Türkiye'de bugün gündem ne? 31.05.2021

Print
Haber Tarihi : 31.05.2021 10:24
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 31.05.2021
POLİTİKA

PEKER 8. VİDEODA ERDOĞAN’A SESLENDİ: DELİLLERLE HELALLEŞECEĞİZ ABİ

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, “Bu pazar günü hem bir kolunuzu hem bir bacağınızı kopartacağım (mecazi anlamda)” diye duyurduğu 8’inci videosunu ‘Fırtınalarla büyüyen fidanlar rüzgarlarla yıkılmaz başlığıyla’ yayınladı. Peker ilk kez doğrudan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslendi: “Bundan sonraki videoda anlatacağım o zaman, ne zaman tanıştık, ne zaman görüştük. Ne bir eksik ne bir fazla. Madem ki ajan olduk… Bir özür bekledim abi ya. Her şey ortada, halk biliyor. Sana anlatmıyorlar. Geri kalan herkes biliyor. Çevreni sarmışlar, bir sen bilmiyorsun. Ancak sen görmek istemiyorsan ben vatan haini olarak anılmak istemem. Ben vatan haini değilim. Bunu en iyi sen biliyorsun. Senin hiçbir gücün yokken ben vardım. Onların hiçbiri yoktu. Alkış beklemedim, ön planda olmadım, elimden ne geliyorsa onu da yaptım. Anlatacağım delillerle. Helalleşeceğiz abi.”

BAHÇELİ’DEN ERDOĞAN’A: ELİ KANLI HANGİ GRUPLARA SEVKİYAT YAPILDI?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Suriye’ye gönderilen silahlarla ilgili ifadelerinden sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin MİT TIR’ları üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiği sözler yeniden gündeme geldi. Bahçeli 2015’te: “Erdoğan hangi yetkiyle eli kanlı gruplara silah sevkiyatı yapmış, ne gibi çıkarlar elde etmiştir? Davutoğlu kimlerin silahını, hangi mihraklar adına ve hangi terörist gruplara gönderilmesine suç ortaklığı yapmıştır? Davutoğlu 1,5 yıldır gerçekleri çarpıtmış, teröristleri silahlandırmıştır.”
 
AK PARTİ'NİN YENİ ANAYASA ÇALIŞMASI BİTTİ

İlim Heyeti, AK Parti'nin Yeni Anayasa çalışmasını bitirdi. AK Parti Grup Başkanvekili  Bülent Turan, AK Parti’nin önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağını açıkladı.
 
KILIÇDAROĞLU’NDAN GEZİ PAYLAŞIMI: SİZ KAZANDINIZ GENÇLER

Gezi Parkı eylemlerinin 8. yıl dönümü dolayısıyla paylaşımda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Gençlerin güzel ruhu, vasat zihinleri yendi. Gezi'de güzel ruh kazandı. Ağaçlar kazandı. Vasat, o günden beri debeleniyor, saraya sıkıştı, algı ve magazincilikten öteye gidemiyor. Kazandınız gençler." ifadelerini kullandı.

İNTİHAR EDEN EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN’IN DİKKAT ÇEKEN TELEFON TRAFİĞİ

İki şüphelinin serbest bırakılması için üzerinde baskı kurulduğu iddia edilen Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan'ın 4 yıl önce makamında intihar ettiği geceki telefon trafiği ortaya çıktı. Kendisinin de yer aldığı iddialara ilişkin konuşan dönemin Koruma Daire Başkanı Gülen, "Çalışkan’ın üzerinde baskı kurduğumu kim söylemiş? Hangi devlet kurumu söylemiş?" dedi.

BLOOMBERG’DEN İMAMOĞLU ANALİZİ: ERDOĞAN’IN İSTANBUL ÜZERİNDEKİ KONTROLÜNE SON VERDİ

Bloomberg, İBB Başkanı İmamoğlu için istenen hapis cezasını 'İstanbul Belediye Başkanı ve Erdoğan'ın potansiyel rakibi hapis cezasıyla karşı karşıya' başlığıyla haberleştirdi. İmamoğlu ile ilgili haberde ayrıca "İmamoğlu, Erdoğan'ın partisi ve seleflerinin 16 milyonluk şehir üzerindeki kontrolüne son verdi" ifadeleri kullanıldı.

   
EKONOMİ

KARPUZ ÜRETİCİLERİ İSYAN ETTİ: YAZIKLAR OLSUN

Adanalı karpuz üreticileri 70 kuruşa sattıkları karpuzun fiyatlarına tepki göstermek için ürünlerini yere atıp kırdı. AK Partili olduğunu söyleyen ve ‘Yaktınız bizi, mahvettiniz’ sözleriyle isyan eden bir çiftçi, “Karpuz 50 kuruş olur mu? Cumhurbaşkanım, biraz gör, gör şu çiftçiyi. Bittik, bittik. Yazıklar olsun” dedi.

MİLLET BAHÇELERİ BAKANLIK BÜTÇESİNİ BEŞE KATLADI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaadi olan ve “Alacaksınız çoluğunuzu çocuğunuzu, çimlerin üzerinde yuvarlanacaksınız” diyerek tanıttığı millet bahçelerinin maliyeti günden güne artıyor. 2021 yılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, millet bahçelerinin sayısının 2021 sonu itibarıyla 278 olacağını ve yatırım değerinin de 16 milyar lirayı bulacağını açıkladı.

SON 10 YILIN EN BÜYÜK KAYBI

Kripto para birimlerinde dalgalanma devam ediyor. Dünya genelinde yaşanan yasaklama ve kısıtlamalar nedeniyle büyük veya küçük tüm kripto para birimler etkilendi. Özellikle, kripto para piyasasının en büyüğü olan Bitcoin’in yatırımcısını endişelendiriyor. Kripto para piyasalarının en büyük 100 biriminden 32 birimin değeri son 24 saatte düşüşe geçti. Tüm piyasalarda işlem hacmi ise 98 milyar dolar düzeyine düştü. Haftaya düşüşle başlayan Bitcoin, şu an için 34 bin dolar seviyelerine kadar indi.

DÜNYA

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: YUNANİSTAN’A POZİTİF GÜNDEMLE GİDİYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki günlük Yunanistan ziyaretinin ilk durağı olarak Dedeağaç'a gitti. Çavuşoğlu Atina ziyareti öncesi verdiği mesajda, "Pozitif gündemle gidiyoruz, pozitif ağırlamıştık, karşı taraftan da aynı yaklaşımı bekliyoruz" dedi.

HACIYEV’DEN BAHÇELİ’YE CEVAP: OKUL PROJESİ REDDEDİLMEDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Şuşa'ya okul projesinden vazgeçtiklerini açıklaması üzerine Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev açıklama yaptı: ‘’Bu hayırsever girişimin reddedilmesi hiçbir şekilde tartışma konusu değildir.’’

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.