Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Print
Haber Tarihi : 19.03.2024 09:42
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SURİYE'DE YARIM KALAN İŞİ TAMAMLAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, güçlü ordu vurgusu yaparak "Irak sınırlarımızın güvenliğini bu yaz itibarıyla tümüyle kontrol altına alacağız, Suriye'de yarım kalan işimizi tamamlayacağız" dedi.

ERDOĞAN: CHP ZİHNİYETİNİN FETRET DEVRİNDEN ANKARAMIZI KURTARMAYA VAR MIYIZ?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da "CHP zihniyetinin fetret devrinden Ankaramızı kurtarmaya var mıyız? Bunlardan bir şey olmaz. Bunların Ankaramıza, Başkentimize verecekleri hiçbir hizmet yoktur, bundan sonra da olmayacaktır" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: MERAL HANIM'LA ANKARA’DA SİYASİ İTTİFAK KURAMADIK AMA EMEKLİ İTTİFAKINDA BULUŞTUK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da Gazipaşa Belediyesi Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Özel, yaptığı konuşmada "Meral Hanım'la Ankara’da siyasi ittifak kuramadık ama emekli ittifakında buluştuk" dedi.

ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A "EMEKLİ" ELEŞTİRİSİ: HANS'IN TATİL YAPTIĞI YERE HASAN TELEVİZYONDAN BAKAMIYOR, BU DÜZENE LANET OLSUN!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilere hitaben "Size para yok diyor Tayyip Erdoğan, 31 Mart’ta emekliler size yok, yok diyen Tayyip Erdoğan’a oy var mı? Yok. Bundan sonrasını Tayyip Erdoğan düşünsün. Gücünüzün farkında olun. 16,5 milyon emekli var. Siz isterseniz, her istediğinizi alırsınız. Burada kardeşiniz, evladınız var. Size şunu söylüyorum. 31 Mart seçimlerinde muhalefete güç verin. CHP’ye güç verin emeklinin hakkını hep birlikte söke söke alacağız" dedi.

49 YAŞINDAKİ ÖZEL'DEN İDDİALI ÇIKIŞ: GENÇLER "40 YAŞ ÜSTÜNDEKİ SİYASETÇİLER GİTSİN" DİYE DARBE YAPSA BEN BUNA VARIM

İstanbul'daki Dijital Gençlik Buluşması'nda konuşan 49 yaşındaki CHP lideri Özel, "Gençler, kendi geleceğinize el koymanızı bekliyoruz. Bütün partilerde '40 yaşın üstündekiler gitsin, 40 yaş altındakiler kalsın.' diye bir darbe yapılsa 'Ben buna varım.' derim" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİGENEL BAŞKANI AKŞENER: "TUTUN ELİMİ, MUHALEFET NASIL YAPILIRMIŞ GÖRÜN"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "10 bin lira emekli maaşı ile 5 bin lira kira veren bir insan geçinemez. Dolayısıyla Sayın Erdoğan'a diyorum ki her şey iki dudağının arasında. Emeklilere bu bayramda 7 bin lira ikramiye vereceksin. Emeklilere 11 bin lira seyyanen zam yapacaksın. En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkaracaksın. Tutun elimi, 2028'e kadar muhalefet nasıl yapılırmış görün" dedi.

FATİH ERBAKAN 'SÖYLEMEYE UTANIYORUM' DİYEREK AÇIKLADI: İSRAİL’İN MÜSLÜMANLAR GİREMESİN DİYE MESCİD-İ AKSA’NIN ETRAFINI ÇEVİRDİĞİ DİKENLİ TELLERİ BİZ GÖNDERİYORUZ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gazze konusunda iktidarın etkili hamleler yapmadığını belirterek "İsrail’in Müslümanlar giremesin diye Mescid-i Aksa’nın etrafını çevirdiği dikenli telleri Türkiye’den, İsrail’e biz gönderiyoruz. Bunu demeye biz utanıyoruz" dedi. Erbakan, "Filistin’in, Kudüs’ün Gazze’nin hamisi olan Osmanlı’nın torunları olan bizlere, Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışıyor mu?" diye sordu.

