CHP’li Suiçmez endişesini dile getirdi

Print
Haber Tarihi : 13.05.2023 17:08
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

CHP Trabzon 1.sıra Milletvekili adayı Sibel Suiçmez, iktidarın yönelttiği ‘projeleri yok, ancak eleştiriyorlar’ açıklamalarına yanıt verdi.

CHP’li Suiçmez endişesini dile getirdi

Suiçmez en büyük projelerinin insan odaklı siyaset ve sosyal devlet olduğunu kaydederken devletin sosyallikten çıkıp parti devleti olduğunu söyledi. 


Altyapısı hazırlanmamış, ihalesi yapılmamış projelerin halkın önüne koyulduğunu dile getiren Suiçmez, “Yatırımların binde bir gerçekleştiği bir şehir Trabzon. İktidarlık dönemlerinde kaç kişiyi istihdam etmişler bunun sayısını açıklasınlar” derken MSB’den Büyükşehire devredilen askeri alan için endişesini dile getirdi.


YATIRIMLARI İNSANA DEĞİL, BETONA GÖMMÜŞLER


İnsan odaklı siyaseti vurgulayan Suiçmez, “Hak temelli siyaset yapacağız. En büyük projemiz ortak akıl. Vatandaşlarımızın sorunları birikmiş. İnsanlar kolayca çözülecek sorunları bize aktardılar. Vatandaş partizanlık yüzünden ya da önem verilmediğinden hizmeti alamamış. Yatırımı insana değil, betona gömmüşler. Biz insan odaklı, çözüm odaklıyız. Hangi vatandaşın sorunu var yanında biz varız. Birlikte çözeceğiz.” diye konuştu.


ALTYAPISI HAZIRLANMAMIŞ İHALESİ YAPILMAMIŞ PROJELER


Projelerin altyapısının olmadığını söyleyen Suiçmez, “Adil Bey Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görevini hala sürdürüyor. Seçim sürecinde bakanlığın nimetlerinden yararlanmaya devam ediyor. 2023 vizyon projelerini açıklamışlardı. 20 yıldır çeşitli kademelerde cumhurbaşkanından, daha önceki milletvekillerine, belediye başkanlarına, adaylarına kadar hepsinin açıkladığı projeleri mega proje diye sundular. Kimse de heyecan yaratılmadı. Halk kendilerine gerçekleşmeyecek proje sunumundan son derece rahatsız. Oturdular son dakikada ne yapabiliriz diyerek bu seçim döneminde alelacele proje hazırlayıp görselleriyle sundular. Çünkü halk nezdinde başka türlü inandırıcılığı olmayacaktı. Yeni Havalimanı diye sundukları projeyi birisi bize yatırım planı içindeki yerini, ihalesini açıklasın. Dolgu planı çalışmalarının buradan alınıp Ordu Havalimanı için kullanıldığını niye açıklamıyorlar. Biz iktidar olup 3 yıllık Ulaştırma Bakanı olsaydım bu sokakları arşınlamaktan utanırdım. Seçim öncesi proje altyapısı hazırlanmamış, ihalesi yapılmamış projeleri sunuyorlar. Geçmiş olsun Trabzonlu vatandaşımız artık uyandı.” ifadelerini kullandı.


BETON YIĞINI OLMASININ ÖNÜNE GEÇECEĞİZ


MSB’den Büyükşehire devredilen askeri alan için endişesini dile getiren Suiçmez, “Boztepe’deki yeşil askeri alana proje yapılacak dediniz. Nerede bir yeşil alan kaldıysa şehir merkezlerimizde birincisi orası askeriyenin elinde olan yerlerdir. Ben çok korkuyorum. Askeriyenin elinden alınan bu yerleri yeşil alan yapacaklarmış. Boztepe seyir alanı yaptılar. Neyi seyrediyor vatandaşlarımız? Trabzon’un yeşilliğini mi seyrediyoruz? Baktığımızda gördüğümüz viyadükler ve beton yığını. Çok büyük endişeye kapılıyorum. Milli Savunma Bakanlığından alındı Trabzon Büyükşehir Belediyesine devredildi. Burası da yeşil alan olacakmış. Takip edeceğiz. Burasının beton yığını olmasının önünü keseceğiz. Proje diye önümüze koymasınlar.” açıklamalarında bulundu.


SOSYAL DEVLETTEN ÇIKTIK PARTİ DEVLETİ OLDUK


250 sayfalık Ortak Mutabakat metninin bu millete taahhüt niteliği taşıdığını söyleyen Suiçmez, “Ayrımcılığa tabi tutulan herkesin sorununu çözeceğiz. Kadro sorunu yaşayan, atama bekleyenlerin de sorununu çözeceğiz. Bize soruyorlar ki ‘tüm bunları hangi parayla yapacaksınız?’ Biz muslukları kapatacağız. Vatandaşın bütçesine aktaracağız. Biz toplum için geliyoruz. Bu iktidar yoksulluk yarattı. Bunu ortadan kaldırmak için geliyoruz. Sosyal devletten çıktık, parti devleti olduk. Biz sosyal devlet derken insanlarımız hakkı için valilik, kaymakam, vakıflara gidip yalvarmayacak. Bir siyasi partinin il ve ilçe başkanına gidip onlardan ‘Hamimdir’ yazısı almayacak.” diye konuştu.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.