Akşener'den Irak ve Suriye tezkerelerine yeşil ışık

Print
Haber Tarihi : 11.10.2023 12:20
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Akşener'den Irak ve Suriye tezkerelerine yeşil ışık
Akşener, 'Önümüzdeki süreçte gazi Meclisimizde görüşülecek olan Irak ve Suriye tezkereleri kapsamında da verdiğimiz bu desteği sürdüreceğiz' ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Toplantıda belediye başkan adaylarını duyurmaya devam eden Akşener, sanatçı Hakan Peker'in İYİ Parti'nin Karabük Safranbolu Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı.

Hakan Peker, rozetini kürsüde Akşener'in kendisinden aldı.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"İktidar mensuplarına bir kez daha sesleniyorum eğer ki enflasyonla samimi bir mücadele yapacaksanız işe tarımdan başlayacaksınız.

SANAYİ POLİTİKASINDAKİ İTHALAT BAĞIMLILIĞI

Ayrıca sanayi politikasındaki ithalat bağımlılığını azaltacaksınız ki kur her zıpladığında enflasyon da artmasın.

Ticaret politikasında üretim zincirinin tekelleşmesinin önüne geçeceksiniz.

Maliye politikasında ise önce kendinizden tasarruf edeceksiniz. Çünkü ihtişam merakınızı sürdürmek için artırdığınız veriler enflasyonu tırmandırıyor.

'EMEKLİYE 5 BİN TL' TEPKİSİ

(Emekliye) Bir kereye mahsus 5 bin lira vermek yetmez. Sadaka mı dağıtıyorsunuz kardeşim? Kendinize gelin.

Emekli maaşlarını derhal asgari ücret seviyesine çıkartın.

Asgari ücreti de gerçek enflasyona göre ayarlayın. Milletimizin hiçbir ferdi geçim sıkıntısıyla ömür tüketmeyi hak etmiyor.

SAVAŞ DEĞİL TERÖRDÜR

Eğer masumları öldürüyorsan bu savaş değil terördür. Eğer asker veya sivil ayrımı yapmadan saldırıyorsan bunun meşru bir yanı olmaz bu terördür.

Yani her şart ve ortamda önce terörün adını koymamız lazım. Eğer bunu yapmazsak başka ülkelerin PKK, YPG terör örgütünün alçak eylemlerine gösterdiği iki yüzlü tavra karşı durma meşruiyetimiz de azalır.

İSRAİL MAĞDUR KONUMA GELDİ

Gazze’de yaşananlar terördür. Hamas, Filistin halkının haklı mücadelesini lekelemiştir. Yıllardır insan haklarını çiğneyen İsrail'i mağdur konumuna getirmiştir.

Dışişleri Bakanlığımızın bugüne kadar sergilemiş olduğu sağduyulu duruşu doğru buluyoruz. Eski hatalardan ders çıkartılmış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz.

FİLİSTİN HALKINA MAL EDEMEYİZ

Basiretsiz Filistin hükümetinin Türk düşmanı tavırlarını bölgede can çekişen Filistin halkına mal edemeyiz.

Nasıl ki Hamas’ın uyguladığı terörün karşısında duruyorsak İsrail’in bayram günü Kudüs’te Müslümanlara ateş açan terörünün karşısında duruyoruz. Nasıl ki Hamas’ın sivilleri hedef alan eyleminin karşısında duruyorsak İsrail’in de savaş diyerek meşru göstermeye çalıştığı ama Gazzeli sivilleri hedef alan eylemlerinin karşısında da duruyoruz.

Eğer bölgede barışı tesis edeceksek İsrail’in gaddarlığını sahiplenen Batı ile terörü bile sahiplenen Doğu arasında Türkiye olarak biz her daim hakkı, merhameti, vicdanı sahiplenen taraf olmalıyız.

KARABAĞ TÜRK’TÜR, KARABAĞ AZERBAYCAN’INDIR

Sınırlarımızdaki gevşekliği, eleğe dönmüş halini derhal gidermeli ve hudutlarımızı terörist geçişlerine karşı daha sıkı bir şekilde korumalıyız.

Bu terör oluşumunun diplomatik yoluyla bertarafı için de tüm bilgi ve belgeleri uluslararası kamuoyuna taşımalı teröre yatırım yapmanın kaçınılmaz sonuçlarını Ermenistan’a anlatmalı.

Böylece yine tarihi bir hata yapmasının önüne geçmeliyiz. Herkes bir gerçeği çok iyi bilmelidir Karabağ Türk’tür, Karabağ Azerbaycan’ındır.

IRAK VE SURİYE TEZKERELERİNE YEŞİL IŞIK

Ne hikmetse bütün terör örgütlerinin hedefinde Türk milleti var. Kimisi millet kavramına yüce dinimizi alet ederek savaş açar kimisi de millet kavramına etnik aletleri alet ederek savaş açar hepsinin ortak noktası Türk milletine ve Atatürk’e olan alerjileridir.

Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli birliğine ve toprak birliğine tehdit oluşturan her türlü terör örgütüyle mücadelesi haklı ve meşrudur. YPG, PKK da terör örgütüdür.

Biz de Suriye’de Irak’ta bu terör odaklarına karşı yürütülen tüm askeri operasyonlarımızı destekliyoruz.

Önümüzdeki süreçte gazi Meclisimizde görüşülecek olan Irak ve Suriye tezkereleri kapsamında da verdiğimiz bu desteği sürdüreceğiz.

DÜŞÜRÜLEN SİHA

Ciddiyetten uzak acayip bir ruh hali. Asıl sorgulamamız gereken SİHA’mızın ABD üssüne ne kadar yaklaştığı değil terör örgütünün dibinde ABD üslerinin ne aradığıdır.

İddialara göre o uçak, Türk SİHA’sını indirmek üzere İncirlik’ten havalanıyor. Üstelik, resmi kurumlardan, bir Allah’ın kulu çıkıp da ‘yok öyle bir şey’ demiyor. Eğer Amerikan devleti Türkiye'nin bu coğrafyadaki varlığından rahatsızsa derhal Türkiye topraklarında bulunan İncirlik Üssü'nü de boşaltmalıdır. Biz de bilelim kim dost kim düşman.

Aynı zamanda düşürdüğü SİHA için Türkiye’ye gereken tazminatı misliyle ödemelidir."
ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.