Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Print
Haber Tarihi : 24.03.2024 14:33
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

IRAK'IN KUZEYİNDE 12 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında, Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesinde tespit edilen 12 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

ERDOĞAN'DAN CHP'YE: KİMSE ÇIKIP PARA KULELERİNİN DOĞRU DÜRÜST İZAHINI YAPAMADI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Anakara Adayı Turgut Altınok ile 'Büyük Ankara Mitingi'nde halka seslendi. CHP'yi hedef alan Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin "CHP’den hiçbir Allah’ın kulu çıkıp para kulelerinin doğru dürüst izahını yapamadı." dedi.

ERDOĞAN: İSTANBUL'DA 5 YILI KAYBETTİK AMA BİR 5 YIL DAHA BEKLEYEMEYİZ

Haliç Kongre Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ve birkaç ülke dışında İsrail'e ve Batılı destekçilerine karşı sesini yükselten aktör neredeyse yok. İsrail'e destek veren, bunların ve arkasında hangi lobilerin olduğunun farkındayız. Bugüne kadar bu lobilere boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz" dedi. Enflasyon ve yerel seçim gündemine de değinen Erdoğan, "Hem aldığımız tedbirlerin hem uyguladığımız ekonomi programının etkisiyle yılın ikinci yarısında enflasyonda hızlı bir düşüşe şahit olacağız. İstanbul şu anda hizmete aç. Bunu yakalamak için 5 yılı kaybettik ama biz bir 5 yıl daha bekleyemeyiz" diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL MEMLEKETİ MANİSA'DA KONUŞTU: HİÇBİR YERDE YAPMADIĞIMI YAPIYORUM VE İYİ PARTİLİLERDEN DESTEK İSTİYORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa'da halk buluşmasında konuştu. Özgür Özel'in konuşmasından satır başları: Burada bütün iyi insanlardan, muhafazakar demokratlardan, güneş gözlü güzel insanlardan, bu seçimi bize kaybettirmemelerini, bu seçimi Manisa'ya kazandırmalarını istiyoruz. Ben İYİ Partililerden, iyi insanlardan hiçbir yerde yapmadığımı yapıyorum ve kendi memleketimde Manisa'da, Şehzadeler adayı Gülşah Durubay'a, Manisa adayı Ferdi Zeybek'e destek istiyorum.

ÖZEL, MANİSA'NIN ARDINDAN DENİZLİ'DE DE İYİ PARTİLİLERE SESLENDİ: BAŞKA PARTİYE OY VERİRSENİZ DENİZLİ'DE AK PARTİ KAZANIYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli'de halk buluşmasına katıldı. Özel, Manisa'nın ardından Denizli'de de İyi Parti seçmenine seslenerek, "Şimdi açık, net söylüyorum. Eski ittifak ortaklarımız eğer CHP'ye oy verirlerse CHP kesin kazanıyor. Ama başka partiye oy verirlerse Denizli'de AK Parti kazanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'ne verirseniz belediye sizin de belediyeniz olur" dedi.

AKŞENER'DEN MANSUR YAVAŞ'A: "KURT KIŞI GEÇİRİR AMA YEDİĞİ AYAZI UNUTMAZ, BEN DE UNUTMAYACAĞIM"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar'da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef aldı, "Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Ben de unutmayacağım. İyilik yap kötülük bul. Şimdi böyle bir sistemden hayır çıkmaz. Onun için İYİ Partili kardeşlerim bunlar bizim için yeni tecrübeler. İnsanlara güvenip, onlar için fedakarlık yapıp karşılık olarak siyasi ahlaksızlık görüyorsanız eğer oraya bir mim koyacaksınız" dedi.

MERAL AKŞENER, KÜTAHYA'DA "ENGELLİ MAAŞLARI 7 BİN 500, EVDE BAKIM ÜCRETİ 12 BİN 500 LİRAYA ÇIKARILMALI"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kütahya'da “Erdoğan, buradan sana sesleniyorum, bu 100 bin öğretmeni derhal tayin edeceksin. Ettin ettin, etmedin bütün öğretmen kardeşlerimin oyuna talibim. Elimi uzatıyorum, tutun elini. Bu mülakat meselesini derhal kaldıracaksın. Engellilerin evde bakımına yönelik maaşlar 12 bin 500 liraya çıkarılmalıdır. Kanun teklifi verdik. Engellilerin kendi aldığı maaşlar 7 bin 500 liraya, evde bakım ücreti de 12 bin 500 liraya çıkarılmalıdır” dedi.

DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TÜLAY HATİMOĞULLARI: AKP SEÇİMDEN SEÇİME KÜRT HALKINA HAYAL SATIYOR

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "AKP seçimden seçime Kürt halkına hayal satıyor" dedi. Kürt siyasetçi Leyla Zana'nın barış süreci çağrısına değinen Hatimoğulları, "Leyla Zana bütün Kürt halkının olmasını istediği bir şeyi dile getirdi." değerlendirmesini yaptı.

HAKAN FİDAN, MURAT KURUM İÇİN OY İSTEDİ: “EĞER İSTANBUL DEPREMİNE CİDDİ BİR HAZIRLIK YAPMAK İSTİYORSAK MURAT KURUM’UN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLMASI GEREKİYOR”

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu'nun etkinliğine katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Murat Kurum için oy istedi: "Eğer İstanbul depremine ciddi bir hazırlık yapmak istiyorsak Murat Kurum'un büyükşehir belediye başkanı olması gerekiyor."

İMAMOĞLU’NDAN, 17 BAKANA MURAT KURUM TEPKİSİ: ADAYINIZI BU KADAR KÜÇÜK DÜŞÜRMEYİN

İBB Başkanı İmamoğlu, 17 bakanın İstanbul’da rakibi Murat Kurum’un seçim kampanyasına destek vermesine tepki göstererek, “Hepiniz toplandınız, geldiniz. Hepiniz gelin önemli değil. Ama adayınıza yazık, adayınıza. Bu kadar küçük düşürmeyin” dedi.

MURAT KURUM: 31 MART SADECE İSTANBUL'U İLGİLENDİREN BİR SEÇİM DEĞİL, BALKANLAR SEVİNECEK, GAZZE SEVİNECEK, AHISKA TÜRKLERİ SEVİNECEK

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sadece İstanbul'u ilgilendiren bir seçim olmadığını belirterek, "Balkanlar sevinecek, Gazze sevinecek, Ahıska Türkleri sevinecek, tüm mazlumlar sevinecek" diye konuştu.

MURAT KURUM AVCILAR'DA KONUŞTU: GECE GÜNDÜZ SÖZÜNÜ TUTAN BAŞKAN OLACAĞIZ

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Avcılar mitinginde vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum, "Gece gündüz sözünü tutan başkan olacağız. Sözünü unutan değil, sözünü hatırlamayan değil, sözünü tutan başkan olacağız. ‘Var mı bir sorun, ben Murat Kurum’ diyeceğiz. Geleceğiz ve sorunu çözeceğiz. 31 Mart’ta da onlar hüsrana uğrayacak. Sandık günü hesap günüdür. 31 Mart’ta sandık gelecek ve hesap kesilecek. 31 Mart akşamı Avcılar, bu kaybolan yılların hesabını sandıkta soracak. 31 Mart akşamı büyük bir zafer yaşayacağız." dedi.

GÖKHAN ZAN OLAYINDA YENİ GELİŞME: 1 KİŞİ TUTUKLANDI

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Gökhan Zan'ın kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydı hakkında yaptığı şikâyet üzerine açılan soruşturmada Turgay Kocakaya tutuklandı.

SAADET PARTİSİ: BAHÇELİEVLER'DE SEÇİM ÇALIŞMASI SIRASINDA PARTİLİLERİMİZ BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRADI

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Bahçelievler Belediye Başkan adayı Yaşar Avcı ile seçim çalışmalarını sürdüren teşkilat mensuplarının bıçaklı saldırıya uğradığını, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na ve partililere yönelik hakaret ve tehdit içerikli cümleler kurulduğunu açıkladı. Açıklamada, saldırı sırasında bir partilinin bıçakla yaralandığı, şüphelilerin de gözaltına alındığı bildirildi. Olayla ilgili açıklama yapan Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın, "Bir kısım siyasilerin yanlış tutumları, seçmenin tutum ve davranışlarını bu yönde etkiliyor" dedi.

MHRS RANDEVULARINA DÜZENLEME GELİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS randevularına düzenleme geleceğini belirterek, "Gelecek aydan itibaren özellikle randevusunu alıp gelmeme durumuna karşı birtakım çalışmalar yaptık, buna aşama aşama, sorunu çözene kadar devam edeceğimizi söylemek istiyorum." dedi.

EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

BAKAN KACIR, TÜRKSAT 6A İÇİN TARİH VERDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli ve milli uydusu Türksat 6A ile ilgili, "Uydumuzu 8 Temmuz haftasında uzaya göndermeye hazırlanıyoruz. Bu andan itibaren nakliye faaliyetleri gerçekleştirilecek" dedi.

