Bahçeli 'Yeni bir karara ihtiyaç yok'

Print
Haber Tarihi : 04.10.2022 13:03
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çağrısına kapıyı kapattı: Yeni bir karara ihtiyaç yok

Bahçeli 'Yeni bir karara ihtiyaç yok'

"TBMM'nin 27. dönem 6. yasama yılının ilk grup toplantısı nedeniyle bir araya gelmiş bulunuyoruz" diyerek sözlerine başlayan Bahçeli, "Sizleri hürmetle selamlıyorum. Toplantımızı takip eden aziz vatandaşlarımızı, değerli kardeşlerimizi muhabbetle selamlıyor, şükranlarımı sunuyorum. 27. dönemin bu son yasama yılında siz değerli arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Türk milletinin beka ve hürriyet namusunu, devletin egemenlik haklarını cesaretle savunuyorken şehit düşen kahramanlarımızı saygıyla anıyorum" diye konuştu.


"EYT YIL BİTMEDEN ÇÖZÜME KAVUŞTURULACAK"


Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın (EYT) sorununu çözeceklerini söyleyen MHP lideri Bahçeli, "2023 yılında bir yanda cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü gururla kutlayacağız diğer yandan 2 imtihanla karşılaşacağız. Seçim takviminin işlemeye başlamasına kadar TBMM'de milletimizin beklentilerini birer birer yasalaştırarak hayata geçireceğiz. Bunlardan birisi EYT'lilerdir. Ümit ediyorum ki yıl bitmeden bu adaletsizlik çözüme kavuşturulacaktır" şeklinde konuştu.


"ADAYIMIZ ERDOĞAN'I SONUNA KADAR HAYKIRACAĞIZ"


Anket sonuçlarına tepki gösteren Bahçeli şunları belirtti:


Anketler şunu söylemiş bunu söylemiş. Biz milletimize bakarız, ona kulak veririz. Milletimiz ne diyorsa coşkuyla yaparız. Biz milletimizin ne dediğine bakarız. 8 Ekim 2022'den itibaren başlamak suretiyle adım adım 2023 köyüm benim sohbet toplantılarıyla vatanımızın en ücra köşelerine bir kez daha gönül ve sevda seferberliğine çıkıyoruz. Köylerde olacağız. 16 Ekim'de Konya'da 23 Ekim'de Manisa'da açık hava toplantılarımızı yapacağız. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu sonuna kadar haykıracağız.


"YUNANİSTAN'IN EGEMENLİK İDDİALARI HAKSIZ VE HUKUKSUZ"


Kıbrıs'ta eşit ve egemen iki devletli çözümün önüne engel çıkarmak için yeni bir senaryo gündemdedir. Yunanistan ABD'nin dolduruşuna gelip Türkiye'ye meydan okumaktadır. Yunanistan'ın Kuzey Ege adaları ile On İki Ada üzerindeki egemenlik iddiaları haksız ve hukuksuzdur. Allah'ımız var, milletimiz var. Soracağımız hesabımız var. Ulaşacağımız zaferlerimiz var.


İLHAK KARARI DEĞERLENDİRMESİ


Rusya'nın ilhak kararını eleştiren Bahçeli, "İlhak kararı oldu bittiye getirilmiştir. Bizim halisane temennimiz Rusya ile Ukrayna arasında kalıcı ve köklü bir barışın temin edilmesidir. Barış gerçekleşmezse insanlığı geniş çaplı savaşlar döneminin beklediğini bugünden söylemek afaki bir değerlendirme olmayacaktır" dedi.


"ADAYINIZI AÇIKLAYIN"


6'lı masaya adaylarını açıklamaları çağrısında bulunan Bahçeli şunları kaydetti:

Biz Cumhur ittifakı olarak sonuna kadar Türkiye'nin yanındayız. Türk milletinin tarafıyız. Buna karşılık zillet ittifakı Türkiye'nin karşısına geçen Türkiye düşmanları ile el birliği yapan karanlığın propagandasına bel bağlayan siyasi mihrap olarak karşımızdadır. Dedikleri bir şey yoktur. Bir hazırlıkları ve hedefleri yoktur. Bir masa etrafında oturmaktan birbirlerinin ayağını kaydırmaktan başka da yaptıkları bir şey yoktur. İkinci tur görüşmelerinde zillet partilerinin ortak açıklamalarından yine bir sonuç çıkmamıştır. Kaldı ki çıkması da beklenmemektir. Cumhurbaşkanı adaylarının kim olacağından başka ikinci bir meseleleri bulunmayan bu acizler koalisyonu iyice sapa sarpmış su kaynatmış dingil kırmıştır. Zillet partilerinin birbirine güveni hiç kalmamıştır. Her birsinin gündemi farklıdır, aday profili başkadır. Masa üstünde birbirine gülerken altında birbirlerine tekme atmaktadırlar. Şimdiden koltuk kavgasına, çıkarlarının derdine düşmüştür. Bunlardan ne köy olur ne kasaba. Gösterecekleri aday 13. cumhurbaşkanı olacakmış. Adayınızı açıklayın. Bir söyleyin ağzınız aşa değse de başınız eninde sonunda taşa değecektir.


"KENDİ DNA TESTİNİ YAPTIRIRSAN ANLAMIŞ OLURSUN"


CHP'nin gazeteci kisveli teröristi kanlı bir eylem düzenledi. 1 polisimiz şehit oldu, 1 polisimiz yaralandı. Bu terörist CHP'nin gazeteci olarak sahip çıktığı bir katildi. PKK'nı sefil beyanına itibar eden Kılıçdaroğlu, terörist için DNA testi istedi. Sayın Kılıçdaroğlu, kimin yolundasın, haber kaynakların nerede ve kimlerdir? DNA testi isterken hiç mi utanmadın? Sayın Kılıçdaroğlu sana tavsiyem kendi DNA testini yaptırırsan ölen teröristin test sonuçlarını da görmüş ve anlamış olursun. Teröriste gazeteci diyenler teröristtir.''

MHP Genel Başkanı Bahçeli, MHP grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun masasında Türkçülüğün esasları kitabının olmasına ilişkin olarak, “Okunmasında yarar var” ifadelerini kullandı.


"YENİ KARARA İHTİYAÇ YOKTUR"


Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışına yönelik olarak ise Bahçeli, “Başörtüsü meselesi Türkiye’de 414 milletvekilinin katılımıyla çözülmüş bir meseledir. Şimdi siyaset öncesi helalleşme kısvesi altında başörtüsünü istismar etmenin bir anlamı yoktur. Böyle bir yasa Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelirse Milliyetçi Hareket Partisi Meclis kararının arkasında durur, yeni karara ihtiyaç olmadığını söyler. Eğer Kılıçdaroğlu başörtüsü meselesine bu kadar hassasiyet gösteriyorsa milletvekillerinden başlasın başörtüsüne” cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretine ilişkin soruya Bahçeli, “ABD ziyareti bir çıkışsa gitmesinde yarar var. Biden zaten kürsüde, yolda yolunu şaşırır hale gelmiştir” karşılığını verdi.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.