MANSUR YAVAŞ, GÖKÇEK DÖNEMİNİ İŞARET ETTİ: 5 BUÇUK MİLYAR BORÇ ÖDEDİK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,, "Biz seçildikten sonra Mustafa Tuna'ya Çayyolu metrosunu devretmişler. Melih Bey daha önce Ulaştırma Bakanlığı'na devrettiği için Ulaştırma Bakanlığı yapacak parasını belediyeden alacak. Bilet ücreti üzerinden anlaşmışlar. 28 Nisan'da birden bire Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle mevzuat değişti bize devletten gelen payın yüzde 5'ini kesmeye başladılar. Ve biz şu ana kadar 5 buçuk milyar para ödedik ve Çayyolu'nun borcunu bitirdik" dedi.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: 5 YILDA 25 YILA BEDEL İŞ YAPTIK, BUNUN İÇİN ÇILDIRIYORLAR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy-Ataköy İkitelli Metro Hattı 2. Etap açılış töreninde konuştu. İmamoğlu, mevcut İBB yönetiminden önceki yönetimin 25 yılda yaptıkları 122 km metro hattını yarısından fazlasını 5 yılda yaptıklarını söyledi ve "5 yılda 25 yıla bedel iş yaptık, bunun için çıldırıyorlar" açıklamasında bulundu.

CANAN KAFTANCIOĞLU'NDAN "PARA SAYMA" İDDİALARIYLA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA: YASAL SÜREÇ BAŞLATILACAK

CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bazı basın-yayın organlarında "para sayma" soruşturmasıyla ilgili kendisinin söylediği iddia edilen sözlere yer verilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Söz konusu ifadeleri yalanlayan Kaftancıoğlu, "Haberleri yapan ve yayanlarla ilgili yasal süreç başlatılacaktır" dedi.

“PARA SAYMA” SORUŞTURMASI: İMAMOĞLU İNŞAAT’IN MÜDÜRÜ: “FATİH ABİ RİCA ETTİ, PARA ÇANTASINI TAŞIDIM.” ARNAVUT İŞ İNSANI: “15,5 MİLYONU ELDEN ALDIM.” KAFTANCIOĞLU DA İFADE VERECEK

CHP’lilerin 2019’daki para sayma görüntüleri soruşturmasında, CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı binasını satın aldığı Arnavut kökenli işinsanı Ali Rıza Braka ve Ekrem İmamoğlu’nun sahibi olduğu İmamoğlu İnşaat’ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz bugün ifade verdi. Braka: “41 milyon TL bedelle satmış olsam da, resmi olarak 24 milyon TL göstermiş olmanın herhangi bir sakıncası olduğunu düşünmedim. 15 milyon TL’yi 4-5 çanta içerisinde teslim aldım. Canan Kaftancıoğlu'nu sadece o gün noterde gördüm.” İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz: ‘(CHP’li Beylükdüzü ve İBB Meclis Üyesi) Fatih Keleş bana arabada bir miktar emanet para olduğunu, bu parayı tek başına götürmekten korktuğunu söyledi. Bir çanta parayı aldım ve onun dediği yere götürdüm.” CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağırıldı.

HÜDA PAR'DAN "ADAY ÇEKME" İDDİALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

enel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, haklarındaki "aday çekme" iddialarını yalanladı. Yapıcıoğlu, "Bütün vatandaşlara buradan sesleniyoruz, adaylarımızı geri çekmek için aday göstermedik. Aday gösterdiğimiz her yerde seçimleri kazanmak için elimizden gelen her türlü çabayı ortaya koyacağız" dedi.

BAKAN YERLİKAYA DUYURDU: ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİ ÇÖKERTİLDİ!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından, 4 ilde eş zamanlı düzenlenen "Mahzen- 12" operasyonlarının detaylarını paylaştı. Yerlikaya 3 örgütün çökertildiğini 22 kişinin de yakalandığını duyurdu.

