK TAKİPTE RAKAMLAR NE SÖYLÜYOR?

Sinovac aşısının Türkiye’deki 3’üncü faz çalışmasına dair ara sonuçların, saygın tıp dergisi Lancet’te yayınlanan makalede yer almayan sonuçlarını Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Murat Akova anlattı. Çalışmada aşının iki dozunun yüzde 83,5 oranında koruma sağladığı belirtilirken, yeni varyantlara karşı ‘uzun vadeli etkinliği için’ araştırma yapılması gerektiği vurgulanmıştı.


DSÖ’DEN DELTA UYARISI: SALGIN YAVAŞLAMIYOR

DSÖ’nün başuzmanı Soumya Swaminathan, corona virüsünün Delta varyantının yayılmasıyla birlikte vaka sayılarında meydana gelen artışın salgının yavaşlamadığının en açık kanıtı olduğunu söyledi.

  DİĞER

UZUNGÖL’E 1000 ARAÇLIK OTOPARK: ‘DOĞAL YAPIYA ZARAR VERMEYECEK’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon’un Çaykara ilçesindeki turistik Uzungöl’de yerin altında 1000 araçlık otopark inşa edileceğini duyurdu.

Z KUŞAĞININ EN BÜYÜK ENDİŞESİ İŞSİZLİK, CİNSEL TACİZ VE GELİR DAĞILIMI YÜZDE 65’İ STRESLİ

Danışmanlık firması Deloitte’un ‘2021 Y ve Z kuşağı araştırması’ genç kuşakların en büyük endişe kaynağının işsizlik ve cinsel taciz olduğunu ortaya koydu. Gençler gelir dağılımında da büyük bir dengesizlik olduğu görüşünde.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.