Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 24.06.2021 10:48
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA
 
ERDOĞAN'DAN AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARINA: İHALELERİ MUTLAKA ŞEFFAF GERÇEKLEŞTİRİN, HATTA CANLI YAYINLAYIN

AK Partili belediye başkanlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sosyal medya belediyeciliği, hizmet belediyeciliğinin yerini alamaz. İhaleleri mutlaka şeffaf gerçekleştirin, hatta canlı yayınlayın" dedi. Erdoğan, belediye başkanlarının başarısının 2023'teki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin sonuçlarını da etkileyeceğini söyledi.

PEKER’DEN SOYLU’YA: AL SANA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Al sana suç duyurusunda bulunuyorum” diyerek Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politika Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca’yı ‘gözaltına aldırmasını’ istedi.
 
BAŞKENT KART'A ÜÇ LİDERLİ TANITIM

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yardım kolisi dağıtma uygulamasını kaldırıp yerine Başkent Kart'ı hizmete soktu. Başkent Kart uygulaması CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın da katıldığı törenle tanıtıldı. Hükümetin geçmişte toplanan yardımlara el koyduğuna atıfta bulunan Akşener, "Paraya çöktüler." derken, Kılıçdaroğlu da "Artık paraya kimse çökemeyecek." dedi.

CHP’DEN SONRA İYİ PARTİ DE KADINA ŞİDDET KOMİSYONUNDAN ÇEKİLDİ

İYİ Parti kontenjanından üye olan Ankara Milletvekili Şenol Sunat da Kadına Şiddet Komisyonu’ndan çekilme kararı aldı. Sunat, bugün Komisyon Başkanlığı’na dilekçe vererek, komisyondan ayrıldığını bildirdi. İYİ Parti’li vekil şunları söyledi: “Bilindiği üzere komisyonun kurulmasından çok kısa bir süre sonra cumhurbaşkanının, hukuka uygun olmayan ve TBMM iradesini yok sayan bir gece yarısı kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı, demokratik hukuk devletine uygun bir davranış değildi. Bu karar, kadınların büyük mücadele ile kazandığı tüm kazanımların yok sayılması anlamına geldiğinden, kadınları derinden yaralamıştır.’’
 
AKŞENER: YERLİ AŞI ALGI OPERASYONUNA KURBAN EDİLMEMELİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Erdoğan'ı uyarmak istiyorum. Yerli aşı meselesinden siyaset devşirmeye çalışıp da böyle önemli bir sürecin baltalanmasına müsaade etme. Bırak Sağlık Bakanlığımız süreci olması gerektiği gibi yürütsün. Bu konuyu da algı operasyonuna kurban edersen bu sefer altında kalırsın." dedi.
 
İMAMOĞLU: BOĞAZİÇİ’NDE BURSLARI KESİLEN ÖĞRENCİLERİN DEVLET KAPISI İBB’DİR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Efendim, neymiş ‘Boğaziçi Üniversitesi’nde hakları yendiği için bursları kesilmiş.’ Kaç öğrencinin bursu kesilmişse, onların devlet kapısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. Gelsinler biz oradayız” dedi.
 

EKONOMİ
 
BAKAN DÖNMEZ: ERTUĞRUL GAZİ FSRU TESİSİMİZ CUMA GÜNÜ AÇILACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin doğal gazda kaynak çeşitliliğini sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ve FSRU (Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Tesisi) projeleriyle artırdığını belirterek, cuma günü Hatay Dörtyol'da Ertuğrul Gazi FSRU Tesisi resmi açılış töreninin gerçekleştirileceğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN SWAP İÇİN GÖRÜŞTÜĞÜ ÜLKELER BELLİ OLDU

TL’nin itibarını artırmak için Merkez Bankası'nın harekete geçtiğini ve Türkiye'nin swap anlaşması için birkaç ülkeyle görüşme halinde olduğunu açıkladı. Ajans, görüşme halindeki ülkelerden Azerbaycan'la anlaşmaya yakın olduğunu aktardı. Ankara'nın Malezya, Güney Kore, Rusya, İngiltere'nin yanı sıra Asya'dan bazı ülkelerle de görüştü belirtildi.
   
DİSK: TÜRKİYE İŞ GÜCÜNE DÂHİL OLMAYAN NÜFUSTA AVRUPA BİRİNCİSİ

DİSK Araştırma Merkezi (DİSK-AR) tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'nin Avrupa ülkeleri içinde iş gücüne dâhil olmayan nüfusun en fazla olduğu ülke olduğu bildirildi. Rapora göre, Türkiye’de, iş gücüne dâhil olmayan nüfusun oranı son bir yılda 3,5 puan artarak yüzde 45,1 oldu. 

YERLİ VE MİLLİ 5G'DE İLK SESLİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ

Türkiye'de yerli kaynaklarla geliştirilen 5G alt yapısı üzerinden ilk sesli görüşme gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Sektörümüzde rekabetin bu kadar yoğun olduğu bir ortamda, zaman odaklı bir başarıyı hedeflememiz, önümüzdeki azami 1-1,5 yıl içinde ürünlerimizi ticari hale getirmemiz gerekiyor." dedi.

 
DÜNYA

LİBYA ZİRVESİ SONRASI ÇARPICI İDDİA: TÜRKİYE VE RUSYA ANLAŞTI

Berlin'de gerçekleştirilen Libya zirvesi sona ererken, ülkede bulunan yabancı askerlerle ilgili önemli kararlar alındığı öne sürüldü. Krizde karşı tarafları destekleyen Türkiye ve Rusya'nın, yabancı askerlerin adım adım çekilmesi konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.