DEM'Lİ DOĞAN VE ÇANDAR, ALİ YERLİKAYA'YA SORDU: NEVRUZ KUTLAMALARINDA GAZETECİLERİ DARP EDEREK GÖZALTINA ALMAYA ÇALIŞAN POLİSLER HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI MI?

17 Mart Pazar günü İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilen Newroz Bayramı kutlamasım sonrasında, sloganlarla dağılmakta olan ve aralarında çocukların da bulunduğu kitleye polis tarafından müdahale edildi. Yaşananları Meclis!e taşıyan DEM Parti Milletvekilleri Ayşegül Doğan ve Cengiz Çandar, Ali Yerlikaya'nın cevaplaması istemiyle bir soru önergesi sundu. DEM'li Doğan ve Çandar, Yerlikaya'ya, "Polis şiddetini görüntülemeye çalışan Bianet muhabirleri Tuğçe Yılmaz ve Ali Dinç’i darp ederek gözaltına almaya çalışan polisler hakkında herhangi bir idari soruşturma başlatılmış mıdır?" diye sordu.

İZMİR'DE NEVRUZ | DEM PARTİ'NİN KUTLAMALARINDA 35 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir'de, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Nevruz Mitingi" sonrası 35 kişi gözaltına alındı.

GENÇLERİN UMUTLARINDA BÜYÜK KIRILMA: ÜNİVERSİTEDEN AYRILMA NEDENLERİ ARASINDA EKONOMİK KRİZ İLK SIRADA!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) 2024 yılında başvuran aday sayısı, geçen yıla göre yüzde 13.91 oranında azaldı. 2018-2022 yılları arasında ülke genelinde 1 milyon 957 bin öğrenci eğitimini bırakarak üniversiteden ayrıldı. Eğitim uzmanı Alaaddin Dinçer, “Veriler, gençliğin üniversite umutlarında büyük bir kırılma yaşandığını ortaya koyuyor. Üniversiteden ayrılma nedenleri arasında ekonomik kriz nedeniyle işsizlik ve yoksullaşma ilk sırada geliyor” dedi.

KÜRT Z KUŞAĞI VE MUHAFAZAKARLARININ TERCİHİ NETLEŞİYOR UZMANLAR İMAMOĞLU'NU İŞARET EDİYOR

Yerel seçimlere iki haftadan az bir süre kala İstanbul’da Kürt seçmenin eğilimleri de uzmanlar tarafından analiz edilmeye devam ediyor. Kürt Z kuşağı üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Spectrum House Araştırma Merkezi Genel Direktörü ve sosyolog Azad Barış, İstanbul seçimleri üzerine yaptığı araştırma hakkında bilgi verdi. Barış’a göre, Kürt Z kuşağının İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nu destekleyecek.

ERDOĞAN'DAN ATAMA KARARLARI: BİR İLİN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Bazı bakanlık ve kurumlara ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Devlet Arşivleri Genel Başkanlığında açık bulunan Başkan Yardımcılığına Murat Yıldız, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığında açık bulunan Başkan Yardımcılığına ise Abdülhamit Tüfekçioğlu atandı. Milli Eğitim Bakanlığı Rize Milli Eğitim Müdürü Engin Emen görevden alınırken, bu suretle boşala Rize Milli Eğitim Müdürlüğüne Yusuf Tüfekçi getirildi

EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

TİCARET BAKANI: VARSA YOKSA SIĞINDIKLARI MARKET, ET FİYATLARINDA AZ BİR ŞEY ARTIŞ OLDU

İstanbul'da şubat ayında kırmızı et ve kıyma fiyatı yüzde 114, 27 oranında artarken, Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin raporuna göre ise son bir yıldaki artış oranı yüzde 85 oldu. Partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise konuyla ilgili olarak, "Az bir şey kırmızı et fiyatlarında bir artış oldu. Kesime daha az hayvan gönderilince orada küçük bir sıkıntı oldu" ifadelerini kullandı.

CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

MERKEZ BANKASI AÇIKLADI: TÜRKİYE'NİN DIŞ BORCU 175 MİLYAR DOLAR

Merkez Bankası verilerine göre, Türkiye'nin kısa vadeli dış borç stoku, ocak ayında 2023 yıl sonuna kıyasla yüzde 0,2 azalışla 174,9 milyar dolar oldu.

BLOOMBERG HT TÜKETİCİ GÜVENİ ÖN ENDEKSİNDE SINIRLI ARTIŞ

Bloomberg HT Tüketici Güven Ön Endeksi Mart ayında bir önceki ayın nihai endeksine göre yüzde 0,24 oranında artarak 66,35 değerini aldı.

KONUT FİYAT ENDEKSİ OCAKTA YÜZDE 2,3 ARTTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE), Ocak 2024'te aylık yüzde 2,3 ve yıllık yüzde 68 artışla 1190 oldu.

HAZİNE 2 İHALEYLE YAKLAŞIK 14,2 MİLYAR LİRA BORÇLANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 tahvil ihalesiyle 14 milyar 162,2 milyon lira borçlanmaya gitti. İlk ihalede, 2 yıl (700 gün) vadeli, sabit kuponlu 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapıldı. İhalede basit faiz yüzde 42,89, bileşik faiz yüzde 47,49 oldu.

EURO BÖLGESİ'NDE ENFLASYON DÜŞTÜ

Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon şubatta yüzde 2,6 oldu. Piyasa beklentileri, şubatta Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyonun yüzde 2,6, aylık enflasyonun da yüzde 0,6 olması yönündeydi. Veriler piyasa beklentileriyle aynı seviyede gerçekleşti.

4 KİŞİDEN BİRİ YARDIMA MUHTAÇ

AKP döneminde yoksul vatandaş sayısı hızla yükseldi. Sadece 2023’te 2.3 milyon kişi daha geçinebilmek için sosyal yardımlardan yararlanmak zorunda kaldı.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS: FİLİSTİNLİLERİN ZORLA MISIR'A GÖNDERİLMESİ KABUL EDİLEMEZ

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve İtalya, Avusturya, Belçika, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) liderleriyle Mısır'ı ziyaret eden Miçotakis, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Gazze'deki durumdan derin endişe duyduğunu belirten Miçotakis, "Bir an evvel ateşkes sağlanması ve rehinlerin serbest bırakılmasına yönelik çağrımı tekrar ediyorum" dedi. Miçotakis, İsrail'in Gazzelileri Mısır tarafına sürme politikasına değinerek, "Filistinlilerin zorla Mısır'a gönderilmesi kabul edilemez" diye konuştu.

TRAFİK CEZALARINDA BÜYÜK ARTIŞ: 2024 BÜTÇE HEDEFİNİN DÖRTTE BİRİ 2 AYDA TOPLANDI

Geçen yıl ocak- şubat döneminde 1 milyar 924 milyon TL toplanan trafik cezalarından bu yıl aynı dönemde 5 milyar 465 milyon TL’lik gelir elde edildi. Trafik cezalarındaki artış enflasyonu da katladı. Cezalar yüzde 183'lük artışla TÜİK'in açıkladığı 67,07'lik resmi TÜFE oranının da yaklaşık üç katı oldu. Böylelikle 2024 bütçe hedefi olan 20 milyar 527 milyon TL'nin dörtte biri sadece Ocak-Şubat döneminde toplandı.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

FİDAN'DAN IRAK'IN PKK'YI ÜLKEDEN ÇIKARMA PLANINI DEĞERLENDİRDİ: PKK KENDİLERİNİ MİSAFİR EDEN ÜLKELERİN DÜŞMANI YASAKLI ÖRGÜT İLAN ETTİLER

