Babacan 'Kızıl Ordu korosuna mı özendiniz?'

Print
Haber Tarihi : 03.11.2022 17:11
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Babacan'dan polisin, AK Parti'nin seçim şarkısını söylemesine tepki: Kızıl Ordu korosuna mı özendiniz?

Babacan 'Kızıl Ordu korosuna mı özendiniz?'
DEVA Partisi lideri Babacan, Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde AK Parti'nin 'Türkiye Yüzyılı' programı için bestelenen şarkının okunmasına "Gözümüzün önünde polis bandosuna iktidar partisinin seçim şarkısını söylettiler ya. Bir dakika diyoruz ya, hop diyoruz, ne oluyoruz diyoruz. Kızıl Ordu korosuna mı özendiniz?" sözleriyle tepki gösterdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nın açılış konuşmasını yaptı. Babacan, giderek genişleyen teşkilatlarıyla yola devam ettiklerini vurgulayarak, ülkenin sorunlarını çözmek adına geliştirdikleri planlardan bahsetti. İktidarın politikalarını eleştiren DEVA Partisi lideri, son olarak Beştepe'de düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreni’nde, AK Parti'nin 'Türkiye Yüzyılı' programı için bestelenen aynı adlı şarkının polis bandosunca çalınıp söylenmesine tepkini dile getirdi.


'BİZ SINIFIN ÇALIŞKAN ÖĞRENCİSİYİZ'

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemizin gri listelere düşmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin lekelerini temizleyeceğiz. Bu ülkenin sorunlarına çözüm üreteceğiz. Eğer bunu istiyorsan zaten çalışacaksın, çok çalışacaksın. İlk kez bir siyasi parti, ilk 90 günde ne yapacağını planıyla bütçesiyle açıkladı. 16 tane eylem planı hazırladık. Çünkü biz çalışıyoruz, sınıfın çalışkan öğrencisiyiz. Tembeller düşünsün. Vizyon, vizyon diye ortalığı ayağa kaldırdılar, ne açıkladılar Allah aşkına?


'BU YIL 650 MİLYAR FAİZ ÖDENECEK'

Sürekli milleti kandırmaya çalışıyorsunuz faizle ilgili. Siz bir milletin ödediği faize bakın. Merkez faizini düşürüyorsunuz da niye bu sene 330 milyar faiz ödüyorsunuz? Bütçe hazırlayıp Meclis'e gönderiyorsunuz. Ödediğiniz faiz yetmiyor bir de kur korumalı yüzünden ödeyeceksiniz fazladan? Bu miktar ne? 300-350 milyar. Bu yıl toplamda 650 milyar faiz ödenecek. Bu parayla tam bir milyon konut üretilip vatandaşa bedava dağıtılabilirdi. 8 milyon kişi başvurdu diye övünüyorlar bir de konut projesine. Hayal satıyor ya.


'BU HÜKÜMET GENÇLERE GENÇLİK BORÇLANDI'

Bakın dün akşam Sabancı Üniversitesi'nde genç arkadaşlarımızla buluştuk. Herhalde 700-800 kişilik bir salonda öğrenciler geldiler, konuştuk. Bizim bu gençlerimize borcumuz var. Çünkü bu hükümet bu gençlere gençlik borçlandı. Bizim onlara insan onuruna yaraşır bir hayat borcumuz var. Bu ülkeyi gidenlerin değil, yaşamak isteyenlerin ülkesi yapacağız. Ki bunu geçmişte yapmıştık da. Değil kendi gençlerimiz başka ülkelerden bile geliyorlardı Türkiye'ye.

'EMNİYET'İ PARTİLİLEŞMEYE ZORLAYAMAZSINIZ'

Devlet iseniz tarafsız olmak zorundasınız. Daha yeni yaşadık bakın Emniyet Teşkilatı. Ülkenin yöneticilerine hizmet etmeye zorlanan bir teşkilat, partilileşmeye zorlanan bir teşkilat işini doğru yapamaz ki. Her parti için geçerli bu. Ben gördüğüm her polis intiharı haberine kahroluyorum. Gördünüz değil mi? Polis Akademisi mezuniyet töreni. Gözümüzün önünde polis bandosuna iktidar partisinin seçim şarkısını söylettiler ya. Bir dakika diyoruz ya, hop diyoruz, ne oluyoruz diyoruz. Kızıl Ordu korosuna mı özendiniz? Çok istiyorsanız bu şarkıları kaydettirip Spotify'a yükletebilirsiniz. Ama kalkıp da orada, sokakların güvenliğini sağlamakla yükümlü insanlara kendi partinizin şarkısını söyletemezsiniz.


