Kulisvar'da bugün neler var?

Print
Haber Tarihi : 23.06.2021 06:08
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık


Kulisvar'da bugün neler var?
POLİTİKA
 
KILIÇ: ABD TEMASLARINDA BİRÇOK KONU MASADA OLACAK

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, komisyon olarak ABD'ye yapacakları ziyarete ilişkin, "Birçok konu masada olacak. Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin, güvenliğinin söz konusu olduğu konularda açık ve net şekilde konuşacağız." dedi.

KILIÇDAROĞLU: YASAKLAR İDEOLOJİK

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Müzikle ilgili kısıtlamayı da 24:00'e çekiyoruz” sözlerine tepki gösterdi. Yasakların ideolojik olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Erdoğan rahatsızlıktan bahsedeceksen, ülke senden rahatsız, ona ne yapacaksın? Seçimden kaçmak dışında bir şey geliyorsa aklına, haber ver” dedi.

DAVUTOĞLU: BUNCA İDDİA VAR AMA MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURAMIYOR

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Türkiye gündeminde yankılanan iddialar ile ilgili sessiz kalındığını söyleyerek çok sert eleştirilerde bulundu. Davutoğlu, iddialar karşısında Meclis'in araştırma komisyonu kuramadığını belirterek "O komisyonun sağlıklı işleyebilmesi için İçişleri Bakanı görevden alınmıyor" dedi.
 
CHP'DEN 189 MADDELİK YARGI PAKETİ ÇAĞRISI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’nin 189 maddelik Yargı Paketi ile ilgili olarak, “Mecliste AK Parti’nin 27 maddelik sözde hukuk reformu görüşülürken ‘samimi misiniz’ sorusunun da cevabı verilecek. Çünkü önlerinde 189 maddelik değişiklik önerisi var, samimilerse kanun tekliflerinin birleştirilmesi ve birlikte görüşülmesi gerekiyor.” dedi.
 
ANAYASA MAHKEMESİ HDP İDDİANAMESİNİ KABUL ETTİ

Anayasa Mahkemesi, HDP'nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti. Yüksek Mahkeme, partinin Hazine yardımlarının bulunduğu banka hesabına tedbir konulması talebini ise reddetti.
 
SANCAR: AYM HDP'Yİ KAPATIRSA KENDİNİ KAPATMA KARARI DA VERMİŞ OLUR

HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, kapatma iddianamesi kabul edilen HDP davasıyla ilgili olarak açıklama yaptı. "Bu davada verilecek karar sadece HDP’ye yönelik olmayacaktır."
 
AKŞENER: KAPIDAN GİRDİĞİMDE İKTİDARA SÖVMEDİM

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ben esnaf gezerken kapıdan içeri girdiğimde iktidara sövmedim. Kendi partimi övmedim. Propaganda yapmadım. Nasıl sizler için müşteri velinimetse siyasetçi takımı için de seçmen velinimet olmalıdır." dedi.

ÖZTRAK: TÜRKİYE NEDEN KARA PARAYA PARAVAN YAPILIYOR

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Zarrab vakasına bir de Sezgin Baran Korkmaz’ın eklendiğini ifade ederek, “Kara para aklamakla suçlanan tüm bu isimler, nasıl bu kadar kolay Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oluyor? Tertemiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, kara para aklayan bu yabancılara neden paravan yapılıyor?” diye sordu.

KORKMAZ’IN TÜRKİYE’YE İADESİNDE GÜVENSİZLİK KARARI

Avusturya’da mahkeme, gözaltındaki SBK Holding’in sahibi işadamı Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’ye iadesiyle ilgili görevsizlik kararı verdi.

EKONOMİ
 
TÜRKİYE'NİN 'YEŞİL ELEKTRİK PİYASASI' İŞLEME AÇILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G), gönüllülük esasına dayanacak. Üreticilerimize ve tüketicilerimize kullandıkları elektriğin kaynağını seçme alternatifi sunuyoruz." dedi.
 
"TÜRK GİRİŞİMCİLERİN YURTDIŞI YATIRIMLARI 43,9 MİLYAR DOLARA ULAŞTI"

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Yurtdışı Yatırım Anketi" sonucuna göre, Türk girişimcilerin yurt dışındaki yatırımlarının 2020 yılında 43,9 milyar dolara ulaştığını açıkladı.
 
DÜNYA
 
ERDOĞAN AB KOMİSYONU BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel meseleler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını, somut adım atma sırasının AB’de olduğunu belirterek, Türkiye ile olumlu gündemin hayata geçirilmesinin vaktinin çoktan geldiğini ifade etti.

ALMANYA VE İTALYA’DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Merkel ve Draghi, AB ile Türkiye arasında yapılan göç mutabakatının yenilenmesinden yana olduklarını duyurdu. Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile Berlin'de yapacağı görüşme öncesinde ortak basın toplantısı düzenledi. "AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye ile yapılan göç mutabakatının hızlı bir şekilde yeniden müzakere edilmesi için çaba sarf edecek misiniz?" sorusunu yanıtlayan Merkel, zirvede Türkiye ile ilgili ilişkilerin görüşüleceğini anımsattı.

LAVROV: UKRAYNA İLE YAPTIĞI ASKERİ İŞBİRLİĞİNİ YAKINDA TÜRKİYE İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yakında Türkiye tarafıyla, Ankara’nın Kiev ile yaptığı askeri işbirliğini gündeme getirecekleri bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi.
 
MAAS, AB-TÜRKİYE GÖÇ MUTABAKATININ GÜNCELLENMESİNİ İSTEDİ

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye ile göç konusundaki iş birliğinin güncellenmesine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, AB ile Türkiye arasındaki göç mutabakatının güncellenmesini talep etti.


COVİD

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SOKAK KISITLAMALARI SONA ERİYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında Covid-19'da mücadele ve kısıtlamalarla ilgili olarak Türkiye'nin yeni planını açıkladı. Buna göre 1 Temmuz itibariyle sokak kısıtlamaları tamamen kaldırılacak. Müzikle ilgili sınırlama 24.00'e çekilecek. Toplu taşıma ve şehirlerarası seyahat sınırlamaları da sona erecek. Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçilecek. Ayrıca turizm sektörüne uygulanan KDV desteğinin de 1 ay daha uzatıldığı açıklandı.

DİĞER

MÜSİLAJ EGE’YE DOĞRU İLERLİYOR

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Çanakkale Boğazı çıkışında müsilaj kümeleri (deniz salyası) görüntüledi.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.