Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 05.07.2021 13:02
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA
 
TBMM'DE BU HAFTA 4. YARGI PAKETİ'Nİ İÇEREN KANUN TEKLİFİ GÖRÜŞÜLECEK

TBMM, 4. Yargı Paketi'ni içeren kanun teklifi için mesai yapacak. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda da hayvanların korunmasına ilişkin kanun teklifi görüşülecek.

DAVUTOĞLU’NDAN TÜTÜN TEPKİSİ: BU YANLIŞI DÜZELTİN

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yetki belgesi almadan tütün üretimini yasaklayan kararını eleştirdi. Twitter'dan paylaşımda bulunan Davutoğlu "Nedir derdiniz? Adıyaman ve bölgenin önemli gelir kaynağı tütüne getirilen düzenlemeyle başka geliri olmayan yerli üreticiyi neden yok etmek istiyorsunuz? Yabancının tütünü serbest, yerli üreticinin değil. Yeni rant alanı mı oluşturuluyor? Bu yanlış derhal düzeltilmeli" ifadelerini kullandı.

SAVCI İNCE’YE SİYASET YASAĞI İSTEDİ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Grup Başkanvekili olduğu dönemde FETÖ kumpaslarından Ergenekon davasını izlemek üzere İstanbul Silivri'deki duruşmaya katıldı. İnce duruşmada çıkan tartışma sırasında, salonda görevli üsteğmeni kendisine müdahale etmeye çalışması üzerine ittirdi. Bunun üzerine İnce hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 2016 yılında anayasada yapılan değişiklikle İnce'nin dokunulmazlığı kaldırıldı ve dava açıldı. İddianamede, Muharrem İnce'nin görevi yaptırmamak için direnme suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi. Silivri'de görülen davanın 1 Temmuz'daki son celsesinde savcı, esas hakkında mütalaasını açıkladı. Savcı, İnce'nin “kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” suçundan cezalandırılmasını ve TCK'nın 53. Maddesi uyarınca seçme-seçilme hakkından yoksun bırakılmasını istedi.

ÇEVRE BAKANLIĞI’NDAN YENİ GENELGE

Marmara Denizi'ndeki müsilajı temizlemek için çalışma başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yürütülen eylem planı çerçevesinde bir genelge hazırladı. Genelgede alınacak önlemler sıralanırken birbiriyle çelişen maddelere yer verildi. Çevre Bakanı Murat Kurum imzalı genelgede, arıtma tesislerinin uyumlu hale gelmesi için 6 ay süre verildiği belirtilerek, “6 ay içerisinde proje onay işlemlerinin tamamlanması, 1 yıl içerisinde inşaat ihalesi işlemlerinin sonuçlandırılması, 3 yıl içerisinde tesislerin inşaatlarının tamamlanarak işletmeye alınması gerekmektedir” uyarısı yapıldı.

FATİH ERBAKAN: BU ŞARTLARDA ÇİFTÇİNİN ALNINI ÖPMEK LAZIM

Ankara'da çiftçilerle bir araya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, özellikle pandemi döneminde maliyet şartları artan ve ürünleri tarlada kalan çiftçilerin yaşadığı zor koşulları hatırlatarak "Bu şartlar altında üretim yapan çiftçinin alnından öpmek ve bir de üstüne madalya takmak gerekir" dedi


EKONOMİ

REZERVLERİ ERİTEN İKTİDAR STRATEJİK ŞİRKETLERİ SATIYOR

Makine Kimya’dan sonra TEİAŞ’ın da özelleştirilme kararı alındı. Ekonomi eski Bakanı Ufuk Söylemez karara tepki göstererek, “İktidar ekonomide çok sıkıştı. Rezervleri de erittiler, elde avuçta ne var ne yok haraç-mezat satılıyor” dedi.
   
TOKİ, 1 MİLYON KONUTA ULAŞTI: ERDOĞAN TESLİM EDECEK

TOKİ, 7 Temmuz Çarşamba günü Ankara Sincan'da Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bir törenle 1 milyonuncu konutun anahtarını teslim edecek.

DÜNYA
 
ZELENSKİY: BAYRAKTAR İHA'LARI BEKLİYORUZ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'nın yeni savaş gemisinin üretimine Türkiye'de başlandığını açıkladı. Ukraynalı lider ayrıca, yakında Bayraktar insansız hava araçlarının (İHA) Ukrayna'ya sevkiyatının beklendiğini bildirdi.

MISIR’DAN AÇIKLAMA: TÜRKİYE’NİN SİSİ RİCASI SEVİNDİRDİ

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şukri, Türkiye'nin İhvan üyelerine yönelik sosyal medya adımın olumlu bir karar olduğunu söyledi. Bir televizyon programına telefonla bağlanan Şukri "Türkiye'nin Mısır'la ilgili uygulayacağı bu politikanın uluslararası hukukla tutarlı olduğunu ve bunların devamının iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi anlamına geldiğini" kaydetti.

COVİD

UĞUR ŞAHİN: TÜRKİYE 3-4 AY İÇERİSİNDE NORMAL HAYATINA DÖNECEK

Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, “Normal hayatlarımıza döneceğimizden eminim. Bu muhtemelen 3-4 ay içinde Türkiye’de de gerçekleşecek” dedi.

DİĞER

İŞLETMESİ BELEDİYEDEN BAKANLIĞA GEÇEN GALATA KULESİ’NE GİRİŞ ÜCRETİ 100TL’YE ÇIKARTILDI

İşletmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçen Galata Kulesi’nin giriş ücreti 30 TL’den 100 TL’ye çıkarıldı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ÜYELERİ DERNEĞİ: BOĞAZİÇİ İŞGAL EDİLDİ

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından atanmış olan ve ‘kayyım rektör’ olarak anılan Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’nin kapısına kilit vurmasına tepki göstererek “Boğaziçi Üniversitesi işgal edildi” dedi. ‘Öğrencilere talimatla şiddet uygulandığı’ belirtilen açıklamada Bulu’nun ‘anayasal suç işlediği’ ifade edildi.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.