Türkiye'de bugün gündem ne? 29.05.2021

Print
Haber Tarihi : 29.05.2021 11:06
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Kulisvar'da bugün gündem yine çok kalabalık

Türkiye'de bugün gündem ne? 29.05.2021
POLİTİKA   

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MİLLETİMİZ 150 YILLIK HAYALİNE KAVUŞTU

Taksim Camii kılınan cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Taksim Camisi'ni bir süre önce yeniden ibadete açtığımız Ayasofya Cami-i Kebir'e verilen bir selam, İstanbul'un fethinin 568. yıl dönümüne bir hediye olarak görüyorum. Burası İstanbul'un fethine de bir hediyedir." dedi.

ERDOĞAN, GEZİ PARKI EYLEMCİLERİNİ ‘TERÖRİST’ İLAN ETTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Taksim Camii’nin açılış programında konuştu. Sekizinci yıldönümünde Gezi Parkı eylemlerine katılanları ‘terörist’ ilan etti.

KILIÇDAROĞLU, CHP'NİN ABD POLİTİKASINI AÇIKLADI

TELE1 Washington temsilcisi Yılmaz Polat’ın sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de mevcut iktidar, ABD ile olan ilişkilerimizi asimetrik bir duruma getirmiştir. Biz bu ilişkileri yeniden hak ettiği saygı ve anlayış temeline oturtmakta kararlıyız.” dedi.

İMAMOĞLU HAKKINDA ‘YSK ÜYELERİNE HAKARET ETTİĞİ’ GEREKÇESİYLE DAVA AÇILDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 4 Kasım 2019'da yaptığı bir basın açıklamasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

YALIKAVAK MARİNA: MEHMET AĞAR'IN ŞİRKETİMİZDEKİ GÖREVİ SONA ERDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Yalıkavak Marina, Mehmet Ağar'ın şirketteki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin sona erdiği bilgisini kamuoyuyla paylaştı.

PEKER’İN ÖRGÜTÜNE OPERASYON: ÜÇ KİŞİ GÖZALTINDA

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in örgütüne yönelik operasyonda yakalama kararı çıkarılan üç kişi daha gözaltına alındı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A 2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a yönelik söylemlerinden dolayı 'terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

SANCAR: İKTİDAR ORTAKLARINI BİR ARADA TUTAN TEMEL HARÇ KÜRT DÜŞMANLIĞI

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Hakkâri sınır hattındaki ölümlerin Kürt düşmanlığının sonucu olduğunu söyledi, “Şimdiki iktidarın ortaklarını bir arada tutan temel harç Kürt düşmanlığıdır" dedi.

AKŞENER: CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN TEHDİT EDİLMİŞ OLMAK FECİ BİR ŞEY

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize'de yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmayla ilgili, "AK Parti Genel Başkanı olarak konuşması bile son derece çirkin, bu cümleler. Bizatihi Cumhurbaşkanı tarafından tehdit edilmiş olmak feci bir şey. Ben inanmış bir insanım. Dolayısıyla, bu tehditlerin hiç birisine pabuç bırakacak bir insan da değilim." dedi.


AKP’Lİ VEKİLDEN AA’NIN ‘PEKER’E VERİLEN KORUMA KARARI’ HABERİNE TEPKİ

AKP Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Anadolu Ajansı’nın (AA) servis ettiği organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e verilen koruma kararı belgelerine ilişkin ‘FETÖ izi bulundu’ başlıklı haberine tepki gösterdi. "Resmi sıfat ve görev taşıyan kişiler haksız bir şekilde ifşa ve itham edilmiştir" dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SOYLU’YA ’10 PARALIK DAVA’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘Twitter paylaşımı ve TRT Haber’deki açıklamaları nedeniyle ’10 paralık dava’‘ açtıklarını duyurdu.

SEÇİM YASASI: BARAJ YÜZDE 5’E İNİYOR TÜRKİYE 124 BÖLGEYE AYRILIYOR

AKP’nin yeni seçim kanunu çalışmasında barajın yüzde 5’e indirilmesinin öngörüldüğü bildirildi.

EKONOMİ   

DIŞ TİCARET AÇIĞI OCAK-NİSAN’DA YILLIK YÜZDE 19.7 AZALDI

Türkiye'nin dış ticaret açığı yıllık bazda, Nisan'da yüzde 33.2 ve Ocak-Nisan döneminde de yüzde 19.7 azaldı. Geçici dış ticaret verilerine göre ihracat Nisan’da yıllık bazda yüzde 109.2 artarak 18 milyar 786 milyon dolara, ithalat da yüzde 61.1 artarak 21 milyar 844 milyon dolara yükseldi.

DÜNYA BANKASI’NA GÖRE TÜRKİYE EKONOMİSİNDE BÜYÜME AŞILAMAYA BAĞLI

Dünya Bankası uzmanları Türkiye ekonomisindeki belirsizliğe dikkat çekerek “Büyüme aşılama başarısına bağlı olacak” dedi.

MAYIS AYINA İLİŞKİN EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı Ekonomik Güven Endeksi'ni açıkladı. Ekonomik güven endeksi Nisan ayında 93.9 iken, Mayıs ayında yüzde 1.3 oranında azalarak 92.6 değerine düştü.

BAKAN ELVAN: EN TEMEL ÖNCELİĞİMİZ FİYAT İSTİKRARININ SAĞLANMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, salgın nedeniyle gerekli harcamayı yapmakta kararlı olduklarını belirterek, "Odaklı, seçici ve geçici nitelikteki desteklerle vatandaşımızın yanında olacağız, kimsenin bundan en ufak bir şüphesi olmasın" dedi. Bakan Elvan, ekonomide temel önceliğin fiyat istikrarını sağlamak olduğunu söyledi.

DÜNYA   

SHERMAN: YAPTIRIMLARIN KALKMASI İÇİN TÜRKİYE'YE ALTERNATİF SUNDUK

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Ankara ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye uygulanan S-400 yaptırımları için alternatifler sunduk, karar Türkiye'nin" dedi.

COVİD   

AVRUPA İLAÇ AJANSI, BİONTECH-PFİZER AŞISININ 12-15 YAŞ GRUBUNA YAPILMASINI ONAYLADI

Avrupa Birliği'nin ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), BioNTech-Pfizer'in yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının 12-15 yaş grubuna uygulanabileceğini bildirdi.

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.