Pendik'te Ali Baba Cemevi'ne saldırı

Print
Haber Tarihi : 14.08.2021 21:28
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

İstanbul Pendik'te bulunan Ali Baba Cemevi'ne kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi.

Pendik'te Ali Baba Cemevi'ne saldırı
İstanbul Pendik'te bulunan Ali Baba Cemevi'nin arka penceresi gece yarısı kimliği belirsiz kişiler tarafından kırıldı. Saldırının Alevilerin 'Yas-ı Matem' ayı olarak nitelediği Muharrem Ayı'nda gerçekleşmesi toplumsal fay hatlarına yönelik provokatif saldırı olarak algılandı.

Saldırıyı Facebook hesabından duyuran Tahir Aslandaş Dede, "Bu gece İstanbul/ Pendik'te Ali Baba Sultan Cemevi'nin arka penceresi kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kırılarak Cemevi'ne saldırı yapılmıştır. Gereken araştırma ve inceleme yapılmaktadır" dedi.

HDP'Lİ KENANOĞLU: AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu da saldırıyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada İstanbul Valiliği'ni etiketleyerek, "Pendik’te Ali Baba Cemevi'ne gece saldırı düzenlenmiş. Her bir sokağın kameralarla izlendiği bir ortamda umarım 'tespit edemedik' demeyeceksin. Tespit edemediklerinizin 'bilgi dahilinde' yapılan işler olduğunu biliyoruz. Açıklama bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.