'DİNDARLARIN DA KENDİSİNİ ELEŞTİREBİLDİĞİNİ GÖSTERELİM'

AK Parti, seçim şarkısını polise söyletsin diye mi iktidara geldi? AK Parti'yi yıllarca iktidara taşıyan tertemiz insanlar bu yüzden mi oy verdi? Milletin parasını çarçur etsin diye mi? Hayır, tahmin edemezlerdi. Ezilenlerin oyunu alan o parti, bu düzen için mi oy aldı?

Biliyorum ki adaletli insanlar bu konuda dertleşiyorlar. Yüksek sesle konuşamıyorlar ama memnun değiller. Ben buradan sesleniyorum, gelin hep beraber olalım. Dindar insanların da kendisini eleştirebildiğini hem ülkeye hem dünyaya gösterelim. Gelin el ele verelim.

'ERDOĞAN ANAHTARI BAHÇELİ'YE TESLİM ETTİ''

Bakın krizlerin ortağı Bahçeli'yi, Perinçek'i almış yanına Türkiye Yüzyılı'na yürüyormuş. Bu mu sizin vizyonunuz ya? Partiyi iki kişinin dudağından çıkanla hareket eden bir partiye çevirdi. Krizlerin ortağı istedi seçime gitti, o istedi mafyayı hapisten çıkardı. Tak dedi, şak oldu. Erdoğan, milletin kendisine teslim ettiği anahtarı Bahçeli'ye teslim etti. Size bu yüzden mi oy verdiler bu insanlar?

'EN GEÇ İKİ YILDA ENFLASYONU TEK HANEYE İNDİRECEĞİZ'

20 yıl önce, tam 3 Kasım, tam 20 yıl önce. Ekonomiyi devraldık, enflasyonu tek haneye indirdik, 30 yıl sonra ilkti. Bugün TÜİK açıkladı enflasyonu. Yüzde 85.51. Makyajlanmış ve de. Biz 20 yıl önce ülkeyi bu durumdan nasıl çıkardıysak yine yapacağız DEVA kadroları olarak. İlk altı ayda bu krizin havasını dağıtacağız, en geç iki yılda da enflasyonu tek haneye indireceğiz.

'MADEM BİR İMZA, HADİ ENFLASYONU DÜŞÜRÜN'

Biz ne zaman ekonomi, dış işleri ve AB kadrolarımızla yaptığımız başarılardan bahsetsek sayın Erdoğan ne diyor ki, 'Biz izin verdik ki yaptılar.' Tamam o zaman madem bir imza ile oluyor, hadi düşür enflasyonu. Tek imza dedin, çok istedin bunu, millet de tamam dedi. Hadi yap yapacağını iş imzaysa. Ama olmaz. Siz ancak dürüst ve ehil kadrolarla başarı sağlayabilirsiniz. Bu ülke deney değil, bu ülkenin insanları da kobay değil. Dünya gidiyor Mersin'e, bizimki gidiyor tersine.

'TARIM KREDİ'NİN 500 MİLYON LİRA ZARARI VAR'

Sen ülkede tarımı batır sonra 'müjde' ver buğday gelecek diye. Gözümüz yollarda kalsın buğday gemisi diye. Bu ülkenin 85 milyon nüfusu var. Hem Avrupa'nın en büyüğü hem de en genci. Topraklar elverişli. Müthiş bir üretim potansiyeli var. Ama kötü yönetimle tarımı bitirdiler. Siz enflasyonu tarımla düşürürsünüz, üreterek. Sadece Tarım Kredi'nin geçen yıl 500 milyon lira zarar ettiği açıklandı. Bu da, bizim bakkalımıza rakip çıkardığı market yani. Yaptıklarının bedelini sadece onlar ödemiyor, hepimiz ödüyoruz.

'TÜRKİYE'NİN UÇURUMDAN YUVARLANMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Seçime adım adım yaklaşıyoruz. Burada iktidarcılık oynamıyoruz. Meselemiz Türkiye'nin yarını. Herkes göreviniz başında, çalışıyoruz. Kadrolarımız genişleye genişleye yürüyoruz. Seçim günü geldiğinde de DEVA Partisi, bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak bir parti olacak. Ya başaracağız ya başaracağız! Türkiye'nin uçurumdan aşağı yuvarlanmasına asla ama asla izin vermeyeceğiz."
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.