TTSO Başkan Adayı Çelebi Projelerini Anlattı

Print
Haber Tarihi : 14.10.2022 19:17
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

TTSO Başkan Adayı Erkut Çelebi,yeni döneme ilişkin açıklamalar yaptı

TTSO Başkan Adayı Çelebi Projelerini Anlattı
TTSO Başkan Adayı Erkut Çelebi, yeni döneme ilişkin açıklamalar yaptı. Mevcut yönetimin hiçbir yatırım yapmadığını sadece projeler üzerinden algı yarattığını söyledi. Seçimi kazanmaları halinde iş insanlarının önünü açmak adına yurt dışında bazı ülkelerde oda olarak ofisler açacaklarını söyledi.

O MERKEZ BOMBOŞ... 

TTSO mevcut yönetiminin Biyoteknoloji Merkezi’nde kokulu üzümden krem ürettiği iddiasını “Aldatıcı” bir algı olarak nitelendiren Çelebi, “Bina bomboş. Laboratuvar falan hiçbir şey yok. Şu an o bina kapalı. Avusturya’da bir laboratuvarda krem ürettirmişler. Bomboş binanın önünde sepetin içine üzüm ve krem koyup, ‘Siyah üzümden krem ürettik’ diyorlar.” diye konuştu. 

ÜYELER ALDATILDI 

Bunun bir fiyasko olduğunu kaydeden Çelebi, “İlginçtir ama hiçbir gazeteci arkadaş içeriye girip cihaz var mı çalışan var mı? diye bakmamış. Trabzon’a ve odaya yakışmayan bir durum. Tamamen üyeleri aldatmak için yapılan bir olay. Şu an orası bomboş ve kapalı.” dedi. Çelebi, Kapalı Devre Balık Yumurtası Tesisinin de başlatılamadığını, arazide sıkıntılar yaşandığını sözlerine ekledi.

YATIRIM ADASINI HEMEN YAPACAĞIZ 

  TTSO yönetimi üye işletmeler konusunda bilgi vermemeye Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nu gerekçe gösteriyorlar. Oysa ki başka illerin TTSO’larında böyle bir uygulama yok. Ama kendi ekiplerinin tamamına bu bilgileri veriyorlar. Peki Kişisel Verileri Koruma Kanunu bu durumda ne oldu? Bu önemli bir haksızlık ve durumu bütün işletmelere buradan şikayet ediyoruz. Ulaştıklarımıza durumu izah ettik. Ulaşamadıklarımız varsa kusura bakmasınlar. Mevcut yönetimin neler yaptığı neler yapamadığı ya da neleri doğru, neleri yanlış yaptığı konusunda görüş beyan etmek istemem. Çünkü bizim yapmayı planladığımız tüm çalışmalar yapılmamış ya da eksik kalmış demektir. Biz olması gerektiğine inandığımız işleri yapmaya talibiz. Örneğin Yatırım Adası. Trabzon vizyonu, sanayisi ve ticareti için çok önemli. Önceliğimiz yatırım adası çalışmalarını hemen başlatıp bitirmek olacak. 

STRATEJİK PLANI GÜNCELLEYECEĞİZ 

  2017-2020 yılları için yapılan sonrası için yapılmayan stratejik planı güncelleyeceğiz. Odamızın son 2 yılda stratejik planı olmaması çok acı bir gerçek. Trabzon için oluşturduğumuz Stratejik Vizyon Planı için çalışmalara başladık. İlk iş olarak bunu devreye alacağız, üyelerimizin ve şehrimizin istifadesine sunacağız. Odamızın başlatmış olduğu fakat uzun yıllardır tamamlayamadığı projeleri sonuçlandıracağız. Sil baştan yapmadan ayrıştırmadan ilerleyeceğiz. Her komisyon üyemizle beraber yılda en az 2 kere toplanıp görüş alışverişinde bulanacağız. Üyelerin projeler üretmesini isteyip daha sonra meclisimizle ve yönetim kurulumuzla değerlendireceğiz. Ticaret odasında çok ağır işleyen muhasebesel ve evraksal kısımları daha nezih ortamlarda yapılmasını sağlayıp hızlandıracağız. 

TESCİL ÜCRETLERİNİ NORMAL SEVİYEYE ÇEKECEĞİZ

  Odamızda tescil ücretleri diğer odalara göre çok yüksek. Bunları daha normal seviyeye çekeceğiz. Odamız para kazanmak için değil, üyelerimize hizmet için vardır.Bölgesel Kalkınmanın öne çıkması, buna yönelik üretime dayalı sanayi hamlesinin geliştirilmesini - çoğaltılmasını sağlayarak istihdamı artırmaya çalışacağız. Burada büyük - küçük, ilçe - merkez ayırmadan herkes ulaşacağız. Biz üreten, paylaşan çok genç ve dinamik bir ekip oluşturduk. Sektör bazlı, komite bazlı 3 yıldır yoğun biçimde çalışarak Trabzon'un sorunlarını tespit ettik. Göreve geldikten sonra bunları çözmek için yoğun bir çalışma başlatacağız. 

TURİZMİ 4 MEVSİM CANLI TUTACAĞIZ 

  Turizm sektöründe artık bir milyar doları aşkın rakamlar konuşuluyor. Sektörün bu kadar arka planda bırakılmasının önüne geçip işin ehli ekiplerle, Trabzon turizmini 4 mevsim canlı tutma çalışmaları yapacağız. Turizm çok önemli, bu şehrin ve ticaret yapan üyelerimizin büyük gelir kaynağı. Bunu daha üst noktalara taşımak için stratejiler geliştireceğiz. 

YENİ PROJELER ÜRETECEĞİZ

  Bölgemizde yetişen ürünlerin tanıtılması için fuarlar düzenlenecek. Uzun süredir fuar düzenlenmeyen Trabzon fuar merkezi haline getirilecek. Mevcut binamız ihtiyaca cevap vermiyor. Ferah çalışma alanları, geniş salonları, kapalı-açık otoparkları, sosyal tesisleri olan yeni bir tesis yapılacak. Sanayi ve ticari kuruluşlarımızı tüm Türkiye’de tanıtacak, işletmelerin izin verdiği bilgilerine elektronik ortamda rahatlıkla erişilebilecek sistem kurulacak. İşletmelerin gerekli evrakları online alabilecekleri teknolojik alt yapı oluşturulacak. İş dünyası ile daha fazla iletişim, daha fazla paydaşlık sağlanacak. Şehrin vizyonuna uygun yeni projeler üretilip üyelerimizle değerlendireceğiz. KTÜ, Trabzon Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle TTSO işbirliği artırılacak, projeler üretilip hayata geçirilecek. Üyelerin sürekli ilişki kurularak onore edilmeleri, her etkinlikten haberdar edilmeleri sağlanacak. 20 yılını, 40 yılını dolduranlara özel üyelik ve ödüller verilecek.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.