İstifa eden AK Partili başkan konuştu

Print
Haber Tarihi : 18.05.2021 19:09
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Nevşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden AK Partili Rasim Arı, partisine çok sert sözlerle tepki gösterdi.

İstifa eden AK Partili başkan konuştu
Nevşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden AK Partili Rasim Arı, partisine çok sert sözlerle tepki gösterdi. Arı, ''FETÖ artıklığı yapmayın. Bunlar FETÖ taktiğidir'' ifadelerini kullandı. Geçmiş döneme dair konuşan Arı, yolsuzluklara da değinerek, "Parke taşlarına verilen paraları konuşayım mı? Belediye binasına verilen parayı konuşayım mı?" dedi.

Sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Arı, ''Bana kumpas kuranlar şimdi birbirlerini satmaya başladılar. FETÖ artıklığı yapmayın. Bunlar FETÖ taktiğidir" dedi. Geçmiş döneme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Arı, yolsuzluklar yapıldığını söyledi. Arı, "Ben gediğimde belediyenin parası yoktu. Konuşayım mı illa? Parke taşlarına verilen paraları konuşayım mı? Belediye binasına verilen parayı konuşayım mı?" ifadelerini kullandı.


"Bayramlık ağzımı açtırmayın"

Fake hesaplardan kendisi ve ailesi hakkında çeşitli iftiralar atan kişileri tespit ettiklerini ve 1 milyonluk tazminat davası açtıklarını belirten Rasim Arı, “Sakın ola benim bayramlık ağzımı açtırmayın. Benim bayramlık ağzımızı açtırırsanız, siz girecek delik ararsınız. Sizin gibi kahpece iftiralar da atmam. Siz nasıl insanlarsınız, Müslüman mısınız? İftiranın acısını ödeyeceksin. Şimdi tamamı birbirini satmaya başladı” dedi.

"Her atılan adımı kontrol edeceğim"

Yolsuzluğun, haksızlığın döndüğü belediyeyi düzene soktuğunu ifade eden Rasim Arı, ''Belediye başkanlığına geldiğimde 89 milyon olan borç 10 milyona indi. Geldiğimde kasada 700 bin lira vardı. Bıraktığımda 12 milyon 589 bin lira para vardı. Belediyede düzensizlik nasıl olur size öğreteyim mi? Yapılan bir pazar yerinin müteahhidi bırakıp kaçıyor. 10 yıldır bankada bekletilen 480 bin liralık bir teminat mektubu vardı. Bundan kimsenin haberi yok. O dönem yalvara yakara 480 bin lirayı belediyeye aldı. İdare edilemeyen düzensiz belediye böyle olur. 2004 ve 2009 yılları arasında TEDAŞ'a borç ödenmemiş ve 6 milyonluk borç 24 milyona çıkmış. İlgilenilmeyen belediye öyle olur. Sistem kuruldu, eğer beğenmiyorsanız gidersiniz bilenler gelir. Siz benim belediye meclis üyelerimdiniz. Belediyeye gelseydiniz bilirdiniz. Bugüne kadar iyi niyetimi muhafaza ettim. Ama bu dakikadan itibaren her atılan adımı kontrol edeceğim. Yönetim şimdi sizde benim bir haksızlığım varsa verirsiniz savcılığa. Fake hesaplarla operasyon yapmayın'' dedi.


"FETÖ artıklığı yapmayın, bunlar FETÖ taktiği"

Arı, ''Vatandaşa gidip 140 gün boyunca elini ayağını öptüm. Vatandaş bana oy verdi, size oy vermedi. Benim seçildiğim bir yerde hiçbir zorluğa girmeden altın tepside bir belediye başkanlığı sundum. Bundan sonra benim bürokratımın benimle görüşmesi kadar daha doğal ne olabilir? Ben sağlık gerekçemle istifa ediyorum diyorum ama benim çalışma arkadaşlarım benimle diyaloğu kesiyor. Benimle iletişimi kesmeyen de tehdit ediliyor. Mesele merkez ilçe başkanımız Ferit Bey sen benim dostum değil miydin? Ertesi gün ne oldu da Rasim Arı'yı beğenme dedin. Bu nasıl bir vicdandır? Yarın birbirimizin yüzüne nasıl bakacağız? Bana kumpas kuranlar şimdi birbirlerini satmaya başladılar. FETÖ artıklığı yapmayın. Bunlar FETÖ taktiğidir. Yanında ders aldığınız için başka gariban insanları FETÖ'cü diye suçladınız'' ifadelerini kullandı.


Malvarlığını açıklama çağrısı
Bir sosyal medya kullanıcısının ‘Emlak Konutta kaç daireniz var' sorusu üzerine mal varlığını açıklayan Arı, ''Ben 2002 yılından beri devlet memuruyum. Üst düzey bürokratlık yaptım. Bunun yanında 21 ay belediye başkanlığı yaptım. Benimle birlikte belediyeciliğe başlayan memur, belediye başkanı, siyasetçi vs. hepimiz mal varlığımızı açıklayalım. Bu da yetmez hepimiz mal varlığını Nevşehir Belediyesi'ne bağışlayalım var mısınız? Hodri meydan, bağışlamayan namerttir. Sadece kendimizin mal varlığı değil, annemizin, babamızın, kardeşlerimizin ve diğer yakın akrabalarımızın da mal varlığını ortaya koyalım. Benim bir sayfa mal varlığım var'' diye konuştu.
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.