TÜRKİYE'DE EMEKLİ AYLIĞI AVRUPA ORTALAMASININ 6'DA 1'İNE GERİLEDİ

Araştırmaya göre, Türkiye’de ortalama emekli aylığı merkez Avrupa ülkelerinin altıda biri seviyesinde. Ortalama emekli aylığı İspanya’da 1.417, Fransa’da 1.485, Almanya’da 1.552, İtalya’da 1.582, Belçika’da 1.717, Hollanda’da 2.003 Euro iken Türkiye’de 237 Euro.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

İSTANBUL’DA İSRAİL’E KARŞI ULUSLARARASI VİCDAN MAHKEMESİ KURULDU: “ŞUNA EMİNİZ Kİ VİCDANLARIMIZDA İSRAİL DEVLETİ / NETANYAHU HÜKÜMETİ SUÇLUDUR”

Filistin’e Özgürlük Platformu, İsrail’in soykırım suçlarını yargılamak üzere ‘Vicdan Mahkemesi’ kurdu. Tanıklar ve belgelere dayalı Vicdan Mahkemesi sonrası alınan karar Şişhane’de okundu: "Tüm gün birlikte bu salonda ve canlı yayında Gazze’de yaşanan felaketlere tanıklık ettiğimiz arkadaşlar Vicdan Mahkememiz tamamlandı. İddialar, tanıklıklar, uluslararası tanıklıklar, belgeler, kanıtlar arka arkaya sunuldu. Hep birlikte izledik. Şuna eminiz ki vicdanlarımızda İsrail Devleti/Netanyahu Hükümeti suçludur."

MOSKOVA’DAKİ KONSER KATLİAMINI IŞİD ÜSTLENDİ. ÖLÜ SAYISI 143 OLARAK AÇIKLANDI. DÖRT ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Moskova’daki Crocus Belediye Binası’ndaki konser salonundaki katliamda ölenlerin sayısı 143 olarak açıklandı. IŞİD’in üstlendiği saldırıyla ilgili 4’ü doğrudan saldırıyla ilgili 11 kişi gözaltına alındı. Saldırganlar Tacik olduğu iddia ediliyor. Saldırıdan 2 hafta önce Moskova’daki ABD elçiliğinin Amerikan vatandaşlarını aşırılıkçı grupların saldırı planları yüzünden konser gibi kalabalık alanlardan uzak durmaları için uyardığı ortaya çıktı. Beyaz Saray sözcüsü saldırı istihbaratını Moskova’yla paylaştıklarını söyledi. Putin: “24 Mart’ı yas günü ilan ediyorum Failler sınırı geçmek için Ukrayna'ya doğru gittiler. Ukrayna teröristler için sığınak haline geldi."

BM GENEL SEKRETERİ, GAZZE SINIRINDAN İSRAİL’E İSYAN ETTİ: “YARDIM TIRLARININ ENGELLENMESİ REZALETTİR. PES ETMEYECEĞİM!”

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Refah sınır kapısını ziyaret etti ve sınırın Mısır tarafında kilometrelerce uzayan yardım tırları konvoyunun videosunu paylaştı: “Bugün uzun yardım kamyonu kuyruklarını gördüm. Gazze'yi yardımlarla doldurmanın zamanı geldi. Tarihin doğru tarafını seçelim. Pes etmeyeceğim!”

ZELENSKİ: PUTİN, MOSKOVA'DAKİ TERÖR SALDIRISINI UKRAYNA'YLA İLİŞKİLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Moskova'daki terör saldırısını Ukrayna'ya bağlamaya çalıştığını söyledi.

ORBÁN: “BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI DA LOKAL BİR ÇATIŞMA OLARAK BAŞLAMIŞTI”

Macarisan Başbakanı Victor Orban, Brüksel’deki AB zirvesinden bağlandığı Macar radyosuna konuştu: “Buraya gelince kendimi ayri bir galaksiye gelmiş gibi hissediyorum. Brüksel'deki liderler, Ruslarla sanki kendileri savaşıyormuş gibi konuşuyorlar. Daha önce Almanlar silah göndermek istemiyordu, miğfer gönderiyordu. Bugün Almanya Ukrayna'ya, Rusya topraklarının içlerine kadar ulaşabilecek füze sistemleri verecek. Bu bir video oyunu değil hakikat. Birinci Dünya Savaşı da lokal bir çatışma olarak başladı. Balkan Savaşı sanılan çatışma, Dünya Savaşı’nın fitilini ateşledi.”

 

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.