Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 06.07.2021 12:27
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EMEKLİYE BAYRAM ÖNCESİ ZAMLI MAAŞ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, emeklilerin temmuz aylıkları ile bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı öncesinde ödeneceğini açıkladı. Erdoğan, ''Ocak-temmuz dönemi TÜFE oranını dikkate alarak yüzde 8,45 oranında artış yapıyoruz'' dedi. Cumhurbaşkanı ayrıca, FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı'nın yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.

PEKER: GAZETECİ ALİ TARAKÇI’YA SALDIRININ AZMETTİRENİ ESENYURT BELDEDİYE BAŞKANI 

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker, “Adem Örenci isimli şahsın ismini siz muhalif gazeteci Ali Tarakçı’nın silahlı yaralama olayından da biliyorsunuz. Ali Tarakçı’nın bilmediği ya da bilip de söylemediği şey şudur: Adem Örenci’nin azmettireni Ali Murat Alatepe isimli Esenyurt belediye başkanının olduğudur” dedi.

ŞENTOP'TAN "10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ" AÇIKLAMASI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "mafyadan 10 bin dolar aylık alan siyasetçi" iddiasıyla ilgili CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in yazdığı yazıya 2 buçuk sayfalık yanıt verdi. Yargıya ulaşan bir konuyla ilgili Meclis Başkanı'nın hukuki bir sorumluluğu bulunamayacağını söyledi.
 
İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, CUMHURİYET GAZETESİ’NE 1 MİLYON LİRALIK TAZMİNAT DAVASI AÇTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet gazetesinin kişilik haklarını hedef alan haberlere yer verdiğini öne sürerek gazete aleyhine 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A ÖTV YANITI: HEPSİ SENİN OLSUN SARAYINA ODA YAPTIRIRSIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Mazotta 2 lira, benzinde 2,5 lira ÖTV almamız gerekirken, mazotta 71 kuruş, benzinde 83 kuruş ÖTV alıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi: “Bütün ÖTV’ler senin olsun Erdoğan, saraylarına oda eklersin.”
 
ÖZTRAK: YOKSA ERDOĞAN ŞİMDİ DE AŞIDAN PARA ALMAYA MI HAZIRLANIYOR?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri bu aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 euro bu şekilde para alarak yapıyorlar. Biz halkımızdan 1 kuruş almadık" şeklindeki açıklamasını eleştirdi. Öztrak, "Yoksa Erdoğan şimdi de aşıdan para almaya mı hazırlanıyor? Bunun yolunu mu yapıyor?" dedi.
 
İMAMOĞLU: ŞAŞIRARAK, ÜZÜLEREK, HATTA İSYAN EDEREK İZLİYORUM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul, bugün 22 milyona yakın nüfusu besleyecek konuta sahip. Böylesi bir ortamda, hala, '2 milyon daha nüfus ekleyeceğiz. Bir proje yapacağız' diyen aklı da şaşarak izliyorum. Şaşırarak, üzülerek, hatta isyan ederek izliyorum." dedi.
 
46 KURULUŞTAN AÇIKLAMA: HDP'NİN SİYASET YAPMA HAKKINI SAVUNUYORUZ

İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) çağrısıyla bir araya gelen 46 kuruluş, Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) açılan kapatma davasına karşı “HDP'nin siyaset yapma hakkını savunuyoruz” başlıklı ortak destek metni yayınladı. Ankara’da düzenlenen toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve parti yöneticilerinin yanı sıra Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da katıldı.
 
AKŞENER'DEN HDP AÇIKLAMASI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP ile ilgili sorulan soruya, "Bizim HDP ile herhangi bir irtibatımız yok. Söylerken telef oldum." yanıtını verdi.

METROPOLL: ERDOĞAN’A GÖREV ONAYI VERMEYENLER, VERENLERDEN FAZLA

MetroPOLL Araştırma’nın anketine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘görev yapma şekli’ne onay vermeyenlerin sayısı, verenlerden fazla. ‘Türkiye’nin Nabzı Haziran 2021’ anketine göre Erdoğan’ın görevini yapış tarzını onaylayanların oranı yüzde 47,1 iken, onaylamayanların oranı ise yüzde 48,6. 

AVUSTURYA MAHKEMESİNDEN SEZGİN BARAN KORKMAZ HAKKINDA KARAR

Kara para aklama soruşturması nedeniyle iadesi istenen ve Avusturya'da tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Wels kentindeki mahkeme, Korkmaz'ın 5 Ağustos'taki duruşmaya kadar tutukluluğunun devamına karar verdi.
 
EKONOMİ
 
ENFLASYON 2 YILIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini açıkladı. Tüketici fiyatları Haziran ayında aylık bazda yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 17,53 arttı. Üretici fiyatlarında aylık artış yüzde 4,01, yıllık artış ise yüzde 42,89 oldu.
 
MEMUR VE EMEKLİLERİN MAAŞ ZAMMI BELLİ OLDU

TÜİK Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Yılın ikinci yarısında uygulanmak üzere Temmuz ayında memur maaşlarına ve emekli memur aylıkları ile SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 8,45 oranında zam yapılacağı açıklandı.
 
DÜNYA

ERDOĞAN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DÜŞMANLARI LİSTESİNDE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir kez daha Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün ‘Basın Özgürlüğünün Düşmanları’ listesinde yer aldı. Listede, 2016 yılından beri ilk kez basın üzerinde baskı oluşturan liderlere yer verildi. Erdoğan’ın ismi 2016’daki listede de bulunuyordu.


COVİD

RUSYA'NIN 13 KENTİNDEN DAHA TÜRKİYE'YE UÇUŞLAR BAŞLATILACAK

Rusya'nın Türkiye'ye uçuşları başlatmasından sonra, 13 kentten daha 12 Temmuz itibarıyla Türkiye'ye uçuşlar yapılacak. Rusya'nın Barnaul, Belgorod, Volgograd, Voronej'ın yanı sıra Kaluga, Krasnodar, Lipetsk, Nalçik, Orenburg, Saratov, Soçi, Tümen, Yujno-Sahalinsk kentlerinden Türkiye'ye uçuşların yapılabileceği kaydedilen açıklamada, İzmir'e uçuşların da aynı tarihte başlayacağı belirtildi.

DİĞER

BAKAN YANIK’TAN ELMALI DAVASI AÇIKLAMASI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Davayla ilgili olduğu söylenen birtakım ses kayıtları, yazışmalar, çizimler bu dosyaya ait değil” dedi.

BAKAN SELÇUK TARİH VERDİ: 6 EYLÜL’DE OKULLAR AÇILACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Tereddütsüz eylülde okula başlamakla ilgili bir süreci yönetiyoruz. 31 Ağustos’ta öğretmenlerimiz gelecek, 6 Eylül’den itibaren öğrencilerimiz gelecek” dedi.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.