Milletvekili Cora önemli açıklamalar

Print
Haber Tarihi : 18.06.2022 11:54
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Trabzon'da basın mensupları ile kahvaltıda buluşan Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Cora önemli açıklamalar
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek istişare gerçekleştirdi. Milletvekili Cora, “Yaz ayların çok yoğun bir programımız olacak. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla diyalog halindeyiz. Her hemşehrimizin sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza dokunabileceğiniz çalışmalar ortaya koymamız lazım. 7 yıldır milletvekiliyim. 7 yol önce 3 yıl önce konuştuğumuz birçok şeyi bilgin konuşmuyoruz. Tedarik zincirlerinin koruğu bir süreçten geçiyoruz. Çin’de kömür var. Kömür üzerinden belirlediği rakamla tüm kömür fiyatlarını etkiliyor. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı devam ediyor. Enerji fiyatları bizi iki türlü etkiliyor.

HİÇBİR YATIRIMDAN GERİ DURMADIK

Türk ekonomisi ciddi bir sarsıntı içindedir. Tedbirler almalıyız. Çözümler üretmeliyiz. Buna rağmen birçok yatırımımız sekteye uğramadı. Daha çok teşviklerle üreticimizin çiftçimizin yanında yer alacağız. Maliyetler arttı ama maliyetlerle birlikte fiyatlarda artmış olacak. Dünya oluşan enflasyonist ortamın zararlı olduğunu anlayınca durulma olacaktır. Devletin sürekli müdahale ile piyasa ekonomisini düzene sokmak mümkün olmaz. Hiçbir yatırımdan geri durmadık. Tüm bunlara rağmen 250 milyar dolara yakın ihracat söz konusu. Olumlu gelişmeler de var. Dar gelirlerinin etkilendiği ekonomik krizin içindeyiz. Çözüm yollarını biz biliyoruz. Acele kararlar alıp bu krizi derinleştirmemeliyiz.” Dedi.

BAKAN VARANK MÜJDELERLE GELECEK

Şehre yönelik de açıklama yapan Cora, “Trabzon’la ilgili yatırımlarla ilgili çalışmalar sürüyor. Trabzon’a yakın bir ilgi söz konusu. İnşallah yakın bir zamanda güzel açıklamalar yapacağız. Sanayi Bakanımıza ziyaret ettiğinde Trabzon’a yakın ilgisi olduğunu gördük. Bayramda Trabzon’u ziyaret edecek. Müjdeler verecek biz bunun işaretini aldık. şehirdeki yatırımlarda hiçbir kesinti olmayacak. Şehir Hastanesi önce yavaşladı ve sonra Sağlık Bakanlığıyla fiyat konusunda anlaşma sağlanamadığı sağlık Bakanlığı tasfiye yolunu seçtik tasfiye oluru imzalandı. 40-45 gün içinde yeniden ihale edilecek. Sorun aşılınca yeniden devam edecek. 2023’ün sonlarına doğru şehir hastanesi açılacak.” diye konuştu.

KTÜ’ye Maliye bakanlığı ile görüşüp ek kaynaklar gönderdik. İnşallah çocuk hastanesini de bitireceğiz. 
Kırsalda elektrik yoktu. Toplu aboneliklerin bireysel aboneliklere dönüştürülmesi için genelge yayınlattık. Toplu aboneliklerin bireysel aboneliğe dönüştürülmesinin önüne geçtik. Yaylalarda hayvancılığın geliştirilmesi için hazırladığımız yasa teklifinin lobisini yapıyoruz. Her alanda dokunuşlarımız var.” diye konuştu.

“Türkiye’deki en önemli sorun ekonomik kriz. Nüfus az boz bir nüfus değil. Çözüm yolları nedir?” 
Bütün çalışma takvimimiz bu sorunu gidermeye yönelik. Sağlıkçılar İÇİN önemli bir adım attık. Önümüzdeki süreçte yine çalışan kesime yönelik olarak 3600 ek göstergelerde değişiklik gösteren bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Ek göstergelerde değişikliğe gideceğiz. Biz milletin parasını milletten kıskanan bir yaklaşım içinde olmadık. Bu krizi en az zararla atlatacağı şekilde çalışıyoruz. Her bir ekonomik kesimler içine adımlarımızı atıyoruz. Kamuda tasarrufları önceleseniz gerekiyor. Seçime 11 aylık süre kaldığı İÇİN çok daha ağır tedbirleri uygulamakta zorlanıyor bu bir gerçek. Hepsini plan dahilinde hayata geçirmeye çalışıyoruz.” diye Konuştu.  Sağlık Bakanlığı şehir hastanesi için 45 gün sonra ihale ilanına çıkar. 


