Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 27.06.2021 10:44
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA 

ERDOĞAN: KANAL İSTANBUL'U 15 MİLYAR DOLARLA 6 YILDA BİTİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hayalim' olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul projesi için ilk adım atıldı. Törende konuşan Erdoğan, projenin İstanbul'un geleceğini kurtarma projesi olduğunu söyledi. Gerçek maliyetinin en az 60 milyar dolar olduğu iddia edilen Kanal İstanbul'u, 15 milyar dolarlık maliyet ile 6 yılda tamamlamayı planladıklarını açıklayan Erdoğan muhalefete de yüklendi: Bankalara ödeme yapmazmış. Söke söke uluslararası mahkemeler ile bu paraları alırlar.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A ‘SÖKE SÖKE’ CEVABI: BİZE SÖKMEZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul’un altı köprüsünden ilkinin temel atma töreninde kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Cumhurbaşkanı, “Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar” demişti. CHP lideri, Erdoğan’a hitaben Twitter hesabından şu yanıtı verdi: “Erdoğan sonunda neden seçimden kaçtığını söylemişsin, iktidarı kaybedeceğini biliyorsun. Yabancılara da ‘Türkiye’den paranızı söke söke alırsınız’ demişsin. Bize sökmez Erdoğan. Ben haram yemedim, gemilerim yok, suç örgütleri beni tanımaz, rehin alamaz. Ben benim, sen de sen…”

KORKMAZ’IN DÖRT YIL ÖNCEKİ PROGRAMI GÜNDEMDE: ERDOĞAN PATRONLARIMLA GÖRÜŞTÜ

‘Kara para aklamak’la suçlanan işadamı Sezgin Baran Korkmaz’ın 2017’de katıldığı bir radyo programında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili anlattıkları sosyal medyada yeniden gündem oldu. Korkmaz NR1’deki programda, Erdoğan’ın işlerine yönelik olumlu yaklaşımından bahsederken, cumhurbaşkanının ABD ziyaretine katılan kafilede yer aldığını ve burada yaşadıklarını anlatıyor. Korkmaz, Erdoğan için “Sağ olsun cumhurbaşkanımız patronlarımızla görüşüyor. Hiç kırmadı bizi” diyor.

SEDAT PEKER’DEN YENİ KORKMAZ KARACA İDDİASI

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan Sedat Peker, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politika Kurulu üyesi ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Korkmaz Karaca hakkında yeni iddialarda bulundu. ‘’Deniz Baykal’ın kaset olayından sonra eski p…….. geri çekilince görevi nasıl devraldın? Kardeşlerim, bunun benle görüşmek istemesinin sebebi, Deniz Baykal’a getirdiği kızlardan birinin ailesinin haberi olmuş. Bu konuda Antalya’daki bu aileyle görüşmem için en yakınlarımı araya koyup bana ulaşmak istedi.’’

KILIÇDAROĞLU’NDAN KATAR-TÜRKİYE ANLAŞMASI İÇİN ALTI SORU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye ile Katar’ın askeri alandaki protokolüne ilişkin hükümete altı soru yöneltti.

CHP'Lİ ÖZEL'DEN '10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ' İÇİN, ŞENTOP'A İKİNCİ BAŞVURU

CHP'li Özel, 'organize suç örgütü liderinin bir siyasetçiye maaş bağladığına yönelik"' iddialara ilişkin TBMM Başkanı Şentop'a, ikinci kez yazılı başvuruda bulundu.

TGC VEYİS ATEŞ’İ ÜYELİKTEN ÇIKARDI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, siyaset-mafya ilişkileri içerisinde yer aldığı iddiaları nedeniyle açtığı disiplin soruşturması sonucunda eski Habertürk programcısı Veyis Ateş’i üyelikten çıkarma kararı aldı.


EKONOMİ   

HAFTA KAPANIŞINDA BORSA SERT DÜŞTÜ, KUR FIRLADI

Borsa İstanbul, kapanışa doğru gelen satış dalgasıyla bin 400 puanın altına düştü. Dolar kuru ise 8,75’in üzerine kadar tırmandı.