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin dış politikadaki yol haritasını CNN Türk'te katıldığı Gece Görüşü programında anlattı. Fidan, Irak'ın PKK'yı Bağdat'tan çıkarma planına ilişkin olarak, "PKK tam da Irak'taki karışıklıktan faydalanarak meydan genişletmiştir. PKK, Türkiye'de 1 cm kare bile toprak kontrol edemiyor. Suriye ve Irak'ta daha geniş yer teşkil ediyor başkalarının desteğiyle. Bu şunu gösteriyor, aslında PKK kendilerini misafir eden ülkelerin düşmanı. Bu noktada bana zarar veriyor daha fazla Irak'a zarar veriyor Suriye'ye zarar veriyor. PKK'yı yasaklı örgüt ilan ettiler. Bu fevkalade önemli." dedi.

AB YÜKSEK TEMSİLCİSİ: GAZZE ARTIK BİR AÇIK HAVA HAPİSHANESİ DEĞİL, AÇIK HAVA MEZARLIĞI

Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze'nin artık bir açık hava hapishanesi değil, bir açık hava mezarlığı olduğunu söyledi.

ABD BAŞKANI BİDEN VE İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU, 1 AY SONRA İLK KEZ TELEFONDA GÖRÜŞTÜ GÜNDEM REFAH'A KARA OPERASYONU VARDI

ABD Başkanı Joe Biden, telefonda görüştüğü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, İsrail'in Refah'a yönelik "kapsamlı bir kara operasyonu" düzenlemesi konusundaki "derin endişelerini" dile getirdi.

ERDOĞAN'DAN PUTİN'E TEBRİK TELEFONU: UKRAYNA'DA MÜZAKERE MASASINA DÖNÜLMESİ İÇİN KOLAYLAŞTIRICI ROLÜ OYNAMAYA HAZIRIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonda görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Putin'i seçim zaferinden dolayı tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüşmede, Türkiye'nin, Ukrayna'da müzakere masasına dönülmesi konusunda her türlü kolaylaştırıcı rolü oynamaya hazır olduğunu ifade etti.

PUTİN'DEN BATI'YA UYARI: NATO-RUSYA ÇATIŞMASI 3. DÜNYA SAVAŞI'NA GÖTÜRÜR

Rusya'da beşinci kez devlet başkanlığı seçimlerini kazanan Vladimir Putin Batı'yı, Rusya ile ABD liderliğindeki NATO askeri ittifakı arasında doğrudan bir çatışmanın Üçüncü Dünya Savaşı'na bir adım kalması anlamına geleceği konusunda uyardı.

TRUMP’TAN TEHLİKELİ SÖZLER: “KAZANAMAZSAK ÜLKE KAN GÖLÜNE DÖNER”

Donald Trump, otomobil fabrikalarının kapandığı Ohio’dan Çin lideri Xi Jinping’e seslendi: “Biliyorum, arkadaşız ama eğer Meksika’ya devasa araba fabrikaları kurarsan, Amerikanları istihdam etmezsen bunlara %100 vergi koyacağım.” Trump, seçimleri kaybederse olacaklardan bahsederken ise tehditkardı: “Seçimleri kazanamazsak, ülke kan gölüne döner. Ve bu ülkede bir daha seçim olmaz”

AB KONSEYİ, UKRAYNA'YA ASKERİ YARDIM FONUNA 5 MİLYAR EUROLUK DESTEĞİ ONAYLADI

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Rusya ile savaşan Ukrayna'ya askeri yardımlar için kullanılan fonun 5 milyar euro artırılacağını duyurdu.

ÇETELERİN BAŞBAKAN’I İSTİFA ETTİRDİĞİ HAİTİ’DE YAĞMALAR BAŞLADI

Haiti çete şiddeti dalgasıyla yaşadığı kaosu henüz atlatamadı. Bazı hükümet ve yardım kuruluşları hafta sonu hükümet tesislerinin ve yardım malzemelerinin yağmalandığını bildirdi. UNICEF’e göre, Haiti’de her 3 çocuktan 2’si insani yardıma muhtaç.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.