İYİ Parti'nin Kızılay talebine ret

Print
Haber Tarihi : 01.03.2023 20:45
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

İYİ Parti’nin “Kızılay’ın kuruluş amacından uzaklaşmasının nedenleri ve sorunların tespit edilmesi” amacıyla verdiği Meclis araştırma önergesinin bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti'nin Kızılay talebine ret
İYİ Parti, 'Kızılay’ın kuruluş amacından uzaklaşmasının nedenleri araştırılsın, sorunlar tespit edilsin' dedi AKP ve MHP reddetti.

İYİ Parti’nin “Kızılay’ın kuruluş amacından uzaklaşmasının nedenleri ve sorunların tespit edilmesi” amacıyla verdiği Meclis araştırma önergesinin bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Önergenin gerekçesini açıklayan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, şunları söyledi:

“Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketini yaşıyoruz. Acımız sonsuz, kederimiz dinecek gibi değil. Üstelik bu acımızı AK Parti'nin her biri başlı başına rezalet ve skandal olan yönetimi daha da keskinleştiriyor. Elektrikler olmadığı için ölen çocuklar ve günlerce geciken müdahaleler yüzünden duymaktan imtina ettiğiniz utanma duygusu milletimizi daha da öfkelendiriyor.

Depremle yıkılmış şehirlerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde ve köylerimizde tam 3 hafta geçmesine rağmen hala çadırlar kurulamamış çadırlardan konteynerlere geçilememiştir. Başta hijyen olmak üzere en temel sağlık ihtiyaçları dahi karşılanamamıştır. Ortaya çıkan bu acı durum insanlarımızı isyan duygularına sürüklemiş ancak siz bu isyan duygularını anlamak yerine insanımıza hakaretle cevap vermeyi tercih ettiniz.

“KIZILAY VE SİZLER MİLLETİN YARDIM VE DAYANIŞMA İNANCINA DA ZARAR VERDİNİZ”

Yaşadığımız doğal afeti değil Cumhuriyetimiz belki de tarihimizin en büyük felaketi kılan sizin 20 yıllık iktidarınızın başarısız sonucudur. Kızılay ve sizler milletin yardım ve dayanışma inancına da zarar verdiniz. Bunun en büyük sorumluları içerisinde yapılan her türlü hatayı alkışlayan ve olur olmaz her karara da parmak kaldıran Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri de sorumludur.

Biz asıl tıynetini son 10 yıldır giderek artan şekilde ortaya koyan bir kötü yönetimle değil esasen bir kötülük yönetimiyle karşı karşıyayız. Aslında bu kötülük zihniyetinin temel sebebi Cumhuriyet kurumlarına karşıtlık ve Cumhuriyet kurumlarının yok edilmesine dair tutumdur. Türk Hava Kurumu’nda neyi yaşıyorsak şimdi Kızılay’da da aynı şeyi yaşıyoruz. Mevcut otokratik ucube tek adam rejimi ne yazık ki 12 Eylül 2010’dan başlayan referandumlar süreciyle ülke ve millet olarak bizi çok ağır sonuçlara maruz bıraktı.

12 Eylül 2010’dan itibaren karşılaştığımız başlıca olaylar: 15 Temmuz hain kalkışması, dayanılmaz hayat pahalılığı, bozulan şehirler, artan uyuşturucu kullanımı, yolsuzluk ve usulsüzlük ve Suriye sığınmacıları felaketi. Bunların hangisinin milletimizin genel iyiliğine hizmet ettiğini söyleyebilirsiniz? Sistematik ve kasıtlı olarak içten içe çürütülmüş ve ülkemizi kurumsuzlaştırmayla karşı karşıya bırakmış bir yönetimle karşı karşıyayız.

Bizim eskiden bir Kızılay’ımız vardı. Her zor günümüzde yanımızda bulunur, milletimizin gözbebeği olan kurumların başında gelirdi. Doğal felaketlerde kendiliğinden harekete girerdi. Ticari olan hiçbir faaliyetle ilişkisi yoktu. Milletimizin kalbinde yer eden bu yardım ve dayanışma kurumumuz maalesef kötülük rejiminin şimdi çıkarlarına hizmet eden bir paravan kuruluşa dönüştürüldü. Başkent elektriğin, Kızılay’a 8 milyon dolarlık bağışı, Kızılay’dan Ensar Vakfı’na aktarıldı ve oradan da TÜGVA’ya aktarıldığı ifade ediliyor. Bu gösteriyor ki Kızılay tam bir para aklama operasyonunun aleti haline getirilmiş.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.