DÜNYA   

KATAR AŞKI DİNMİYOR

Türkiye ile Katar arasında yapılan anlaşma ve iş birliklerine yenisi eklendi. Buna göre 36 Katar savaş uçağı ve 250 Katar askeri, 5 yıl süreyle Türkiye'deki askeri üs ve bölgeler ile havaalanlarında konuşlanacak. “Harbe hazırlık ve eğitim” amacıyla Türk hava sahasını kullanacak.

SNHR: SURİYE’DEKİ İÇ SAVAŞTA EN AZ 14 BİN KİŞİ İŞKENCEDEN ÖLDÜ

Suriye İnsan Hakları Ağı’nın (SNHR) raporuna göre Beşar Esad yönetimi Suriye’de 11’inci yılına giren iç savaşta en az 14 bin 338 kişinin işkenceyle öldürülmesinden sorumlu. Öldürülenlerin 173’ünün çocuk, 74’nün ise kadın olduğu kaydedildi.

COVİD

UĞUR ŞAHİN VE ÖZLEM TÜRECİ’YE İSPANYA’DAN BÜYÜK ONUR

"İspanya'nın Nobel'i" olarak anılan Prenses Asturias Teknik ve Bilimsel Araştırma Ödülü bu yıl da sahiplerini buldu. Pfizer ile corona virüsü aşısı geliştiren BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci de ödüle layık görüldü.

VLP AŞISINDA İKİNCİ FAZ BAŞLADI: 330 GÖNÜLLÜ VAR, TEMMUZDA BİTECEK

TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu çatısında geliştirilen virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) Covid-19 aşısında ikinci faza geçildi. ODTÜ’den Prof. Dr. Mayda Gürsel ile Bilkent Üniversitesi’nden eşi Prof. Dr. İhsan Gürsel tarafından geliştirilen VLP aşının birinci faz çalışmasına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da gönüllü olmuştu.

DSÖ’DEN DELTA VARYANTI UYARISI: İKİ DOZ AŞI OLSANIZ DA…

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, Delta mutasyonuna karşı dikkatli olunması uyarısını yinelerken bu varyantın orijinal Covid-19’da çok daha hızlı yayıldığını duyurdu. İki doz aşı olanların bile Delta varyantına karşı dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

HOLLANDA’DA KAPALI ALANDA MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI

Hollanda’da Covid-19 salgınındaki normalleşme planında dördüncü aşamaya geçilmesiyle, kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırıldı.


DİĞER

METEOROLOJİ HARİTALARLA UYARDI! OLAĞANÜSTÜ KURAKLIK KAPIDA

Meteoroloji'nin raporlarına göre, yağışlar da normaline göre yüzde 56, geçen yılın mayıs ayı yağışlarına göre yüzde 66 azaldı. Haritalarda, Türkiye'nin büyük bir bölümü 'olağanüstü kurak', 'çok şiddetli kurak', 'şiddetli kurak' olarak gösterildi.

DENİZLİ’DE ÇİFTÇİLER SUSUZLUĞA İSYAN ETTİ: FELAKETİ YAŞAYACAĞIZ

Kuraklığın yansımaları Denizli'de çiftçileri susuz bıraktı. Yetersiz doluluk nedeniyle DSİ barajlardan su vermedi. Çiftçiler, B. Menderes'in kirli suyuna mecbur kalınca toprak ve mahsul zarar gördü.

MÜSİLAJ KRİZİ BÜYÜYOR: YUNANİSTAN HAREKETE GEÇTİ

Marmara Denizi’nde yaşanan ve bütün dünyanın endişeyle izlediği müsilaj sorunu Yunanistan’a ulaştı. Yunanistan’ın turistik beldelerinden Limni Adası açıklarında müsilaj tespit edilmesi yetkilileri harekete geçirdi.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.