 
YENİ HAVALİMANI İÇİN TRABZONSPOR’UN TESİSLERİ KAMULAŞTIRILACAK MI?

Yatırımlarla ilgili de süreci anlatan Milletvekili Cora, “Mega projelerimiz Güney çevre yolu, Gümüşhane Trabzon arası yeni yol,  demiryolu, şehir hastanesi ikinci üniversite...

Hepsinde bir somut adım atıldı. Trabzon Gümüşhane arası Zigana Yolu bu yıl sonunda bitecektir. Yatırım Adası yatırım sürecindedir. Öyle firmalar var ki bize reelim edin bize bırakın diyor. Yabancı yerli bunu diyen bar. Büyükşehrimizle istişare edip karar vereceğiz .
Yeni havalimanı yatırım programına dahil edildi. Mehmet Ali Yılmaz tesislerinin önünde sondaj çalışmalarına başladı. Yap işlet devret sistemiyle de yapılabilir. Yeni havalimanını bu dönem içinde yapmamız lazım. Trabzonspor tesislerini Trabzonspor’un rızası dışında kamulaştırmamız olmaz. Ancak her seçenek hala masada. Deniz dolgusu da öngörülüyor. Rantablsa yapılabilir. Mehmet Ali Yolmaz Tesislerini kapsayacak mı zaman içinde ortaya çıkacak. Trabzonspor’un bu konudaki tepkisini üzüntüyle karşıladık. 

Trabzon Üniversitesinde yeni fakültelere ihtiyacımız var. Tıp Fakültesi olmasının gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

DEMİRYOLU BİR ZARURİYETTİR

Demiryolu ile ilgili de açıklama yapan Milletvekili Cora, “Demiryolu ile ilgili bir adım attık. Projesini ihale ettik. Projesi tamamlandı bitti. Yatırım programına alıp yapım süreci başlayacak. Erzincan’a bağlanacak diğer harlara bakınca güneydoğuyu Karadeniz’e, Karadeniz'e Kafkaslara bağlayacak bir proje. Bölgeye ekonomik seviye atlatacak. Rantabl olmadığınla kanaatinde değilim. Demiryolu bir zaruri yettir. Türkiye Avrupa’nın ciddi bir tedarik zinciridir. Demiryolu da önemlidir. Demir yolunu sürekli gündemde tutmalıyız. Cumhurbaşkanımız Trabzon’a söz verdi. Verdiği her sözü tutan bir liderdir. Ben uzun bir süre milletvekilliği yapmayı planlıyorum.

AKÇAABAT GEÇİŞ YOLU BU YIL İÇİNDE BAŞLAYACAK

Türkiye’de en büyük trafik yoğunluğu olduğu yerlerden biri Akçaabat. Bu bilimsel olarak takip ediliyor. Sorunu çözmek için Akçaabat Geçiş yolu adı altında ihalesini gerçekleştireceğiz. Aslında Güney Çevre Yolu’nun birinci etabı olacak. Onun da bu yıl içinde yapımına başlanacak. Projesi tamamlandı. 
Mega projeleri biz bir seçim döneminde başlanacak tamamlanacak şekilde ifade etmedik. Bu şehrin bir vizyonudur. Bu bize verilmiş bir ödevdir.

TRABZON İÇİN DEMİRYOLU BİR ZARURİYETTİR

Demiryolu ile ilgili de açıklama yapan Milletvekili Cora, “Demiryolu ile ilgili bir adım attık. Projesini ihale ettik. Projesi tamamlandı bitti. Yatırım programına alıp yapım süreci başlayacak. Erzincan’a bağlanacak diğer hatlarla bakınca güneydoğuyu Karadeniz’e, Karadeniz’i Kafkaslar’a bağlayacak bir proje. Bölgeye ekonomik seviye atlatacak. Rabtabl olmadığınla kanaatinde değilim. Demiryolu bir zaruriyettir. Türkiye Avrupa’nın ciddi bir tedarik zinciridir. Demiryolu da önemlidir. Demir yolunu sürekli gündemde tutmalıyız. Cumhurbaşkanımız Trabzon’a söz verdi. Verdiği her sözü tutan bir liderdir. Ben uzun bir süre milletvekilliği yapmayı planlıyorum.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.