Hamsik şampiyonluğu anlattı

Print
Haber Tarihi : 07.05.2022 12:29
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Hamsik şampiyonluğu İtalyan basınına anlattı: Taraftarımızın önünde kupayı kaldıracağımız günü bekliyorum

Hamsik şampiyonluğu anlattı

38 yıl aradan sonra şampiyonluk sevinci yaşayan Trabzonspor'un Slovak yıldızı Marek Hamsik, tarihi şampiyonluğu İtalyan basınına anlattı. Tecrübeli yıldız, "Ligde 5 hafta geride kaldığında şampiyon olabilecek bir kadronun içinde yer aldığıma artık inanmıştım.Burada bayram bitmedi, daha şampiyonluk kupası ve madalyalarımızı alacağız taraftarlarımızın önünde. O günkü kutlamaları iple çekiyorum" dedi.

Trabzonspor'un Slovak yıldızı Marek Hamsik, Bordo-mavili takımın 38 yıl aradan sonra kazandığı tarihi şampiyonluk hakkında açıklamalarda bulundu.


İtalyan basınından Corriere dello Sport'a konuşan 34 yaşındaki dünya yıldızı, Trabzonspor forması altında yaşadığı şampiyonluğu anlattı.


Marek Hamsik'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:


"Şampiyon olduğumuz geceden çok keyif aldım. En az 20 dakika sahada taraftarlar arasında kaldım. Soyunma odasına en son ben dönmüş olabilirim. Sahadan ayrılmaktan zorlanıyordum


5. HAFTADAN SONRA ŞAMPİYONLUĞA İNANMIŞTIM


Trabzonspor'a imza attığımda takımın gücü hakkında fazla bir fikrim yoktu. Yöneticiler ve teknik direktörümüz şampiyon olabileceğimize inandıklarını söylediler ve doğruyu söylemek gerekirse onlar haklı çıktı. Ligde 5 hafta geride kaldığında şampiyon olabilecek bir kadronun içinde yer aldığıma artık inanmıştım.


TARAFTARIMIZIN ÖNÜNDE KUPAYI KALDIRMAYI BEKLİYORUM


Çok yakın bir arkadaşım bana, 'Trabzon'a gidelim' dediğinde onu kırmamıştım ancak merek ettiğim çok şey vardı. Martin Skrtel'le konuştum, bana çok şey anlattı. Bütün bunları burada tek tek yaşadım. Burada bayram bitmedi, daha şampiyonluk kupası ve madalyalarımızı alacağız taraftarlarımızın önünde. O günkü kutlamaları iple çekiyorum.


TRABZONSPOR'DA ETKİLEYİCİ BİR KURUMSAL YAPI VAR


Trabzonspor'da etkileyici bir kurumsal yapı var. Ailemi çok özledim. Ama çocukların Slovakya'daki okulları yüzünden onlar benden ayrı kalmak zorundaydı. Özel hayatınızdan bazı şeyleri feda etmeyi bilmelisiniz. Kovid'in patlak verdiği ikinci sezonda Çin'de durum daha zordu. Kovid-19 başladığında oradaydım ama bunu da olağanüstü bir tecrübe olarak görüyorum.


ABDULLAH AVCI SAYESİNDE TRABZONSPOR'A ALIŞTIM


Göteburg'la borcumu ödemek zorundayım. Orada çok az kaldım ve çok az oynadım. Beni coşkuyla karşıladılar. Avrupa Şampiyonası için bir takımla anlaşmak istedim ve onlar bana bu şansı verdiler. Sonra Trabzonspor'a geldim. Trabzonspor'a alışmam Abdullah Avcı sayesinde çok hızlı gerçekleşti. Benim, en iyi performansımı sergilememi sağladı. Pozisyonumu değiştirdi ve defansın önünde beni serbest bıraktı. Mevki konusunda hiçbir zaman fikir belirtmedim. Takımdan sorumlu olan onlar. Bizim işimiz onların taktiklerini sahada pratiğe dökmek.


MİLAN, İNTER VE JUVENTUS'TAN TEKLİF ALDIM


Milan, İnter ve Juventus'tan da teklif aldım ama Napoli'den sonra Serie A'da başka bir takımda forma giymek istemedim. En az 2-3 yıl daha futbol oynamak hedefim. Asla başka bir İtalyan takımında oynamam.


NAPOLİ BENİM İÇİN BİTMEYEN BİR AŞK


Napoli benim için bitmeyen bir aşk. Şampiyonluğa çok yaklaştığımız zamanlar da oldu, kupaya da yaklaştık. Napoli'ye mesajım asla vazgeçmeyin, o şampiyonluk gelecek. Bakın Trabzonspor bunu başardı. Napoli'deki hiçbir şeyi unutmadım, her şeyi saklıyorum: İtalya Kupaları, Süper Kupa, duygular, anılar... Hayallerimin ötesinde şeyler başardım. Ülkemde bu kadar seviliyor olmanın verdiği onurun ve mutluluğun bir fiyatı yok. Aileme çok bağlıyım. Oğullarım Cristian ve Lucas futbol oynuyorlar ama 6-7 sene sonra gelecekleri nokta önemli.


FUTBOLU BIRAKINCA ANTRENÖR OLACAĞIM


Slovakya'da bir futbol okulum var. Futbolu bırakınca onunla bizzat ilgileneceğim. 15'lerin, 16'ların veya 17'lerin altındaki erkeklere koçluk yapmak için cazip olacağımı düşünüyorum, onlarla başlamak, bir yol takip etmek, becerilere sahip olup olmadığımı görmek istiyorum

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.