Yanlışları ve Doğrularıyla Siyaset

Print
Haber Tarihi : 23.08.2023 21:59
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Gazeteci Yazar Burak Çimşit'in Kaleminden 

Yanlışları ve Doğrularıyla Siyaset
Evet bugünkü yazımda size Trabzon Belediyesi'nin ve Kültür Turizm  Bakanlığının yaptığı güzel hizmetlerden bahsedeceğim.

Her zaman olduğu gibi gördüğümüz yanlışları eleştirdiğimiz gibi güzel olan şeyleri de takdir etmek gerekir.

Son günlerde bildiğiniz üzere Sümela Kültür Yolu Festivali Trabzon'da düzenleniyor.

Kültür Festivali inanılmaz güzel bir şekilde organize edilmiş, organize edenleri gerçekten tebrik ediyorum. 

Şehrin farklı noktalarında, farklı mekanlarda sürekli bir aktivasyon yapılıyor.

Bu aktiviteler aynı zamanda saat saat bir gün öncesinden insanlarla buluşturuluyor.

Şehrin farklı noktalarında yapıldığı için de bir noktaya yığılma, aşırı kalabalık olmuyor ve insanlar tarafından inanılmaz şekilde bir rağbet görüyor.

Bir bakıyorsunuz Hamamızade de tiyatro oluyor,  bir bakıyorsunuz Ayasofya'da görsel sanat şöleni yaşanıyor, bir bakıyorsunuz sergilerde bir bakıyorsunuz ana sahil Fuar alanında bir konser düzenleniyor,  bir bakıyorsunuz meydanda bir sinema oynatılıyor vs...

Gerçekten inanılmaz güzel organize edilmiş yapanların eline sağlık olsun diyorum...

Kötü şeyleri eleştirmeye devam edeceğiz ama iyi şeyleri de tebrik ettiğimiz sürece belediyelerin ve yerel hizmetlerin daha başarılı olacağını düşünüyorum.

Yine buradan Ortahisar Belediye sinide unutmadan tebrik etmek istiyorum.

Yaz okulları projesi bildiğiniz gibi çok verimli bir proje oldu.

Bu projede çocuklarımız sporla tanıştı.Özellikle futbol harici farklı spor dallarının oluşu çocuklarımızın bu spor dallarını tanımasını sağladı. İki etap halinde yapılan etkinliklerin biri Temmuz ayında bir diğeri ise Ağustos ayında gerçekleştirildi.Burada amaç olabildiğince daha çok çocuğa ulaşmaktı.

Tesislerinin uzak olduğu yerlerde belediye servis koyarak çocuklarımızın bu bölgeleri ulaşımını da sağladı. Ortahisar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıkları bu güzel programdan dolayı kutluyorum.Programın okul döneminde de hafta sonları olmak üzere devam etmesi planlanıyor

YENİ TERMİNAL YOLU NASIL DÜZENLENECEK?

Gelelim şimdi terminal mevzuuna bildiğiniz gibi güzel şeyleri övdüğümüz gibi yanlış şeyleri de söylemek zorundayız.

Yeni yapılan terminal binasının bulunduğu bölgede dün gözlem yaptım.

TÜVTÜRK'ün istasyonun da bulunduğu o bölgede inanılmaz bir trafik var.

Yeni yapılan akıllı kavşaklara alışmayan insanlara birde yol çalışmaları eklenince trafik iyice arap saçına dönmüş. 

Daha önceden yapılan projeler, akıllı kavşaklar, ana sahil ve üst yeni yapılan ikinci tanjant dediğimiz yola kesinlikle bağlanması gerekiyor! 

Bağlanmadığı takdirde bu yolu sağlıklı bir biçimde ilerlemesi mümkün değil!

Sanayi yolu dediğimiz Değirmendere yolunun rahatlayabilmesi için kesinlikle Maçka'dan gelen yolun hem yeni Tanjant yoluna hem de Ana sahil yoluna bağlanması şart.

ESKİ TERMİNAL BİNASI NE OLACAK?

Eski terminal binası ihaleye çıktı ve alıcısı çıkmadı.Şimdi ise Parsel Parsel bölünerek satılmaya çalışılıyor ama yerelde birçok insan bu yerin satılmasına karşı çıkıyor. Buranın yeni bir AVM'ye dönüşmesini İstem iyor.

Buranın halka kazandırılması yönünde ciddi bir talep var. Çimento fabrikasının eski yeri ve sanayinin de boşaltılacağını düşünürsek orada çok ciddi büyük bir alan oluşuyor. Bakalım Trabzon Belediyesi bu alanla ilgili nasıl bir yapılanma yapacak? Nasıl bir düzenlemeye gidilecek terminal binası kimlere satılacak? Bu satışla ilgili de gerek ihale sürecini, gerekse ondan sonraki satış süreçlerini sizler için yakından takip edeceğiz.

MUHALEFET ANKARA'DA KAVGALI AMA TRABZON'DA ..?

Yerel seçimler yaklaşıyor haliyle Trabzon'da da siyaset hareketlendi muhalefet vekilleri Trabzon'da  sahadalar. Sibel Suiçmez ve Yavuz Aydın ilçe ilçe çalışmalarını sürdürüyor.Yine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ilçe ziyaretlerine devam ediyor. 

İktidar cephesinde özellikle eski Trabzonlu bakanın vekil olduğu şehirde degilde İstanbul'da çalışması ciddi bir tepki oluşmasına sebep olmuş. Trabzon AK Partili vekillerinin Trabzon'da olmamalarınada bir teşkilatın içinde de homurdanmalara neden olduğu söyleniliyor


Muhalefet partilerin genel merkezlerinin arasında ciddi bir tartışma sürüyor. Şu anda sözlü bir savaş var. Gerek İyi Parti cephesinde olsun gerekse CHP cephesinde tartışmalar hat safada.

Suçlamalar gittikçe sertleşiyor.Hatta dün bir canlı yayında Deva partisinin genel başkan yardımcısı İdris Şahin sert sözlerle İyi partiyi eleştirirken seçimin kaybedilmesinde Meral Akşener'in masadan kalkmasının büyük sebeplerden biri olduğunu ima etti. Genel merkezler bu durumdayken yerelde böyle bir kaygı görünmüyor.

Yerelde daha çok bir işbirliği üzerinden hareket ediliyor.Özellikle iyi Parti ile CHP'nin ciddi temasları var. Yine Deva Partisi eski il başkanı Kubilay Çiçek (biliyorsunuz ki bu ortak kurulan Cumhurbaşkanlığı SKM'sinede başkanlık etmişti) O da bu ittifakın içinde çok sevilen bir isim oldu ve adı ortak adaylık için geçiyor. Trabzon'da belli ki muhalefet ortak hareket etmekten yana, tabii genel merkezlerin vereceği kararda çok önemli.

Hangi isimler belediye başkan adayı çıkacak merakla bekleniyorken iyi Parti'de iki senaryo üzerinde duruluyor.

Ortak gidilmesi veya tek gidilmesi yönünde değişik senaryolar var, İyi partide bildiğiniz üzere Hüseyin Örs isim mi ilk günden beri gündemde.Mustafa Bıyık ismi ve bir sürpriz olarak Ayhan Sürmen isimleri  öne çıkıyor.

Ayhan Sürmen'in özellikle seçim döneminde Yavuz Aydın'a destegi ve seçim çalışmalarındaki performansı ismini bu listede ilk sıralara koyduruyor. Ortahisar'da ki gücü ve eski CHP geçmişi Sürmen'i en mantıklı aday yapıyor.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.