Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 02.07.2021 10:03
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DÜN KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE NASIL MÜCADELE EDİYORSAK BUGÜN DE YARIN DA MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı”nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Dün kadına yönelik şiddetle, kadınların insan olarak sahip oldukları haklarını kullanabilmesi konusunda nasıl mücadele ediyorsak bugün de yarın da mücadeleyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’DAN “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ” AÇIKLAMASI: "BİR İMZA İLE KALDIRDILAR, BİR İMZA İLE İHYA EDECEĞİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun’da, “Kadına kim şiddet uyguluyorsa karşısında bu kardeşinizi bulacak” dedi. İstanbul Sözleşmesi için de Kılıçdaroğlu, “O sözleşmeyi bir imza ile kaldırdılar, bir imza ile yeniden ihya edeceğiz.” diye konuştu.

PEKER FETÖ BORSASI AÇIKLAMASINI ERKENE ALDI 

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker, eski AKP yöneticisi ve işadamı Ahmet Kurtuluş’un ‘yüksek mevkideki bürokratların ve siyasilerin kurtarılabilmesi için’ öldürüldüğünü söyledi.

DAVUTOĞLU: İTTİFAKA EKLEMLENMEK İÇİN GELMEDİK

Çorum'da gazetecilere konuşan Davutoğlu, ittifak sorusu üzerine şunları söyledi: ‘’Seçim sathı mailine geldiğimizde, tek başına iktidar olmanın bütün gereklerini yaparak seçime gireceğiz. Seçim şartları yeni bir durum gerektirirse, onu o zaman düşünürüz ama şu veya bu partiye, ittifaka eklemlenmek için gelmedik.’’
   
AKŞENER ERDOĞAN’IN SÖKE SÖKE ÇIKIŞINI HATIRLATTI: EĞER ISRAR EDERSEN SEN ÖDEYECEKSİN

Kocaeli'de esnafı ziyaret eden İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul temel atma törenindeki 'söke söke alırlar' çıkışını hatırlatarak tepkisini yineledi: “Parayı vatandaşın refahına değil, kendi keyfine, kendi nefsine harcayan borcu kendisi öder. Bu ülke ödemeyecek. Eğer ısrar edersen sen ödeyeceksin.”
 
AYM, GERGERLİOĞLU HAKKINDA HAK İHLALİ KARARI VERDİ

AYM, vekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun siyasi faaliyetle bulunma ve kişi hürriyeti haklarının ihlal edildiğine hükmetti. Karar doğrultusunda Gergerlioğlu tahliye edilecek.

ERDOĞAN İSTEDİ SBK İLE ERİŞİM ENGELİ GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz ile birlikte olduğu fotoğrafların kullanıldığı haber ve içeriklere erişim engeli getirildi. İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği, toplam 55 URL'nin aynı gün erişime engellenmesine karar verdi. Erişim engeli Cumhurbaşkanı Erdoğan adına avukatı Ahmet Özel talep etti.
 
USTA'DAN ZAM TEPKİSİ: "ACI REÇETENİN NE OLDUĞU BÖYLELİKLE ANLAŞILMIŞ OLDU"

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, Kanal İstanbul projesi için referandum çağrısı yaptı. Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara da tepki gösteren Usta, "Cumhurbaşkanı, geçen yılın sonlarına doğru 'acı reçete' demişti. Acı reçetenin ne olduğu böylelikle anlaşılmış oldu" dedi.

AK PARTİ, HAYVANLARIN KORUNMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİNİ TBMM'YE SUNDU

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Hayvan Hakları Yasası'na dair teklifin TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu açıkladı. Ünal, "Hayvanlar mal ve eşya olmaktan çıkarılıp canlı statüsüne getirilecek" dedi.
 
ÇELİK'TEN ELMALI DAVASI AÇIKLAMASI: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Elmalı davasını yakından takip ettiklerini belirterek "Dosyada ne olduğunu bilemeyiz. Sürecin yürütülmesi yargının konusudur. Vatandaşımızın hassasiyetinin değerlendirmesi için HSK soruşturma açmıştır" dedi.

EKONOMİ
 
İSTANBUL'DA FİYATLAR HAZİRANDA YÜZDE 0,36 ARTTI

İstanbul'da Haziran ayında perakende fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 0,36, toptan fiyatlar ise yüzde 3,07 arttı. Toptan eşya fiyatları yıllık yüzde 25,56 artarken bu seviyeler son 2,5 yılın zirvesi anlamına geliyor.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: KANAL İSTANBUL DÜNYAYI TÜRKİYE'YE BAĞLAYACAK

Türkiye Denizcilik Zirvesi ‘Tersane İstanbul’da başladı. Zirvenin açılış oturumunda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul dünyayı Türkiye’ye bağlayacak. Kanal İstanbul ile ulaşım sektöründe yeni bir çağın kapısını aralıyoruz” dedi.

BDDK, KREDİ KARTI TAKSİT SÜRELERİNDE VE TAŞIT KREDİLERİNDE MAKRO İHTİYATİ TEDBİRLER ALDI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), makro ihtiyati tedbirler kapsamında kredi kartlarında taksitlendirme sürelerini kuyum, mobilya ve elektrikli eşya alımlarında 3'er ay düşürürken, taşıt alımlarında kredi vade sınırlarını nihai fatura değerlerine göre 12'şer ay indirdi. Kurum, bireysel kredi kartları ile ihtiyaç kredilerine ilişkin risk ağırlıklarını da yükseltti.
 
DÖNMEZ: ‘ENERJİDE 6 MİLYAR LİRALIK YATIRIM HAYATA GEÇECEK’

YEKA GES-3 Sözleşme İmza Töreni'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Santrallerin kurulumuyla birlikte yaklaşık 6 milyar liralık yatırım hayata geçirilecek. Yılda 1,7 milyar kilovatsaat elektrik üretimiyle de 600 binden fazla hanenin elektrik ihtiyacını buradan karşılamış olacağız." diye konuştu.
 
DÜNYA

ABD TÜRKİYE’Yİ ÇOCUK ASKER KULLANIMINA KARIŞAN ÜLKELER LİSTESİNE EKLEDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı ‘2021 İnsan Ticareti Raporu’nu açıkladı. Rapora göre Türkiye’nin geçen yıl içinde ‘çocuk asker kullanımına karışmış ülkeler listesi’ne eklenmesinin nedeni, Suriye’de Sultan Murad Tugayları’na yönelik desteği. ABD, Suriyeli muhalif grubun ‘çocuk asker’ kullandığını belirtiyor. Bir bakanlık yetkilisi, bu konuda Ankara’yla çalışmayı umduklarını belirterek şunları söyledi: “Özellikle Türkiye’yle ilgili olarak… İlk kez bir NATO üyesi çocuk askerleri önleme kanunu listesinde yer alıyor. Saygın bir bölge lideri ve NATO üyesi olarak Türkiye, Suriye ve Libya’da çocuk askerlerin alınması ve kullanılması konusunu ele alma fırsatına sahip.”

COVİD
   
ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE SEYAHAT UYARILARI KARARI

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 80 ülkeye yönelik seyahat uyarılarının kaldırıldığını duyurdu.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.