Hasan Karal: Fakirleşme Dahada Hızlanacak

Print
Haber Tarihi : 28.03.2024 16:08
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, AK Parti’nin kendi içindeki başarılı kadroları tasfiye etmesi sonucu ülkenin bu duruma geldiğini belirterek, “Türkiye, içinde bulunduğu bu sıkıntılı ortamdan, ehliyetli ve liyakatli kadroların iş başına gelmesiyle başarılı çıkacaktır. Mevcut anlayışla, iktidarın ortaya koymuş olduğu bu performansla milletimizin fakirleşmesi ne yazık ki çok daha hızlanacaktır.” dedi.

Hasan Karal: Fakirleşme Dahada Hızlanacak
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Milletvekili Hasan Karal, Rize’de düzenlenen iftar programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Hasan Karal, Genel Başkan Babacan’ı memleketinde ağırlamaktan ve Rizelilerle buluşmasına vesile olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Ali Babacan liderliğinde Türkiye’yi ‘fellik fellik’ dolaştıklarını belirten Milletvekili Karal, Türkiye’nin içinde bulunduğu problemli atmosferden, insanların çektiği çilelerden kurtulması için vatandaşları bilinçlendirmeye ve aydınlatmaya çalıştıklarını belirtti. 

“Her bölgede pırıl pırıl, birbirinden kaliteli adaylarımız var”
Genel Başkan Ali Babacan ile birlikte Doğu ve Orta Karadeniz seçim çalışmaları kapsamında Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt programlarını gerçekleştirdiklerini kaydeden Karal, “Cansiperane bir şekilde kendimizi ortaya koyduk, büyük bir mücadele veriyoruz. 31 Mart seçimlerinde, bu kadar iş bilmez kadroların iş başında olduğu ülkemizde tamamen bozulan, yerinden oynamış bu sistemin çarklarının tekrar yerine getirilebilmesi için, yeniden ihya, imar ve inşa olabilmesi için, çekidüzen vermesi için hükümete bir ikaz göstermek, bir uyarı yapmak gerekiyor. Bu seçimlerde sizlerden ricamız budur. Bu seçim, bizim DEVA Partisi olarak girdiğimiz ilk resmi seçim. Gittiği her yerde çok büyük teveccüh ve sevgiyle karşılanan Genel Başkanımızın liderliğinde ilk defa kendi amblemimizle, kendi logomuzla seçimlere giriyoruz. Her bölgede pırıl pırıl, birbirinden kaliteli adaylarımız var. Bu seçimde, bize en güzel desteği vereceğinize yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

“Ak Parti ne zaman kendi içindeki başarılı kadroları tasfiye etti, işte ülkenin geldiği durum ortada”
Karal, konuşmasında yaşanan ekonomik sorunlara da değindi. Ali Babacan’ın ekonominin başında olduğu dönemlerde Türkiye’nin altın yıllarını yaşadığının altını çizen Karal, liyakatsız kadrolar dolayısıyla bugün vatandaşların her geçen gün fakirleştiğine dikkat çekti. Karal, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Türkiye’de uzun yıllar ekonomiyi yönetmiş Sayın Genel Başkanımızın öncülüğündeki ekonomik kadronun, ülkemize sağlamış olduğu başarılarıyla hep övünmüştük. Ama ne zaman ki Ak Parti kendi içindeki ehliyetli, liyakatlı ve başarılı kadroları bir bir tasfiye etti veya gerçek başarı öyküsünün sahipleri, kendilerine bu kadrolarda yer bulamadı, işte Türkiye’nin geldiği durum ortada. Ülkemiz iyiye gitmiyor, her geçen gün fakirleşiyor. Dış politikada, ekonomide, hukukta, adalette, sosyal politikalarda her anlamda her geçen gün geriye gidiyor.”

“Ülkemizin yeniden bir sıçrama yapmasına, şahlanmasına liderlik yapacak olan Ali Babacan’dır”
Milletvekili Karal, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu sıkıntılı ortamdan, ehliyetli ve liyakatlı kadroların iş başına gelmesiyle başarılı çıkacağını vurguladı. Mevcut anlayışla, iktidarın ortaya koyduğu performansla milletin fakirleşmesinin daha çok hızlanacağını sözlerine ekleyen Karal, “Bunun için önümüzdeki genel seçimlerde inşallah ehliyetli, liyakatlı ve işi bilen kadroların yönetime geçmesi gerekiyor. Erozyona uğramış ekonomi, insan hakları, hukuk, adalet, kalkınma gibi temel konular başta olmak üzere ülkemizin yeniden bir sıçrama yapmasına, yeniden şahlanmasına liderlik yapacak olan Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde nice güzel günler göreceğiz.” şeklinde konuştu.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.