O Olayda Soylu'dan geri adım

Print
Haber Tarihi : 02.04.2022 18:19
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

İçişleri Bakanı Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni yayımlanan personel atama yönetmeliği ile ilgili değişiklik yapılacağını duyurdu. 

O Olayda Soylu'dan geri adım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni yayımlanan personel atama yönetmeliğine gelen çok sayıda tepkinin ardından değişiklik yapılacağını açıkladı. Yapılacak düzenleme ile dörde çıkarılan atama bölgeleri tekrar doğu ve batı şeklinde ikiye ayrılacak.


Bakan Soylu, ilk sahurunu Mamak Tuzluçayır Şehit Erkan Serdar Sallar Polis Merkezi Amirliğinde görevli polis ve bekçilerle yaptı. Burada Soylu polis atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hakkında "Doğuyu bir bölge, batıyı bir bölge olabilecek şekilde çalışmanın Emniyet Genel Müdürümüz, ilgili arkadaşlarımız tarafından yapılması hususunda karara vardık" şeklinde konuştu.


'İHTİYACA YÖNELİK YERLERE DE ELBETTE TAYİN YAPILACAK'


Soylu, şunları söyledi:


"Doğu ve Güneydoğu'da iki yıllık, üç yıllık şark görevlerinde düşmeler yaptık. Özellikle ikinci şark görevlerinde sene olarak da az olmasına rağmen oralarda da bir ve iki yıllık, genellikle bir istisnai olarak da iki yıllık düşümler söz konusu. Bu, attığımız adımın bir yeniliğiydi. Orada önemli bir şey daha söz konusuydu, o da şu, iki şark vardı zaten. O iki şarktan doğuyu ikiye böldük, batıyı da ikiye böldük kendi içerisinde. Arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler ve bu çerçevede daha neler yapılabilir diye konuşulduğunda şöyle bir şey daha ortaya çıktı, doğuyu bir bölge, batıyı bir bölge olabilecek şekilde çalışmanın Emniyet Genel Müdürümüz, ilgili arkadaşlarımız tarafından yapılması hususunda karara vardık. Yine ihtiyaca yönelik yerlere elbette ki tayinler yapılacak. Çünkü bazı illere gidilmekten imtina ediliyor ama oraların güvenliği de bizim sorumluluğumuz içerisinde. Bütün bunu sağlayabilecek bir adımı da inşallah atacağımızı düşünüyoruz."

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.